Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η Λεμεσός γιόρτασε το πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους

Με τη συμμετοχή 3 χιλιάδων ατόμων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Λεμεσό στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» η ετήσια εκδήλωση του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.
Στο χαιρετισμό της, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα τόνισε τη μεγάλη απήχηση και επιτυχία που έχει το πρόγραμμα του ΑΓΟ, ανάμεσα στον κόσμο για 31 χρόνια και μεταξύ άλλων σημείωσε πως το μαζικό αυτό πρόγραμμα του ΚΟΑ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από παρόμοια προγράμματα σε αθλητικά αναπτυγμένες χώρες και θεωρείται και ένα από τα παλαιότερα, με διαχρονικά στέρεες βάσεις, πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί ένα καθόλα επιτυχημένο μαζικό αθλητικό μοντέλο.

Στη συνέχεια είπε πως πάγια πολιτική του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού είναι, μέσω του προγράμματος του Αθλητισμός Για Όλους, να προσφέρονται ευκαιρίες άθλησης σε όλα τα άτομα, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, κοινωνικής θέσης και κινητικών ικανοτήτων.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, που λόγω άλλης ειλημμένης υποχρέωσης του δεν παρέστη και τον χαιρετισμό του ανέγνωσε η Πρόεδρος του ΚΟΑ. Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων, τονίζει πως η θεσμοθέτηση αυτών των εκδηλώσεων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διαχρονική και επιτυχή πορεία του προγράμματος ΑΓΟ.
Αποτέλεσμα εικόνας για Η Λεμεσός γιόρτασε το πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους
Το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζοντας, όπως είπε, την αξία αυτών των προγραμμάτων και το δικαίωμα άθλησης που παρέχει σε όλους τους πολίτες θα συνεχίσει να παρέχει συνεχή στήριξη στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, αλλά και σε νέες πολιτικές και πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας για τη βελτίωση της υγείας και την παροχή περισσότερων ευκαιριών αθλητικής ενασχόλησης.

Η Προϊσταμένη Μαζικού Αθλητισμού του ΚΟΑ Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ στο καλωσόρισμα της είπε πως το πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους έχει γίνει συνώνυμο με τη ζωή πολλών από εμάς και κυρίως των δεκάδων γυμναστών και των μελών της Διοίκησης του προγράμματος στον ΚΟΑ. “Με αγάπη και πάθος το υπηρετούμε, γιατί έχουμε πιστέψει στις δυνατότητές του αλλά και στις φιλόδοξες προοπτικές του. Και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τα απτά αποτελέσματά του και τις ευεργετικές επιπτώσεις του στους ίδιους του πολίτες που το έχουν κάνει επιλογή της ζωής τους”, είπε.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης έλαβαν μέρος 700 άτομα (παιδιά και ενήλικες) παρουσιάζοντας προγράμματα Ρυθμικής Γυμναστικής, Καράτε, Προσχολικής Ηλικίας, Αεροβικής Γυμναστικής, και Γυμναστική για Ενήλικες και Γυμναστική για άτομα Τρίτης Ηλικίας και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου