Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Αναφορά του Πανελλήνιου Σύλλογου Γονέων & Κηδεμόνων Αθλητών Καράτε

Κύριε  Πρόεδρε της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ), μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Ο.Κ, κ. Πρόεδρε της Επιτροπής Αγώνων και Μέλη της, κ. Πρόεδρε της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ) και μέλη αυτής.

Θέτουμε σε γνώση σας τα εξής:

Σύμφωνα με το από 24/11/2022 με Α.Π. 521575 έγγραφο που απέστειλε η Γ.Γ.Α προς την ΕΛ.Ο.Κ (ως απάντηση σε σχετικές καταγγελίες που πραγματοποιήθηκαν προς την Γ.Γ.Α από Γονείς Ανήλικων Αθλητών για τα Επίσημα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων, Νέων, U21 το 2022), στο οποίο αναφέρεται ρητά πως, «η συμμετοχή διαιτητών-κριτών που έχουν και την ιδιότητα προπονητή Σωματείων που αγωνίζονται στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα, συνιστά ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του ανωτέρου κανονισμού της ΕΛ.Ο.Κ.»

Τονίζοντας μάλιστα πως ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ εκ μέρους της ΕΛ.Ο.Κ. η πιστή τήρηση του κανονισμού και επισημαίνει πως η οποιαδήποτε τροποποίηση του, απαιτεί την τήρηση των προβλεπομένων από το Νόμο διαδικασιών έγκρισης Κανονισμού.

Κατόπιν τούτου, Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΡΑΤΕ ρωτά τι ενέργειες προτίθεται να πραγματοποιήσει η ΕΛ.Ο.Κ ως διοργανώτρια Αρχή των Επίσημων Πρωταθλημάτων της και τα αρμόδια όργανα της: Επιτροπή Αγώνων και την Κ.Ε.Δ, ώστε να μην υπάρξει επαναλαμβανόμενη παραβίαση του αλλά  πιστή τήρηση και εφαρμογή  του ισχύοντος κανονισμού απαρέγκλιτα  και ιδιαίτερα των διατάξεων περί «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ» που κατοχυρώνει τις αρχές της διαφάνειας των διαδικασιών και της ισονομίας μεταξύ των διαγωνιζόμενων καθώς και διασφαλίζει το ανεπηρέαστο έργο των οργάνων διαιτησίας από τα αρμόδια όργανα της Επιτροπής Αγώνων και της Κ.Ε.Δ.

Στην περίπτωση που η ΕΛ.Ο.Κ δεν πράξει τα δέοντα, σας ενημερώνουμε πως θα πράξουμε άμεσα, καταγγέλλοντας σε κάθε αρμόδια Αρχή οποιοδήποτε φαινόμενο διαιτητικής εύνοιας παρατηρηθεί κατά την διάρκεια των επίσημων Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν το 2023, λόγω υπάρξεως ισχυρού συμφέροντος προφανώς αντικείμενου στην Αρχή της ουδετερότητας, που πρέπει να διακρίνει τον Διαιτητή-Κριτή και Επόπτη, όπως :

1) Διαιτητή με Ιδιότητα Προπονητή με σύμβαση εργασίας σε αγωνιζόμενο Σωματείο.

2) Διαιτητή με συγγένεια (είτε εξ αίματος σε ευθεία γραμμή, είτε εξ αίματος σε πλάγια γραμμή, είτε εξ αγχιστείας) με κάποιον από τους αγωνιζόμενους και τους προπονητές της συγκεκριμένης κατηγορίας.

3) Εντοπιότητα.

Αναμένοντας από όλους τους εμπλεκόμενους την πιστή τήρηση του κανονισμού διαιτησίας της ΕΛ.Ο.Κ που έχει λάβει την έγκριση νομιμότητας του από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθιστώντας σας άμεσα υπεύθυνους σε οποιαδήποτε παραβίαση του, σε επίσημα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της ΕΛ.Ο.Κ!

Αναφορά - ΠΑ.ΣΥ.ΓΟ.Κ.Α.Κ.

Από: Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Αθλητών Καράτε

Πατριαρχείου 12 Ηράκλειο Αττικής, 141 21

Τηλ.  216 300 3639 e-mail: info@pasigokak.gr

Προς:

       1. Πρόεδρο της ΕΛ.Ο.Κ κ. Σιετή

       2. Μέλη του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ

       3. Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνων κ. Γιαννέλη

       4. Μέλη της Επιτροπής Αγώνων

       5. Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ κ. Κραβαρίτη  

       6. Μέλη της Κ.Ε.Δ

       7. Γ.Γ.Α - Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού

       Κοινοποίηση:

       1. Διευθυντή Αγωνιστικού Αθλητισμού, κ. Κάκκου

       2. Αναπληρωτή Διευθυντή Γ.Γ.Α, κ. Καραστάθη

3. Γραφείο Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη

ΘΕΜΑ: Αναφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου