Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Ο Μάριος Σιταράς απαντά και μας ενημερώνει ...

Το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΚ κος Μάριος Σιταράς, μας παραθέτει τις απόψεις του σχετικά με το Καράτε. Πιο αναλυτικά: 

Ένας χρόνος πέρασε από την παραίτηση σας κε Σιταρά από το Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ, θεωρείται ότι οι λόγοι της παραίτησης σας τότε παραμένουν επίκαιροι σήμερα;

Απ. Καταρχήν ευχαριστώ για την φιλοξενία και την δυνατότητα να παραθέσω τις απόψεις μου σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Ομοσπονδία.

Σαφώς και ισχύουν και πλέον απροκάλυπτα.

Τι εννοείται απροκάλυπτα;

Απ. Τους πρώτους μήνες της Διοίκησης Σιετή και όσο προσπαθούσαν να βρουν τους βηματισμούς τους προσπαθούσανε να κρατάνε τα προσχήματα, πλέον ούτε αυτό υπάρχει.

Ποια προσχήματα;

Απ. Αυτή η Ομοσπονδία ταλανίζεται όχι τώρα αλλά και κατά το παρελθόν από μια άσχημη νοοτροπία σχετικά με τον τρόπο διοίκησης της.

Υπάρχει άσχημη νοοτροπία;

Απ. Ανάλογα με το ποιος διοικεί την ΕΛ.Ο.Κ πιστεύω, οτι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της ομάδας που τον έχει στηρίξει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα δημόσιο αγαθό να γίνεται αντικείμενο συνδιαλλαγής μεταξύ των διοικούντων, αυτών που τους έχουν στηρίξει λειτουργώντας εις βάρος των πολλών. Πράγμα που έχω καταδείξει πολλές φορές καταδικάζοντας το.

Μπορείτε να γίνεται ποιο συγκεκριμένος;

Απ. Κοιτάξτε η ΕΛ.Ο.Κ την παρούσα φάση διοικείτε από έναν στενό κύκλο 4-5 συλλόγων οι οποίοι ήταν ο στενός πυρήνας αντιπολίτευσης κατά των προηγούμενων διοικήσεων εκφραζόμενος από τον κο Κραβαρίτη. Στον πυρήνα αυτόν ανήκουν πέραν του συλλόγου του Κου Κραβαρίτη (πρόεδρος της Κ.Ε.Δ) οι σύλλογοι του κου Παπαδόπουλου (Διευθυντής Αθλήματος), του κου Τριανταφύλλη (εθνικού προπονητή), του κου Μαργαριτόπουλου (ομοσπονδιακού προπονητή), του κου Μητρόπουλου (Γ.Γ της ΕΛ.Ο.Κ) και αντιπροσωπεύονται εντός του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ από τον Πρόεδρο Σιετή, τα μέλη Κελάλη, Φασέα, Ζάχο τα οποία είναι μέλη του συλλόγου του Κου Τριανταφύλλη , τον κο Φυλακτό (ταμία της ΕΛ.Ο.Κ) και τον κο Γιαννέλη (πρόεδρο της Ο.Ε) οι οποίοι είναι και οι δυο μέλη του συλλόγου του κου Κραβαρίτη, τον κο Σταυριανίδη ( πρόεδρο της Τ.Ε).

Αν παρατηρήσετε οι ως άνω κύριοι κατέχουν τις πλέον καίριες θέσεις στην λειτουργία και τον έλεγχο της ΕΛ.Ο.Κ.

Πως εσείς θεωρείται ότι οι εν λόγω κύριοι , εκλεγμένα μέλη του  ΔΣ, λειτουργούν με συγκεκριμένο σκοπό εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι επ ωφελεία όλων όπως λέτε;

Απ. Υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ πράξεων τους (ψηφισμένες αποφάσεις του Δ.Σ), ποιοι τις εισηγούνται; (η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΛ.Ο.Κ η οποία στελεχώνεται από τους ίδιους) και ποιοι επωφελούνται από αυτές;
επωφελούνται oι σύλλογοι των ως άνω κύριων, λαμβάνουν ωφελήματα που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα λάμβαναν. Ωφελήματα προσέλευσης νέων μελών στους συλλόγους τους, ελέγχου καίριων θέσεων ώστε να μπορούν να επηρεάζουν πρόσωπα και καταστάσεις υπέρ των συλλόγων τους, έκτακτες επιχορηγήσεις που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα δικαιούνταν ( τρόπος καταβολής επιχορήγησης σε τρίτους διότι δεν μπορούν να λάβουν οι ίδιοι ή λήψη επιχορήγησης που ενέχει αμιγώς εύνοια).

Πως το επιτυγχάνουν αυτό από ότι μας περιγράψατε μιλάτε για 8 εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ υπάρχουν αλλά 7 εκλεγμένα μέλη. Δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από αυτά τα μέλη;

Απ. Κοιτάξτε η διοίκηση Σιετή έχοντας την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ με 8 κύριους ψήφους και επιτυγχάνοντας ευρεία πλειοψηφία ειδικά στις αρχές με 11 ψήφους ή και τον δικό μου ψήφο ( σε κάποιες περιπτώσεις) τότε έπαιρνε αποφάσεις που δεν ήταν μόνο της πλειοψηφίας ( του στενού πυρήνα ) αλλά είχαν και μια συναίνεση από αλλά μέλη του Δ.Σ. Από τότε έως και σήμερα έχουν αλλάξει πολλά τα οποία ίσχυαν τότε, ισχύουν και σήμερα και τα οποία είχα καταγγείλει ως μέλος του Δ.Σ και συνεχίζω να τα καταγγέλλω έως και σήμερα.

Το πρώτο και κύριο που συμβαίνει είναι ο αδιαφανής τρόπος λειτουργίας του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ συνοψίζοντας στα κάτωθι:

1ον Μέσω τηλεδιασκέψεων zoom ενώ πλέον δεν υφίσταται-συντρέχει κύριος λόγος να πραγματοποιείται μέσω τηλεδιασκέψεων και όχι φυσικής παρουσίας ( υπάρχει μέλος του Δ.Σ που δεν γνωρίζουμε ποιο είναι γιατί δεν έχει εμφανιστεί ποτέ η εικόνα του σε Δ.Σ παρά παρευρίσκεται με κλειστή κάμερα ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα ταυτοπροσωπίας του).

2ον Πρόσφατα υπήρξε περιστατικό που εθεάθη άτομο εκτός Δ.Σ να ακούει κρυφίως την συζήτηση που ελάμβανε χώρα εντός του Δ.Σ.

3ον Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι κατόπιν εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής οι οποίες τίθενται σε γνώση των μελών του Δ.Σ λίγο πριν την έναρξη του Δ.Σ. Αυτό ενέχει σκοπιμότητα και γίνεται επί τούτου ενώ ως πρακτική δεν συμβαίνει πουθενά (σε άλλους φορείς)!!! Γιατί;

α) Ουδείς από τα μέλη του Δ.Σ δεν έχει την δυνατότητα (μικρό χρονικό διάστημα) πλην αυτών που τα εισηγούνται (της Ε.Ε) να μπορεί να εκφέρει γνώμη για αυτό που καλείται να ψηφίσει πόσο μάλλον εκφρασμένη άποψη μέσω της ψήφου του.

β) Όταν σε ένα μέλος του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ δεν του δίνεται ο χρόνος να αναγνώσει και να μελετήσει τις εισηγήσεις, να εκφέρει ολοκληρωμένη γνώμη βάση αυτού που έχει μελετήσει και στο τέλος να ψηφίσει πως εξασφαλίζουμε την διαφάνεια του αποτελέσματος μιας ψηφοφορίας; Προφανώς και δεν το εξασφαλίζουμε γιατί η όλη διαδικασία πάσχει.

γ) Ακόμη έως και σήμερα δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι απόψεις των μελών του Δ.Σ τα οποία μειοψηφούν σε αποφάσεις της πλειοψηφίας. Ουδείς γνωρίζει!!! Δεν αναρτιούνται στα πρακτικά. Γιατί;

Το μοναδικό που διαβάζουμε κάτω από την λήψη μιας απόφασης, είναι ποιοι ψήφισαν κατόπιν διαλογικής συζήτησης. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

δ) Πολλά μέλη του Δ.Σ έως και σήμερα δεν υπογράφουν ούτε τα πρόχειρα ούτε τα επίσημα πρακτικά των Δ.Σ. Πως γίνεται αυτό και με ποιου εντολή ή πράξη λειτουργεί κατα αυτόν τον τρόπο ο Γ.Γ της ΕΛ.Ο.Κ!!! Το κυριότερο πως αναρτιούνται στην Διαύγεια ανυπόγραφα ( από τα μέλη του Δ.Σ ) και μη ολοκληρωμένα πρακτικά χωρίς τις απόψεις των μελών του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ.

Διαβάζοντας τα παραπάνω δεν χρειάζεται να καταλάβεις τι συμβαίνει ή να είσαι ερευνητής με ειδικές γνώσεις για να καταλάβεις ότι υπάρχει αδιαφάνεια και σκοπιμότητα στον τρόπο που λειτουργεί ο στενός πυρήνας της πλειοψηφίας εντός του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ.

Σύμφωνα με τη περιγραφή σας για το τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ, με ποιες πράξεις τεκμηριώνετε την άποψη σας για τα ωφελήματα που τυχόν λαμβάνουν αυτοί οι 4-5 σύλλογοι που αναφέρεστε;

Απ. Από που να ξεκινήσω και τι να πρωτοθυμηθώ….
Ο στενός αυτός πυρήνας της πλειοψηφίας προσπαθεί με πράξεις του ή την ανοχή του να δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εντός των συλλόγων της ΕΛ.Ο.Κ και κατά επέκταση «Σύγκρουση Συμφερόντων» μεταξύ των λήψεων αποφάσεων τους από θέση εξουσίας και των ιδιωτικών τους συμφερόντων!!!

Θα μπορούσατε να γίνετε ποιο συγκεκριμένος;

Απ. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν:

1. Προπονητές-Διαιτητές: Άτομα τα οποία έχουν διττό ρόλο εντός της ΕΛ.Ο.Κ δηλ. Προπονητές εν ενεργεία με σύμβαση σε σύλλογο τους επέτρεψε η ΕΛ.Ο.Κ να συμμετάσχουν ως Διαιτητές στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

2. Συνοδοί - Προπονητές: Άτομα τα οποία δεν κατείχαν πτυχίο προπονητή Γ τους επέτρεψε η ΕΛ.Ο.Κ έναντι αντιτίμου να κοουτσάρουν αθλητές στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Ακόμη και σε εν ενεργεία αθλητές.

3. Επέτρεψε η ΕΛ.Ο.Κ στους εθνικούς προπονητές και στον Διευθυντή Αθλήματος να εκτελούν χρέη προπονητή και να κοουτσάρουν αθλητές των συλλόγων τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

4. Η ΕΛ.Ο.Κ επιτρέπει οι προπονήσεις των εθνικών ομάδων να πραγματοποιούνται στους συλλόγους των Εθνικών Προπονητών.

5. Η ΕΛ.Ο.Κ επιτρέπει προκρίσεις μεταξύ κατόχων ή διακριθέντων πανελληνίων πρωταθλημάτων και ατόμων από άλλες κατηγορίες κιλών ή μεταξύ του 1ου και των υπολοίπων διακριθέντων αθλητών της ίδιας κατηγορίας ή μεταξύ του 1ου και των διακριθέντων μιας κατηγορίας και αθλητή που έχει αλλάξει ηλικιακά κατηγορία χωρίς να συντρέχει ουσιαστικά λόγος παρακάμπτοντας την αγωνιστική αξία - κατάταξη των πανελληνίων πρωταθλημάτων. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η πλειονότητα των αθλητών που ζητούνται να γίνουν οι προκρίσεις ανήκουν στους συλλόγους των εθνικών προπονητών και άλλων υμέτερων, το ακόμη πιο αξιοπερίεργο είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχουν ζητηθεί και γίνει τόσες προκρίσεις για την στελέχωση των Εθνικών Ομάδων όσες δεν έχουν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια και εκ του αποτελέσματος της επιλογής άλλων αθλητών πέραν αυτών που δικαιωματικά έπρεπε να πάνε είναι μηδέν, μην δίνοντας την ευκαιρία σε αυτούς που έπρεπε να πάνε βάση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

6. Διορισμός του κου Βόκα (φίλο και πρώην συνέταιρο του κου Σιετή) χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις ως Διευθυντή στην σχολή προπονητών Β, του κου Μητρόπουλου ως μέλος της διοικούσας επιτροπής από το Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ χωρίς να έχει καμία σχέση με την τέχνη του Καράτε και του υιού Κραβαρίτη ως τεχνικού συμβούλου στην διοικούσα επιτροπή ( αυτός τουλάχιστον είναι πτυχιούχος και πληροί τις προϋποθέσεις αλλά φέρει και βαρύ όνομα). Εν συνέχεια υπήρξε αλλαγή των ως άνω διορισμών πλην του κου Κραβαρίτη. Η οποία επ ήρθε μετά από 48 ημέρες και έντονης κατακραυγής!!! Κάλιο αργά παρά ποτέ.

7. Διορισμός 2 νέων μελών στην Κ.Ε.Δ, Μπίκας, Ραφτάκης στην οποία προεδρεύει ο κος Κραβαρίτης. Και τα 2 αυτά μέλη είναι κύριοι υποστηρικτές του κου Κραβαρίτη, μεγάλη σε ηλικία, ανενεργοί ως διαιτητές τόσο πρόσφατα όσο και κατά το παρελθόν καθώς και άνευ γνώσεων λόγω μεγάλης αποχής τους από το διαιτητικό έργο όπως και με ελάχιστες περγαμηνές ως ενεργοί διαιτητές όταν διαιτήτευαν, συνεπώς ανεπαρκείς.

8. Λήψη οικονομικής ενίσχυσης με απόφαση του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ του συλλόγου του Διευθυντή Αθλήματος κου Παπαδόπουλου με 500 ευρώ για έξοδα μετακίνησης των αθλητών του από την επαρχία που διαμένουν προκειμένου να στελεχώσουν την εθνική ομάδα. Ο Διευθυντής Αθλήματος ο οποίος συμμετείχε ως αρχηγός αποστολής στο εν λόγω γεγονός δεν γνώριζε ότι υπήρχαν και άλλοι αθλητές από επαρχία στην εν λόγω αποστολή; Το Δ.Σ; Οι σύλλογοι τους γιατί δεν έλαβαν οικονομική ενίσχυση;

Σύμφωνα με τις ανωτέρω επισημάνσεις μου οι οποίες είναι πραγματικά γεγονότα και έχουν λάβει χώρα επί Διοίκησης Σιετή καθώς και άλλες πράξεις της εσείς θεωρείτε ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση σε 3-4 συλλόγους έναντι των υπολοίπων. Δεν έχουν δημιουργηθεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των συλλόγων; Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων; Και όλα αυτά με ποιου υπαιτιότητα και ποιου την ανοχή πραγματοποιούνται; Ηλίου φαεινότερο, του στενού πυρήνα του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ που με τις αποφάσεις του καλλιεργεί αυτές τις πρακτικές και αφήνει απροκάλυπτα να λειτουργεί υπέρ των 3-4 συλλόγων. Των δικών τους συλλόγων!!!

Η επιβεβαίωση των παραπάνω και ένα ακόμη προστιθέμενο λιθαράκι σε αυτές τις πρακτικές που χρησιμοποιεί ο στενός πυρήνας Διοίκησης της ΕΛ.Ο.Κ θα είναι η επισφράγιση των πράξεων τους με την περίοδο των μεταγραφών!!!

Εκεί θα τρίβουμε τα μάτια μας σύμφωνα με αυτά που διακινούνται κατόπιν διασταυρωμένων πληροφοριών.

Τι θα δούμε σχετικά με την περίοδο των μεταγραφών;

Απ. Δεν θα προσθέσω κάτι επ αυτού απλώς θα επιβεβαιωθούν τα λεγόμενα μου με την λήξη της περιόδου των μεταγραφών.

Τι προτείνετε; ποια είναι η λύση σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα σας και τη γνωστοποίηση τους; 

Απ. Πλέον αν θέλουμε να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζετε να απευθυνθούμε αρμοδίως στις αρχές ώστε να επιληφθούν των ως άνω θεμάτων, γιατί η ΕΛ.Ο.Κ των 270 συλλόγων θα καταλήξει να είναι μια Ομοσπονδία των 3-4 συλλόγων η οποία θα χρησιμοποιεί και θα λειτουργεί εις βάρος των υπολοίπων.

Εσείς το έχετε πράξει αυτό; Έχετε απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές;

Απ. Ναι σε θέματα που είναι ήδη σε γνώση του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ από πριν γιατί θεωρώ ότι πάντα πρέπει να ενημερώνω δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο συμμόρφωσης στον άλλον, αν δεν συμμορφωθεί είμαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ στους αρμόδιους ώστε να επιληφθούν των θεμάτων τα οποία αναφέρω.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα σας η Διοίκηση Σιετή στον έναν χρόνο Διοίκησης της δεν έχει επιτύχει τίποτα; 

Απ. Όχι. Μια Διοίκηση που λειτουργεί αδιαφανώς ουδεμία επιτυχία μπορεί να έχει.

Οι επιτυχίες των Εθνικών μας Ομάδων; 

Απ. Συγνώμη αυτό είναι επιτυχία ή η κύρια επιδίωξη μιας Διοίκησης που σκοπό της έχει να αναπτύσσει και να καλλιεργεί το άθλημα το οποίο καλείται να υπηρετήσει.

Αυτό που θα πω μετά λόγου γνώσης το οποίο θυμίζει τριτοκοσμικές συμπεριφορές και έχω γίνει μάρτυρας κάποιων από αυτών είναι να σταματήσει η Διοίκηση να εργαλειοποιεί της Επιτυχίες τις Εθνικής μας Ομάδας προκειμένου να αποκομίσει οφέλη!!! Ούτε σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής δεν συμβαίνουν αυτά.

Ποια είναι η γνώμη σας για το Κ1 που θα διοργανώσουμε; 

Απ. Έχω εκφέρει τις απόψεις μου δημοσίως για το εν λόγω γεγονός. Αναμένω τις ενέργειες του Δ.Σ πλέον αν και θεωρώ ότι έχουν πολύ στενά χρονικά περιθώρια και προθεσμίες και θα δημιουργηθούν προβλήματα. Εκ του αποτελέσματος θα κριθούν αλλά και εκ των αποφάσεων που θα λάβουν πριν από αυτό και το ποσό θέλουν να λειτουργήσουν με διαφάνεια και τις προβλεπόμενες διαδικασίες ( διαγωνισμοί κλπ ), στο χέρι τους είναι. Θεωρώ ότι ως σκέψη είναι καλή αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου βάση αυτών που έχω παρατηρήσει γνωρίζοντας τον τρόπο σκέψης του στενού πυρήνα του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ.


Eυχαριστούμε για την ενημέρωση την οποία μας προσφέρατε σχετικά με αυτά που συμβαίνουν  κατά την άποψη σας, στην ΕΛ.Ο.Κ . Ελπίζουμε σύντομα να καταλάβουν ολοι το θεσμικό τους ρόλο και να ανταποκριθούν άμεσα προκειμένου να πάμε μπροστά και να είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, μακριά  από παθογένειες.  


Εγώ σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και την δυνατότητα να σας παραθέσω τις απόψεις μου σχετικώς,  ενημερώνοντας το κοινό του Καράτε. Εις το επανιδείν, ελπίζω και εύχομαι κάτω από καλύτερες συνθήκες για την ΕΛ.Ο.Κ, τους Αθλητές, τους Συλλόγους, τους Γονείς των Αθλητών, τους προπονητές. 

Καλό Καλοκαίρι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου