Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Τόκιο 2020: Τα νέα μέτρα αντί-Covid, τα μέτρα για αθλητές και φιλάθλους

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσαν νέα μέτρα για τους αθλητές που θα συμμετάσχουν και τους θεατές που θα παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.

Όπως ανέφεραν οι εμπλεκόμενοι φορείς σε συνέντευξη Τύπου, η ασφάλεια είναι η ύψιστη προτεραιότητά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αθλητές και οι αξιωματούχοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς άδεια, ενώ θα τους ζητηθεί φορούν μάσκα ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, εκτός από το φαγητό και τον ύπνο.

Ο εμβολιασμός δεν θεωρείται απαραίτητος για τη συμμετοχή στους Αγώνες, ωστόσο πρέπει να υπάρχει αρνητικό τεστ που θα γίνει πριν την αναχώρηση και νέο αρνητικό τεστ που θα γίνει κατά την άφιξη στο Τόκιο

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα playbook, που περιγράφει λεπτομερώς τα μέτρα αντί-Covid 19 που θα ληφθούν στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. 

Αναφορικά με τους θεατές, θα ζητηθεί να μην προβαίνουν σε επιφωνήματα και τραγούδια υποστήριξης των αθλητών, αλλά να μείνουν στο χειροκρότημα, ενώ αγκαλιές και χειραψίες απαγορεύονται για να περιοριστεί ενδεχόμενη διασπορά του ιού.

Δείτε το playbook ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου