Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

(Δαφνο) Στέφανος ο Ξένος στο παγκόσμιο

Ο Έλληνας πρωταθλητής του Οδυσσέα Πετρούπολης Στέφανος Ξένος κατάφερε να φέρει  στην Ελλάδα μετά από 5 χρόνια μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Στέφανος με συνολικό σκορ 21-5 πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις στην κατηγορία -60κ. Kumite και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο τελικό του Σαββάτου στην αρένα «Παπ Λάζλο»με αντίπαλο τον  Καϊσάρ Αλπισμπάι από το Καζακστάν.

Με τον θρίαμβο του Στέφανου Ξένου ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία σε ατομικό επίπεδο, στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Την πρώτη ημέρα των αγώνων έλαμψε η Τζωρτζίνα Ξένου που κατέκτησε την 11η θέση ανάμεσα σε 57 αθλήτριες στο Kata, ενώ πολύ καλά πήγε και ο Λάμπρος Μαρκεσίνης που πέρασε στους 24 καλύτερους μεταξύ 72 αθλητών. 

Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν και οι υπόλοιποι Έλληνες και Ελληνίδες καρατέκα που συμμετείχαν στην κορυφαία διοργάνωση: Ο Διονύσης Ξένος (-67κ.), ο Δημήτρης Στόλης (-75κ.), ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ.), ο Γιώργος Τζάνος (+84κ.), η Στελίνα Τζίλια (-50κ.), η Μαρία Στόλη (-55κ.), η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου (-61κ.), η Κωνσταντίνα Πέππα (-68κ.) και η Κέλλυ Κυδωνάκη (+68κ.). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου