Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Πρώτη ματιά στο Ολυμπιακό χωριό


Media had their first peek at the Village Plaza, one of the main facilities in the Athletes' Village.Λίγους μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, το Χωριό των αθλητών εντυπωσιάζει με την απλότητα του και τις ξύλινες φιλικές προς το περιβάλλον κατασκευές του.

Βρίσκεται στην περιοχή Harumi προκυμαία του Τόκιο, το Village Plaza θα είναι το κέντρο  του αθλητικού χωριού. Θα έχει ένα γενικό κατάστημα, ένα κατάστημα καφέ και κέντρο μέσων ενημέρωσης που θα υποστηρίξει τους αθλητές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Το Village Plaza θα είναι επίσης ο χώρος για τις τελετές υποδοχής των ομάδων.


Το Village Plaza κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας 40.000κομμάτια ξύλου από βιώσιμες πηγές δωρεά από 63 συμμετέχοντες δήμους σε ολόκληρη την Ιαπωνία.


Μετά τις Αγώνες, το Village Plaza θα αποσυναρμολογηθεί και η ξυλεία θα επιστραφεί στους δήμους που το δώρισαν για επαναχρησιμοποίηση σε τοπικές εγκαταστάσεις που θα βοηθήσουν στην απομνημόνευση των Αγώνων - για παράδειγμα, δημόσιους πάγκους ή τμήματα σχολικών κτιρίων.

Οι Αθλητές και το προσωπικό υποστήριξης από περισσότερες από 200 χώρες θα συγκεντρωθούν στο Χωριό Αθλητών κατά τη διάρκεια των Αγώνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου