Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Το προφίλ των αθλητών που προκριθηκαν στους Ολυμπιακούς αγωνες

WKF announces first qualified athletes for Tokyo 2020Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε ανακοίνωσε τον κατάλογο των πρώτων αθλητών του καράτε που πήραν το εισιτήριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020.

- Οι 20 πρώτοι αθλητές προέρχονται από 20 διαφορετικά έθνη και τέσσερις ηπείρους.

- Η Τουρκία, η Ιταλία και το Ιράν οδηγούν το δρόμο. Εκτός από την Ιαπωνία, με έναν αθλητη σε κάθε κατηγορία , οι χώρες με περισσότερους αθλητές είναι η Τουρκία με πέντε αθλητές, το Ιράν και η Ιταλία με τέσσερις αθλητές . Η Ισπανία, το Αζερμπαϊτζάν και η Ουκρανία έχουν απο  δύο καρατέκα.

- Για τους Ιαπωνες αθλητές η δύναμη τους εκτός απο τη συμμετοχή τους ως χώρα υποδοχής είναι ανάμεσα στους πρώτους δέκα καράτεκα στην Ολυμπιακή κατάταξη του Karate. Ο Ryo Kiyuna κατέχει τη δεύτερη θέση στο Male Kata, ο Naoto Sago είναι ο όγδοος στο Male Kumite -67kg, ο Ken Nishimura είναι τέταρτος στο Male Kumite -75kg, ο Ryutaro Araga είναι ο έβδομος στο Male Kumite + 75kg, ο Miho Miyahara κατέχει την τέταρτη θέση στο γυναικείο Kumite - 55kg, ο Mayumi Someya είναι ο δέκατος στο γυναικείο Kumite -61kg και ο Ayumi Uekusa βρίσκεται στην έκτη θέση στο γυναικείο Kumite + 61kg.

- Οι καρατέκα που ολοκληρώνουν την κατάταξη στην πρώτη θέση σε κάθε μία από τις κατηγορίες είναι: ο Damian Quintero (ESP) στο Male Kata, ο Darkhan Assadilov (KAZ) στο Male Kumite -67kg, ο Bahman Asgari Ghoncheh (IRI) στο Male Kumite - 75kg, Ugur Aktas (TUR) Male Kumite + 75g, Sandra Sanchez (ESP) Female Kata, Serap Ozcelik Arapoglu (TUR) female kumite -55kg, Xiaoyan Yin (CHN) female Kumite + 61 κιλά

- Η πρώτη θέση στην κατάταξη δίνει στους πρώτους απο καθε κατηγορία δυνατοτητα της προτιμησης για μια καλύτερη ολυμπιακή κλήρωση.

- Τουλάχιστον δέκα από τους δώδεκα σημερινούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές κέρδισαν το εισιτήριο για το Τόκιο 2020 με βάση την κατάταξη. Οι Σάντρα Σάντσεζ (ESP), Μιό Μιγιαχάρα (JPN), Ιωάννα Πρέκοβιτς (SRB), Ιρίνα Ζαρέτσκα (AZE), Ryo Kiyuna (JPN), Angelo Crescenzo (ITA), Στίβεν Ντακόστα (FRA) Ο Kvesic (CRO) και ο Jonathan Horne (GER) είναι οι υπερασπιστές των παγκόσμιων τίτλων τους που έχουν ήδη προκριθεί για τους Αγώνες.

- Εκτός από τους Παγκόσμιους πρωταθλητές , έξι karateka έχουν παρει και αυτοί την πρόκριση τους για να συμμετάσχουν στους Αγώνες. Ο Antonio Diaz (VEN) έχει δύο παγκόσμια , όπως και η Kiyou Shimizu (JPN) και ο Giana Lotfy (EGY). Η Serap Ozcelik Arapoglu (TUR) κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο το 2014 και η Ayumi Uekusa (JPN) πήρε το στέμμα το 2016. Ο Rafael Aghayev (AZE) είναι επικεφαλής της λίστας των πρώην παγκόσμιων πρωταθλητών με πέντε παγκόσμιους τίτλους.

- Και οι 12 μεγάλοι νικητές. Ο κατάλογος των πρώτων προκριθέντων αθλητών περιλαμβάνει και τους 12 Μεγάλους Νικητές. Όλοι οι σημερινοί ιδιοκτήτες του χρυσού karate-gi έχουν κερδίσει το εισιτήριο στους Αγώνες. Οι νικητές του Grand Prix για το Τόκιο 2020 είναι η Sandra Sanchez (ESP), ο Ryo Kiyuna (JPN), η Serap Ozcelik Arapoglu (TUR), η Anzhelika Terliuga (UKR), ο Darkhan Assadilov (KAZ), ο Steven Dacosta (FRA) , Rafael Aghayev (AZE), Ayumi Uekusa (JPN), η Ιρίνα Ζαρετσκά (AZE), ο Ugur Aktas (TUR) και ο Sajad Ganjzadeh (IRI).

- Το πλήθος των αθλητών συμπεριλαμβάνει όσους πετυχαν σε ηπειρωτικό επίπεδο, με 13 σημερινούς ηπειρωτικούς πρωταθλητές. Από την Ασιατική Ομοσπονδία Καράτε, οι καράτεκα με τον διηπειρωτικό τίτλο κάτω από τις ζώνες τους είναι η Κιουού Σιμιζού (JPN),  η Xiaoyan Yin (CHN), η Hamideh Abbasali (IRI), ο Ryo Kiyuna (JPN) και ο Ken Nishimura (JPN). Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαίοι πρωταθλητές στον κατάλογο είναι οι Sandra Sanchez (ESP), η Merve Coban (TUR), ο Damian Quintero (ESP), ο Steven Dacosta (FRA), ο Luigi Busa (ITA), ο Ugur Aktas και ο Jonathan Horne . Από την Αφρικανική Ομοσπονδία Καράτε, η ηπειρωτική πρωταθλήτρια για το Τόκιο 2020 μέχρι στιγμής είναι η Giana Lotfy (EGY).

- Μέχρι στιγμήςο μεσος ορος ηλικιας των αθλητών ειναι 29 χρονών. Οι  πιο έμπειροι karateka μεταξύ των ανδρών αθλητών είναι ο Antonio Diaz της Βενεζουέλας (39 ετών),ακολουθεί ο Ισπανός Damian Quintero (35 ετών), ενώ ο νεότερος είναι ο Steven Dacosta (23 ετών) της Γαλλίας που ακολουθεί ο Ιβάν Κβέσιτς (23 ετών) . Στις γυναίκες η πιο έμπειρη είναι η Ισπανία Sandra Sanchez (38 ετών) ακολουθούμενη από την Ιταλίδα Viviana Bottaro (32 ετών), ενώ οι νεώτερες είναι η Sara Bahmanyar (20 ετών) του Ιράν και η Miho Miyahara της Ιαπωνίας. πηγη:wkf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου