Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Σημαντική Ανακοίνωση απο την ΕΛΟΚ

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ, ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΟΚ
Προς αποφυγή αμφισβητήσεων και παρατυπιών κατά τη διαδικασία παραλαβής, πρωτοκόλλησης και διεκπεραίωσης αιτήσεων, δικαιολογητικών και κάθε είδους εγγράφων των σωματείων-μελών της ΕΛΟΚ και με αφορμή πρόσφατα τέτοια περιστατικά, η Ε.Ε. της ΕΛΟΚ έλαβε την εξής απόφαση:
Κάθε αίτηση, έγγραφο ή συνημμένα σε αυτά έγγραφα ή άλλα δικαιολογητικά προερχόμενα από σωματεία μέλη της ΕΛΟΚ θα παραλαμβάνονται, πρωτοκολλούνται και διεκπεραιώνονται από την Γραμματεία της ΕΛΟΚ μόνον εφόσον υποβάλλονται με έναν από τους εξής τρόπους:
1. Αυτοπροσώπως, κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας της ΕΛΟΚ, από τον/τους νόμιμο/νόμιμους εκπρόσωπο/εκπροσώπους του σωματείου (σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Καταστατικό του), ή από τρίτο πρόσωπο, μέλος του σωματείου νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο από τον/τους νόμιμο/νόμιμους εκπρόσωπο/εκπροσώπους του σωματείου, όπως αποδεικνύεται με ειδική εξουσιοδότηση (πρωτότυπη) με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ, Αστυνομικό Τμήμα ή Δημόσια Αρχή.


2. Με ταχυδρομική αποστολή (ΕΛΤΑ, courier), σε κλειστό φάκελο, ο οποίος θα περιέχει την αίτηση/έγγραφο προς διεκπεραίωση με πρωτότυπη υπογραφή από τον/τους νόμιμο/νόμιμους εκπρόσωπο/εκπροσώπους του σωματείου (σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Καταστατικό του), με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ, Αστυνομικό Τμήμα ή Δημόσια Αρχή, και με τη σφραγίδα του σωματείου.
Σε αμφότερες τις παραπάνω περιπτώσεις, εφόσον υποβάλλονται πλέον της μίας αιτήσεων/εγγράφων/δικαιολογητικών, αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται από αναλυτική κατάσταση στην οποία θα απαριθμούνται ένα προς ένα όλα τα συνημμένα έγγραφα που υποβάλλονται, η οποία να περιέχεται στο σχετικό διαβιβαστικό, επί του οποίου και θα δίνεται ο αριθμός πρωτοκόλλου εισερχομένων.
Εφόσον δεν πληρούται κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις, τα έγγραφα δεν θα παραλαμβάνονται, πρωτοκολλούνται και διεκπεραιώνονται από την Γραμματεία της ΕΛΟΚ.
Επισημαίνεται επίσης ότι η κατάθεση παραβόλων ζύγισης ή άλλων ποσών που αφορούν την έκδοση ή θεώρηση δελτίων, την έκδοση διπλωμάτων DAN, την ετήσια συνδρομή στην ΕΛΟΚ ή για κάθε άλλη οικονομική συναλλαγή, θα γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού που υποχρεωτικά θα πρέπει να τηρεί το σωματείο προς τον τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας.
Τέλος ενημερώνουμε όλους τους συλλόγους μέλη μας ότι η γραμματεία της ομοσπονδίας θα λειτουργεί απο 09.00-14.00, Τρίτη,Τετάρτη & Πέμπτη, τις δε Δευτέρα και Παρασκευή θα είναι κλειστή για να προχωρά στην διεκπεραίωση των γραμματειακών θεμάτων που εκκρεμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου