Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Ιδρύθηκε Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Αθλητών Καράτε

"Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι συγκροτήσαμε και επίσημα τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αθλητών καράτε για να στηρίξουμε τις προσπάθειες των παιδιών μας και όλων των αθλητών. 

Ο σύλλογος πέραν των συλλογικών αποφάσεων του, θα είναι βήμα έκφρασης απόψεων κάθε γονέα και κηδεμόνα. Σας καλούμε να γίνετε μέλη του συλλόγου μας διότι μεταξύ μας δεν υπάρχουν παρατάξεις ούτε ομάδες. Είμαστε όλοι μαζι για το καλό του αθλήματος. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο site του συλλόγου www.pasigokak.gr 

Καθώς και στο e-mail: info@pasigokak.gr 

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ - Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Αθλητών Καράτε

Αγαπητοί γονείς ,

Το καράτε αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα ατομικά αθλήματα στην χώρα μας. Τόσο ο αγωνιστικός αθλητισμός, όσο και ο αναπτυξιακός, χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή, την προσοχή και την αφοσίωση χιλιάδων παιδιών. Η απήχηση είναι δικαιολογημένη καθώς, το καράτε είναι ένα άθλημα που προωθεί την άμιλλα, καλλιεργεί τον σεβασμό, γυμνάζει το σώμα, χαλυβδώνει το πνεύμα, κοινωνικοποιεί και ενισχύει το αίσθημα πειθαρχίας και υπέρβασης ενώ εισάγει, με τον πλέον πρακτικό και αποδοτικό τρόπο, σε έννοιες όπως η ισότητα, ο σεβασμός, η ομαδικότητα. Ωστόσο, η ευρεία κοινωνική απήχηση δεν αντιστοιχεί σε μια ανάλογη συμμετοχή στα θεσπισμένα όργανα, ούτε, δυστυχώς, λαμβάνεται υπόψη στη διαμόρφωση και την υλοποίηση των αποφάσεων. Υπάρχει ένα κενό αντιπροσώπευσης !

Από τη μια υπάρχουν οι προπονητές, οι διαιτητές, οι διοικούντες, που με περισσή συνέπεια και επαγγελματισμό προσφέρουν από θέσεις εν ενεργεία στο άθλημα. Ωστόσο, από την άλλη, υπάρχουν οι γονείς και οι κηδεμόνες που χωρίς να έχουν οργανική θέση στον χώρο, έχουν την φλόγα, την αγάπη και την υπομονή να προσφέρουν τον χρόνο τους και το υστέρημα τους για το καλό των παιδιών μας και του αθλήματος. 

Αυτό το κενό μπορεί να καλύψει ο « ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΡΑΤΕ».

Με δράσεις:

1.Ηθικής, ψυχολογικής και υλικής στήριξης των παιδιών μας

2.Προβολής και κοινωνικής δικτύωσης

3.Ανάπτυξης χορηγικών προγραμμάτων προς όφελος των παιδιών

4.Εθελοντικής προσφοράς, κ.α 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ  

Δεν πρόκειται για ένα αντιπολιτευτικό, διοικητικό σχήμα, ούτε για μια δράση αντιπαραθετική απέναντι στα εκλεγμένα όργανα. Δεν έχει σκοπό την οποιαδήποτε εμπλοκή του σε διοικητικά και τεχνικά ζητήματα, πολύ δε περισσότερο σε θέματα κατάρτισης ομάδων. Ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων αθλητών καράτε διεκδικεί να γίνει η κοινωνική φωνή του αθλήματος, στηρίζοντας έμπρακτα όλες τις θετικές δράσεις, προτείνοντας και υλοποιώντας σχέδια που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια, την νομιμότητα και την ισοτιμία των παιδιών μας, λειτουργώντας προωθητικά, ανεξάρτητα αλλά και ομαδικά. Καλούμε όλους τους γονείς, χωρίς διακρίσεις, δεύτερες σκέψεις, κρυφές ατζέντες, σε αυτό το προσκλητήριο να δηλώσουν συμμετοχή, για να δώσουμε στο καράτε και στον αθλητισμό την θέση που του αξίζει, την θέση που πρέπει να έχει στις καρδιές των παιδιών"

Δελτίο Τύπου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου