Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο για την Κάτσικα

Τη 3η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Βενετία, κατέκτησε η αθλήτρια Ειρήνη Κάτσικα ,  στην κατηγορία -66 κιλών Νέων Γυναικών.

Η Ειρήνη-Γρηγορία Κάτσικα  ξεκίνησε με 3 νίκες, επί της Σενεγαλέζας De Haan Fama Samassa, με 2-1, της Βελγίδας El Aidi Ayah με 5-2 και της Gribanova Aleksandra με 4-1.

Στον αγώνα που θα την έστελνε στις 4 της κατηγορίας έχασε από τη Σκωτσέζα Bauld Elize με σκορ 5-1 και στα ρεπεσάζ νίκησε με 4-2 την Ουκρανή Baranova Uliana.

Στο μικρό τελικό κέρδισε την Τυνήσια Maysa Ksantini με 4-0 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και τη 3η θέση. 

Πολλά συγχαρητήρια


Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Καλή επιτυχία Ελλάδα

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βενετία η Ελληνική αποστολή 

Παρακολουθήστε τη προσπάθεια τους

Οι κληρώσεις ΕΔΩ 

Live χρονοδιάγραμμα ΕΔΩ

Live action ΕΔΩ

Αποτελέσματα ΕΔΩ

Live video ΕΔΩ 

Η αποστολή στο Παγκόσμιο (αλφαβητικά):


Αναστασιάδη Αναστασία Cadet Kumite Female -54 kg

Αργυράκης Χρήστος Cadet Kumite Male 70+ kg

Γαλάνη Πηνελόπη Cadet Kumite Female 61+ kg

Ζαμαντζά Μαρία-Αντωνία Junior Kumite Female -59 kg

Ζαφείρης Δημήτριος Cadet Kumite Male -70 kg


Ζερβού Ελένη Cadet Kata Female

Θεοδωροπούλου Δήμητρα Junior Kumite Female -53 kg

Ιωσήφ Έυα U21 Kumite Female 68+ kg

Καρράς Πέτρος Junior Kumite Male -61 kg

Κάτσικα Ειρήνη-Γρηγορία Junior Kumite Female -66 kg

Κομίνη Ηλιάνα Cadet Kumite Female -47 kg

Κουμπενάκης Βασίλειος Cadet Kumite Male -57 kg

Κουταλιάρης Δημοσθένης Junior Kumite Male -76 kg

Μπαλιώτης Γεώργιος U21 Kumite Male -67 kg

Μωραϊτης Άγγελος Cadet Kumite Male -63 kg

Μωραϊτης Νικόλαος U21 Kumite Male -84 kg

Νεοχωρίτη Παρασκευή U21 Kata Female

Ξένου Λυδία Λαμπρίνη U21 Kumite Female -55 kg

Παντελοπούλου Δάφνη Junior Kumite Female 66+ kg

Παπαδόπουλος Γεώργιος Junior Kumite Male -68 kg

Παππά Χριστίνα Τριάδα Junior Kumite Female -48 kg

Παππάς Χαρίλαος Cadet Kata Male

Παυλιτίνα Μαρία U21 Kumite Female -68 kg

Πουλιάσης Αναστάσιος Junior Kumite Male -55 kg

Στεφανίδης Πέτρος U21 Kumite Male 84+ kg

Τζίλια Στυλιανή-Ελένη U21 Kumite Female -50 kg

Τζίλιας Χρήστος U21 Kumite Male -60 kg

Τζουγανάτος Λεωνίδας Junior Kata Male

Τσιακμάκη Αθηνά Junior Kata Female

Τσιακμάκης Φώτιος U21 Kata Male

Φιλιάγκος Αθανασιος Cadet Kumite Male -52 kg

Φτυλάκης Στυλιανός U21 Kumite Male -75 kg

Χριστοφιλάκου Βαλέρια Cadet Kumite Female -61 kg

Χρυσοπούλου Κωνσταντίνα U21 Kumite Female -61 kg

Ψωμάς Ηλίας Junior Kumite Male 76+ kg

ενώ στο ομαδικό Kata Team Cadet and Junior Male θα αγωνιστούν και οι Μπουλιέρης, Παππάς, Τζουγανάτος.

Αρχηγός της αποστολής είναι ο Βασίλης Τσιακμάκης, ενώ στο προπονητικό τιμ (αλφαβητικά) θα είναι ο Σπύρος Μαργαριτόπουλος, η Μαρίζα Σουμπασάκη, ο Γιώργος Τζάνος και ο Δημήτρης Τριανταφύλλης.

Καλή επιτυχία 

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

ΠΡΟΠΟΝΗΣH ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΩΝ (Σάββατο 5 Οκτωβρίου)

Προπόνηση εθνικής ομάδας Εφήβων Νέων και U21 εν όψη Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024.

KUMITE
9.00 π.μ στο προπονητήριο της ΕΛΟΚ στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Άνω Λιοσίων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παρουσία των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία εντός της Αττικής είναι υποχρεωτική

ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Β – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι επαναληπτικές εξετάσεις καθώς και οι εξετάσεις για το μάθημα των κανονισμών για τους σπουδαστές της σχολής προπονητών Β’ επιπέδου θα γίνουν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 16:00 στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Άνω Λιοσίων (στον ίδιο χώρο που διεξήχθησαν οι απολυτήριες εξετάσεις)

ΠΡΟΣΟΧΗ: το μάθημα των κανονισμών αφορά όλους τους σπουδαστές της σχολής

Οι επαναληπτικές εξετάσεις για τα πρακτικά μαθήματα θα ανακοινωθούν από την σελίδα της Ομοσπονδίας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Βαλκανικό πρωτάθλημα Eφήβων-Nέων και U21

 ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι σύλλογοι-μέλη της Ομοσπονδίας μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής των αθλητών τους έως την Πέμπτη 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 και ώρα 22:00 στην ηλεκτρονική φόρμα της ΕΛ.Ο.Κ.: https://elok.gr/efivon-balkan
Οι σύλλογοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την μετάβαση, την διαμονή – διατροφή και την κάλυψη οιασδήποτε δαπάνης της αποστολής των αθλητών, συνοδών και προπονητών τους.
Η ΕΛ.Ο.Κ. στα πλαίσια της αρωγής προς τα σωματεία – μέλη της, αναλαμβάνει να εκδώσει τα νέα διεθνή δελτία των αθλητών, τις εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Βαλκανικής Ομοσπονδίας καθώς και την καταβολή του σχετικού παραβόλου συμμετοχής στην Βαλκανική Ομοσπονδία για λογαριασμό των σωματείων.

Η διαδικασία προϋποθέτει ως βασικό κριτήριο επιλογής την βούληση του αθλητή να συμμετέχει στην αντιπροσωπευτική ομάδα, η οποία από την διοργανώτρια Αρχή (B.K.F.), δεν μπορεί να υπερβαίνει για κάθε χώρα τις 7 συμμετοχές, ανά αγωνιστική κατηγορία. Η επιλογή θα γίνει σε 2 φάσεις. Η πρώτη φάση (προκαταρκτικό στάδιο) περιλαμβάνει την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στην διοργάνωση.
Σε αυτό το στάδιο μέσω της ιστοσελίδας της ΕΛ.Ο.Κ. οι Σύλλογοι θα δηλώσουν τους αθλητές τους ανά κατηγορία που επιθυμούν να συμμετέχουν στην διοργάνωση, καθώς και τις αγωνιστικές τους διακρίσεις σε πρόσφατες αθλητικές διοργανώσεις, που θα αποτελέσουν τα κριτήρια αξιολόγησης κατά την δεύτερη φάση της διαδικασίας επιλογής.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να γίνει έως το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου και είναι δεσμευτική για το Σωματείο και τους αθλητές, τόσο όσον αφορά την συμμετοχή, όσο και τις επικαλούμενες διακρίσεις.

Τις επόμενες ημέρες η ΕΛ.Ο.Κ. αφού επεξεργαστεί τις δηλώσεις και επαληθεύσει τις διακρίσεις θα αναρτήσει πίνακα των ανά κατηγορία δηλωθέντων αθλητών. Οι αγωνιστικές κατηγορίες, στις οποίες ο αριθμός των δηλωθέντων αθλητών δεν υπερβαίνει το όριο των επτά (7) συμμετοχών, θεωρούνται ως οριστικές, αφού ο δηλωθείς αριθμός δεν θέτει θέμα αξιολόγησης, προκειμένου έγκαιρα τα σωματεία τους να ξεκινήσουν την διαδικασία της εξασφάλισης της μετάβασης-διαμονής των αθλητών τους.
Στις κατηγορίες εκείνες που έχουν δηλωθεί περισσότεροι των επτά αθλητών, θα γίνει, κατά την δεύτερη φάση της διαδικασίας, αξιολόγηση των δηλωθέντων αθλητών από την Τεχνική Επιτροπή, κατά την οποία θα ληφθούν υπόψη οι αγωνιστικές διακρίσεις των υποψηφίων. Η τελική λίστα των συμμετεχόντων αθλητών για αυτές τις αγωνιστικές κατηγορίες θα ανακοινωθεί άμεσα από την γραμματεία της ΕΛ.Ο.Κ., προκειμένου έγκαιρα τα σωματεία τους, να ξεκινήσουν την διαδικασία της εξασφάλισης της μετάβασης-διαμονής των αθλητών τους.
Οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν κατακτήσει τις 3 πρώτες θέσεις στο τελευταίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων- Νέων της ΕΛΟΚ θα έχουν προτεραιότητα στην επιλογή.

Η οριστική λίστα των αθλητών, που θα συμμετέχουν στην αντιπροσωπευτική ομάδα στο Βαλκανικό, θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Καράτε.

Οι σύλλογοι είναι υπεύθυνοι για την ακρίβεια όλων των στοιχείων των αθλητών τους που δηλώνουν στην ηλεκτρονική φόρμα της ΕΛ.Ο.Κ. Σε περίπτωση λάθους ο αθλητής δεν θα μπορέσει να δηλωθεί και κατά συνέπεια να συμμετάσχει στους αγώνες.

Μετά τη δημοσίευση της λίστας οι σύλλογοι πρέπει να καταθέσουν στον λογαριασμό της ΕΛ.Ο.Κ. το αντίτιμο για το παράβολο συμμετοχής του Βαλκανικού Πρωταθλήματος (40 Ευρώ ανά κατηγορία συμμετοχής) και να στείλουν το καταθετήριο στο email info@elok.gr μαζί με φωτοαντίγραφο του ταξιδιωτικού εγγράφου του αθλητή. (Αιτιολογία: ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΑΘΛΗΤΗ-Κωδ. Συλλόγου ΕΛ.Ο.Κ.) έως την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024.

Οι αθλητές των συλλόγων που δεν θα καταβάλλουν εμπρόθεσμα το αντίτιμο συμμετοχής δεν θα δηλωθούν στην πλατφόρμα των αγώνων και κατά συνέπεια δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν πρέπει σύμφωνα με την προκήρυξη να μείνουν στο επίσημο ξενοδοχείο της διοργάνωσης και η κράτηση πρέπει να γίνει αποκλειστικά μέσω της Oμοσπονδίας Καράτε της Βοζνίας και όχι απευθείας, με ποινή αποκλεισμού από την διοργάνωση.

Οι σύλλογοι που θα μεταβούν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα πρέπει να φροντίσουν ώστε όλοι οι αθλητές να έχουν θεωρημένο δελτίο για το έτος 2024, κάρτα υγείας σε ισχύ, προσωπική ασφάλεια ατυχήματος και ταξιδιωτική ασφάλεια. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω της ιστοσελίδας της ΕΛ.Ο.Κ επέχει και θέση της απαιτούμενης αίτησης για συμμετοχή σε αγώνες εξωτερικού.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι δεσμευτική για τον σύλλογο. Παρακαλούνται να δηλώσουν μόνο οι σύλλογοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν και οι προπονητές των συλλόγων να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις κατηγορίες που θα δηλώσουν τους αθλητές τους.

Για την διαδικασία των επιτόπιων εγγραφών (registration) η ΕΛΟΚ έχει ορίσει τον Κο Κανέλλη Περικλή (Έφορο Εθνικών Ομάδων) λόγω του ότι η Βαλκανική Ομοσπονδία δεν δέχεται ξεχωριστά αθλητές ή συλλόγους.

Οι σύλλογοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Κο Κανέλλη Περικλή για να παραδώσουν τα απαραίτητα έγγραφα των αθλητών τους ώστε να ολοκληρωθούν οι εγγραφές. Η Ζύγιση θα γίνει στα επίσημα ξενοδοχεία 30-60 λεπτά μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.