Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Εκλογές το Σάββατο 21/4, το μόνο νόμιμο και αποδεκτό μέσο έκφρασης της θέλησης της πλειοψηφίας των μελών της ομοσπονδίας.

Σύντομο Ιστορικό
Με την υπ’ αριθ. 2332/2018 Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 5 Μαρτίου 2018 έγινε εν μέρει δεκτή η αγωγή δυο σωματείων της αντιπολίτευσης (ΚΙΜΕ) κατά του κύρους των αρχαιρεσιών της 11ης Σεπτεμβρίου 2016, επειδή δήθεν συμμετείχαν και ψήφισαν 14 σωματεία που δεν διέθεταν την ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα του καράτε. Από το αποτέλεσμα των εκλογών προέκυψε ότι ο πρώτος συνδυασμός έλαβε 71 ψήφους (8 έδρες), της αντιπολίτευσης 34 ψήφους (2 έδρες), ενώ το θέμα αφορά την 1 έδρα που κατέλαβε ο τρίτος συνδυασμός με 28 ψήφους καθότι το αποτέλεσμα ως προς τον πλειονοψηφήσαντα συνδυασμό δεν επηρεάζεται. Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση της ΕΛ.Ο.Κ άσκησε έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης προσκομίζοντας στοιχεία για την αθλητική αναγνώριση των 14 σωματείων η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τον Ιανουάριο 2019.

Προσωρινή Διοίκηση
Στις 26/03/2018, 60 σωματεία της Ομοσπονδίας εν μέσω κλίματος αμφισβήτησης που καλλιεργεί συστηματικά η φερόμενη ως «αντιπολίτευση» κατέθεσαν αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών για τον ορισμό Προσωρινής Διοίκησης η οποία, αφού αποτελούσε και αίτημα της μισής εκλογικής δύναμης της ΕΛΟΚ, έγινε δεκτή από την Πρόεδρο και με Προσωρινή Διαταγή στις 29/03/2018 όρισε τα προτεινόμενα από τα σωματεία ως μέλη της Προσωρινής Διοίκησης με αποκλειστική εντολή την διενέργεια αρχαιρεσιών και μόνο, οι οποίες προκηρύχθηκαν για τις 21 Απριλίου 2018.

Η φερόμενη ως «αντιπολίτευση» με δύο σωματεία της, αφού εν κρυπτώ χωρίς να κοινοποιήσουν στην ΕΛΟΚ, προσπάθησε ανεπιτυχώς στις 27/03/2018 να ορίσει προσωρινή διοίκηση με άτομα από προσκείμενους συλλόγους, στη συνεχεία προσέβαλαν την απόφαση Διορισμού της Προσωρινής Διοίκησης επαναφέροντας το αίτημα να ορίσουν προσωρινή διοίκηση με πρόσωπα της αρεσκείας τους που δεν τυγχάνουν ευρείας αποδοχής με σκοπό να καταλάβουν την διοίκηση της ομοσπονδίας ακυρώνοντας τις εκλογές.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη δυο απορριπτικές αποφάσεις του δικαστηρίου για την φερόμενη ως «αντιπολίτευση» και επιπλέον με τη δεύτερη από αυτές έχει κριθεί ήδη ότι η απόφαση διορισμού Προσωρινής Διοίκησης της ΕΛΟΚ είναι νόμιμη και άρα η πρόσκληση για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών τελεί στο πλαίσιο της εντολής που η Διοίκηση αυτή νόμιμα έλαβε από το Πρωτοδικείο Αθηνών, μια ισχνή μειοψηφία 4-5 συλλόγων που συνδέονται με αθλητική εταιρεία τεσσάρων προπονητών καράτε, οι οποίοι κρύβονται πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ομοσπονδίας, εξακολουθούν μέχρι και σήμερα τις ενέργειες τους για να ακυρώσουν τις εκλογές.

Ελπίζουμε μόνο ότι στην προσπάθειά τους αυτή να παρακάμψουν τις σαφείς και ξεκάθαρες αποφάσεις της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης, δεν θα βρουν συμμάχους ή «άνωθεν» βοήθεια που θα τους επιτρέψουν να πετύχουν αναβολή των εκλογών που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν σε τρείς ημέρες και αποτελούν εξάλλου το μόνο νόμιμο και αποδεκτό μέσο έκφρασης της θέλησης της πλειοψηφίας των μελών της ομοσπονδίας.
Με τιµή,
 Η Προσωρινή Διοίκησης της Ελληνικής Οµοσπονδίας Καράτε
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου