Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Νίκος Αναστασιάδης:Ο αθλητισμός βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Κύπρου

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόεδρος Αναστασιάδης: “Σημαντικός ο ρόλος του αθλητισμού στην ÎºÎ¿Î¹Î½Ï‰Î½Î¯Î±â€Ο αθλητισμός βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης καθώς διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνία, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε Παίδων, Εφήβων και Νέων (Youth League), που πραγματοποιείται στο αθλητικό κέντρο “Σπύρος Κυπριανού”, στη Λεμεσό.
Στο χαιρετισμό του, κατά την χθεσινοβραδινή τελετή έναρξης, που ανέγνωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Δρ.Κυπριανός Λούης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει ότι η διοργάνωση τέτοιων σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων στην Κύπρο, αποδεικνύει γι ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη διεθνών ομοσπονδιών απέναντι στο φιλόξενο νησί μας για επιτυχημένες διοργανώσεις.
Αναμφισβήτητα, προσθέτει, ο αθλητισμός αποτελεί ένα αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας και μέσα από τις εκπαιδευτικές του αξίες, συνδράμει στη διαμόρφωση συμπεριφορών, ώστε ο αθλητής να είναι ικανός να αντιμετωπίσει κάθε μορφής αρνητικών πιέσεων και τάσεων της κοινωνίας.
Ο αθλητισμός, σημειώνει ο ΠτΔ, συνεισφέρει στη διαμόρφωση ανθρώπων με αξιοπρέπεια, σεβασμό, αυτογνωσία, κοινωνικοποίηση, φιλία, ομαδική προσπάθεια και ιδιαίτερα ανθρώπων που υιοθετούν το ευ αγωνίζεσθαι, “αξίες που αναφύονται από αθλήματα αυτοπειθαρχίας, όπως το καράτε” .
Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, διαβεβαίωσε πως Οργανισμός θα στηρίζει πάντα τέτοιου είδους αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ σημείωσε ότι, στις μέρες μας, το καράτε έχει ευρέως διαδοθεί στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλει η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε.
“Είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα, το οποίο για πρώτη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, το 2020”, συμπλήρωσε.
Όπως ανέφερε, από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, Ανδρέας Βασιλείου, στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος 58 χώρες με 1583 αθλητές, 440 προπονητές, 80 διαιτητές και εκατοντάδες υποστηρικτές και συνοδοί.
Εκφράζοντας την ικανοποίηση του που η Κύπρος επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Youth League, ο κ.Βασιλείου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε Antonio Espinos, για την εμπιστοσύνη που επέδειξε η Ομοσπονδία προς τη χώρα μας.
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου