Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

..τον έσπρωχνα, τον βάραγα, αλλά αυτός δεν σταματούσε...

 

"Η "Δίκη στο Open" αποκάλυψε ότι στις 21 Μαρτίου 2014 η δικαστική επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ) αποφάσισε να τιμωρήσει διεθνή αθλητή για σεξουαλική παρενόχληση. Επέβαλε την ποινή της απαγόρευσης συμμετοχής στους αγώνες για 9 μήνες επειδή ο αθλητής στο 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νέων, που διεξήχθη στην Γκουανταλαχάρα της Ισπανίας, παρενόχλησε σεξουαλικά δύο συναθλήτριές του. Η δικαστική επιτροπή της ΕΛΟΚ έλαβε έγγραφες αναφορές – καταγγελίες από τις δύο ανήλικες αθλήτριες, αλλά και από τους γονείς τους.

«ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΕΔΙΔΕ Η ΑΝΗΛΙΚΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΔΙΩΧΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ»
Η πρώτη αθλήτρια καράτε που καταγγέλλει ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά, ανέφερε στον πατέρα της ότι ο συναθλητής της, της είπε: «Γαμώτο μου, είσαι νταρντανογυναίκα, δεν μπορώ να σου κάνω και κάτι, αν ήταν η άλλη εδώ τέτοια ώρα, θα την βίαζα». Την επόμενη ημέρα ο ίδιος αθλητής εισέβαλε στο δωμάτιο της άλλης ανήλικης αθλήτριας και σύμφωνα με την καταγγελία της: «Με έριξε στο κρεβάτι και άρχισε να με φιλάει. Προσπάθησε να μου κάνει πιπιλιά στο λαιμό. Δεν τον άφησα, τον έσπρωχνα, τον βάραγα, αλλά αυτός δεν σταματούσε. Τον γρατσούνισα στο αριστερό μέρος του προσώπου του. Ετρεχε αίμα. Μου είπε: «Μωρή βλαμμένη με γρατσούνισες». Στη συνέχεια τον βάρεσα ξανά και έφυγα από το δωμάτιο». Προπονητής της εθνικής ομάδας κατέθεσε στη δικαστική επιτροπή ότι ο αθλητής άφησε υπονοούμενο ότι αν δεν ενέδιδε η δεύτερη ανήλικη αθλήτρια, ο πατέρας του που ήταν ισχυρό διοικητικό στέλεχος στην ομοσπονδία, θα την έδιωχνε από την εθνική ομάδα. "
Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη τη Δευτέρα 15/2/2021 στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN , καθώς και στο site https://dikisports.blogspot.com/2021/02/7_16.html

Με αγωνία θα περιμένουμε τις αντιδράσεις της σημερινής προσωρινής διοίκησης της οποίας θυμίζουμε μετά τις παραιτήσεις μελών, το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ είναι:
Πρόεδρος: ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΙΔΑΚΗΣ
Aναπληρωτής πρόεδρος: ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΙΕΤΗΣ
Γενικός Γραμματέας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ταμίας: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΥΛΑΚΤΟΣ
Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής: ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ
Μέλος: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΑΚΗΣ
Σε σχετικό Δελτίο Τύπου http://www.elok.gr/.../408-anakoinosi-tis-prosorinis... στις 16 Ιανουαρίου του 2021 ανέφεραν :
"Η προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου:
Συναισθανόμενοι την ευθύνη μας ως διοικούντες μία άλλη ελληνική αθλητική Ομοσπονδία, ευθύνη την οποία μας εμπιστεύτηκαν τα ελληνικά δικαστήρια και η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος, θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου. Στεκόμαστε δίπλα της και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι μισόλογα και αδράνεια δεν έχουν θέση σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι αρμόδιοι πρέπει να κάνουν άμεσα το καθήκον τους. Συντεχνιακές συνενοχές δεν χωρούν εδώ. Επιτέλους, είναι η ώρα να μπει φρέσκος αέρας στις αθλητικές Ομοσπονδίες και ν΄ απομακρυνθούν απ΄ αυτές οι άνθρωποι που χρόνια τώρα παρασιτούν και μολύνουν τον χώρο του ελληνικού αθλητισμού"
Σε αναμονή των ενεργειών τους.

πηγη:FB KARATENEWS

1 σχόλιο:

  1. Γιατί κ Κουλουρίδη αναπαράγετε ειδήσεις που αφορούν ανήλικους (τότε) αθλητές των οποίων οι γονείς με βεβαίας χρονολογίας επιστολή τους προς την Ομοσπονδία Καράτε είχαν διαψεύσει το "συμβάν ;; Δεν γνωρίζετε πως πριν κάνετε την αναπαραγωγή μια είδησης οφείλετε εκ του νόμου να διασταυρώσετε την αξιοπιστία της ;; Να είστε σίγουρος όμως ότι ήλθε η στιγμή να το μάθετε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή