Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

X3nos Broth3rs και 3Χ3 στα Europ3an

Τρία μετάλλια και πολύτιμους πόντους για την χώρα μας έφεραν τα αδέλφια Ξ3νου στους  3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που έλαβαν χώρα στην Κρακοβία μαζί με τη προπονήτρια μητέρα τους, Μαρίζα Σουμπασάκη.

Πιο αναλυτικά κατέκτησαν 2 ασημένια ο Διονύσης με το  Στέφανο και η Τζωρτζίνα το χάλκινο μετάλλιο. 

Ο Διονύσης στα -67κ KUMITE ξεπέρασε τα εμπόδια των Πισίνο (Ελβετία), Ταντισί (Ουγγαρία) με δύο νίκες οι οποίες του εξασφάλισαν θέση στα μετάλλια. Στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Ρουμάνου Κομανέσκου (6-1) και στο τελικό αντιμετώπισε τον Αζέρο Αγκαλαρζάντα όπου με απόφαση των κριτών έδωσαν το χρυσό στον Αλγκαρζάντα!

Ο Στέφανος στα -60κ KUMITE νίκησε τους Γκουλίγεφ (Αζερμπαϊτζάν), Κβασνιέφσκι (Πολωνία) στην πρώτη φάση και ηττήθηκε από τον Τούρκο ασημένιο Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθητή, Εράι Σαμντάν. Στον ημιτελικό ξεπέρασε το εμπόδιο του Ουκρανού Φιλίποφ και στον τελικό βρήκε και πάλι στο δρόμο του τον Σαμντάν όπου πάλι με απόφαση των κριτών ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.
Η Τζωρτζίνα Ξένου στα ΚΑΤΑ,αναδείχθηκε δεύτερη στο pool της καθώς έκανε δύο νίκες και έχασε μόνο από την πολύ ισχυρή Ισπανίδα, Γκαρθία Λοθάνο. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε τη Γαλλίδα Ταϊλί και έχασε την πρόκριση για 0,20 πόντους. Να σημειώσουμε οτι κέρδισε τη τουρκάλα Dilara, ενώ αυτό το μετάλλιο το κατακτά πρώτη φορά Ελληνίδα αθλήτρια στο αγώνισμα των Κατα σε τέτοια διοργάνωση.

Η Μαρίζα Σουμπασάκη σε σχετική ανάρτηση μεταξύ άλλων δηλώνει:
"Ευλογημένη η σημερινή μέρα! Αν λίγους μήνες πριν ένιωθα ευτυχισμένη που τα δυο αγόρια μου έφτασαν τελικό, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τι να πω για την σημερινη; European games: Ευρωπαϊκοί Ολυμπιακοί αγωνες, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονος που γίνεται κάθε 4 χρόνια!
Μέσα στην ίδια μέρα 3 μεταλλια, 1 🥉για την Τζωρτζινα, 1 μεταλλιο που πρώτη φορά κατακτά Ελληνίδα αθλήτρια στο αγώνισμα των Κατα σε τέτοια διοργάνωση (για μολις 0,2 θα πήγαινε τελικό)και 2 🥈για τον Διονυση και τον Στέφανο οι οποίοι δεν εχασαν με διαφορα πόντων αλλά στην κρίση! Πρώτοφανες για τα ελληνικά δεδομένα 3 αδελφια να κατακτήσουν 3 μετάλλια σε European games στην ίδια διοργάνωση και μαλιστα την ίδια μέρα! Απίστευτα συναισθηματα, μεγάλη η χαρά, νιωθω τυχερη κι ευλογημένη! ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου