Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Αναφορά-Καταγγελία

Ως Γονιός Αθλήτριας του Καράτε, πρώην αθλητής του Καράτε και ως σήμερα εξασκούμενος σε αυτό, Πρώην εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ, είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έπεσε στην αντίληψη μου  με αφορμή το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νέων-U21 που θα διεξαχθεί στο Montenegro στις 4-6/11/2022 τα κάτωθι τα οποία θέτω εις γνώση σας σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.Ο.Κ στο επίσημο site της για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα :

      1.    Η ΕΛ.Ο.Κ  ζητά από τους αθλητές και τους Συλλόγους της, 60 ευρώ έκαστο αθλητή προκειμένου να συμμετάσχει στους Αγώνες. Από αυτά τα 60 ευρώ, τα 30 ευρώ είναι το παράβολο συμμετοχής στους συμμετέχοντες αθλητές που χρεώνει η BKF ως παράβολο συμμετοχής και τα υπόλοιπα  30 ευρώ είναι προκειμένου η ΕΛ.Ο.Κ να καλύψει δικές της ανάγκες ( μεταφορά, διαμονή, σίτιση προπονητών και διαιτητών, Ιατρών, Συνοδών-Παραγόντων ). Σημειωτέον τα έξοδα των Διαιτητών καλύπτονται από την BKF πλην της μεταφοράς τους και οι Διαιτητές αμείβονται από την BKF.
      2.    Για την ως άνω ανακοίνωση δεν υπάρχει επίσημη απόφαση του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ, έχει ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΛ.Ο.Κ εν αγνοία του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ και χωρίς η Εκτελεστική Επιτροπή να έχει δικαίωμα να λάβει τέτοιου είδους απόφαση!!!
      3.    Δεν προκύπτει από πουθενά ο αναιτιολόγητος διπλασιασμός του παραβόλου συμμετοχής των αθλητών από 30 ευρώ σε 60 ευρώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της BKF όπως και η υποχρεωτικότητα πληρωμής της αναίτιας χρέωσης των 60 ευρώ σύμφωνα με την ΕΛ.Ο.Κ. Στην περίπτωση που δεν πληρωθούν τα 30 ευρώ της αναιτιολόγητης πρόσθετης χρέωσης που ζητά η ΕΛ.Ο.Κ από τους Συλλόγους οι αθλητές δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Επίσης η ΕΛ.Ο.Κ σύμφωνα με την ανακοίνωση της υποχρεώνει τους αθλητές της να αγοράσουν με δικά τους χρήματα την εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας.

Κατόπιν τούτου, ζήτω από τον Πρόεδρο  όπως και  το Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ να αποσύρουν την εν λόγω καταχρηστική και  αναιτιολόγητη απόφαση τους και να πραγματοποιήσουν νέα ανακοίνωση σύμφωνα με τα όσα ορίζει η ανακοίνωση της BKF για την διοργάνωση καθώς και την συμμετοχή των αθλητών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νέων-U21 στο Montenegro στις 4-6/11/2022.
Διότι οι Αθλητές καθώς και οι σύλλογοι δεν φέρουν ουδεμία υποχρέωση στα όσα απαιτεί η ΕΛ.Ο.Κ από αυτούς προκειμένου να συμμετάσχουν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα γιατί:
α) Η ΕΛ.Ο.Κ ως φορέας εκπροσώπησης του αθλήματος για την ανάπτυξη και την καλλιέργεια του  εισπράττει κρατικές επιχορηγήσεις καθώς και έχει έσοδα από τους Συλλόγους και τους Αθλητές προκειμένου να χρηματοδοτεί  τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ( εθνικές αποστολές) και της υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτές ( αποστολές Προπονητών, Διαιτητών, Ιατρικού Προσωπικού, Συνοδών-Παραγόντων ).
β) Θεωρώ ότι είναι πρώτη φορά στα χρονικά των Αθλημάτων γενικά, ο φορέας εκπροσώπησης του Αθλήματος (ΕΛ.Ο.Κ) να υποχρεώνει τους Αθλητές της Εθνικής Αποστολής να αγοράσουν την Εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδος από τον Χορηγό της,  
( Δωρεάν Προμήθεια στολών και Εμφανίσεων στις Εθνικές Ομάδες ) που ακριβώς δια αυτόν τον λόγο διαφημίζεται μέσω της χορηγίας του. Δηλαδή ο Χορηγός πλην της Διαφήμισης του με συγκεκριμένο σκοπό έχει και αντισταθμιστικά οφέλη μέσω της ΕΛ.Ο.Κ η οποία με την σειρά της υποχρεώνει τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας να αγοράσουν τις εμφανίσεις αντιβαίνοντας την λογική που πραγματοποιείται ο σκοπός της Χορηγίας και κατα αυτόν τον τρόπο ο Χορηγός αποκομίζει οικονομικά οφέλη πλην της Διαφήμισης που πραγματοποιεί μέσω της Χορηγίας του στην ΕΛ.Ο.Κ.


Αναμένοντας ενέργειες σας,
Μάριος Σιταράς

Συνημμένα σας προσκομίζω:
      1.    Απόσπασμα της Ανακοίνωσης της ΕΛ.Ο.Κ
      2.    Απόσπασμα της Ανακοίνωσης της BKF για το κόστος των παραβόλων συμμετοχής των αθλητών.
      3.    Την ανακοίνωση της ΕΛ.Ο.Κ για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

 Αθήνα 17/10/2022

 Προς 1) ΕΛ.Ο.Κ
           2) Γ.Γ.Α, Διευ/νση Αγωνιστικού Αθλητισμού, Υπόψην Κου Κάκκου.
           3) Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο.


Δελτίο Τύπου - Αναφορά, Καταγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου