Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΕΛΟΚ

Η ΕΛ.Ο.Κ στο πλαίσιο ενίσχυσης και θωράκισης της ισχύος του Εσωτερικού της Κανονισμού σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 2725/1999, όπως αυτός ισχύει με τις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν από την Γενική Συνέλευση των σωματείων – μελών της 6ης Φεβρουαρίου 2016, υπέβαλε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αίτημα για την διενέργεια του ελέγχου νομιμότητας των τροποποιήσεων, καθώς και του κωδικοποιημένου κειμένου του Κανονισμού, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν.2725/1999 ως ισχύει σήμερα.
Κατόπιν λοιπόν συνεργασίας με το αρμόδιο Τμήμα Ελέγχου Κανονισμών, η ΕΛ.Ο.Κ, συμμορφούμενη με τις υποδείξεις για την υποβολή ξεχωριστών αιτημάτων για κάθε Κανονισμό που περιλαμβάνεται στον Εσωτερικό της Κανονισμό, υπέβαλε στις 25-10-2017 τα εξής αιτήματα έγκρισης του:
α) Κανονισμού Λειτουργίας Επιτροπών (Κεφάλαιο Β΄του Εσωτερικού Κανονισμού)
β) Κανονισμού Διεξαγωγής Αγώνων (Κεφάλαιο Δ΄και Κεφάλαιο Η΄του Εσωτερικού Κανονισμού)
γ) Πειθαρχικού Κανονισμού (Κεφάλαιο Γ΄και Κεφάλαιο Ε΄του Εσωτερικού Κανονισμού)
δ) Κανονισμού Απονομής Βαθμών Τεχνικής Καταλληλότητας DAN & KYU (Κεφάλαιο Ζ΄του Εσωτερικού Κανονισμού)
Με δεδομένο ότι ο έλεγχος της νομιμότητας αυτών έχει πλέον ολοκληρωθεί χωρίς ενστάσεις σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν.2725/1999 ως ισχύει σήμερα και χωρίς να έχει γίνει αναπομπή των παραπάνω Κανονισμών, καθώς και ότι η εισήγηση του αρμόδιου Τμήματος προς τον Γενικό γραμματέα αθλητισμού είναι θετική, οι προαναφερόμενοι Κανονισμοί της ΕΛ.Ο.Κ θεωρούνται πλέον ότι έχουν νομίμως εκδοθεί (άρθρο 27 εδ. ε’ του ν.2725/1999), ενώ από τις 13-12-2017 έχει ενημερωθεί σχετικά και το Γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού.
Αναφορικά με τα Κεφάλαια του Εσωτερικού Κανονισμού 2016 για τα οποία εκκρεμεί ο έλεγχος νομιμότητας τονίζουμε ότι ο Κανονισμός Επιτροπών Διαιτησίας (Κεφάλαιο Θ) και ο Κανονισμός Φαρμακοδιέγερσης (Κεφάλαιο Ι) έχουν προσφάτως τροποποιηθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 5ης Νοεμβρίου 2017 και θα υποβληθούν στο Τμήμα Ελέγχου Κανονισμών της Γ.Γ.Α. το προσεχές διάστημα.
Οι ως άνω Κανονισμοί της ΕΛ.Ο.Κ βρίσκονται δημοσιευμένοι στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.
πηγή:elok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου