Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Τελετή έναρξης Πανευρωπαικού Shotokan

Με την παρουσία περίπου 600 αθλητών από 24 χώρες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο , η τελετή έναρξης του 31ου Πανευρωπαικού πρωταθληματος Shotokan στην Χαλκίδα.
Το πρόγραμμα της έναρξης περιελάμβανε ομιλία του επίτιμου πρόεδρου της Ελοκ  Γεώργιου Γερόλυμπου τον πρόεδρο της Ευρωπαικής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας shotokan, τον δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό.
Ακολούθησαν η ανταλλαγή αναμνηστικών και οι παραδοσιακοί χοροί όπου επτά λεπτά ήταν αρκετά για να σειστεί το Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου «Τάσος Καμπούρης».

Νωρίτερα, οι «Κομνηνοί» και τα μέλη του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Χαλκίδας «Η Αναπάλη» φορώντας παραδοσιακές φορεσιές του Πόντου  συνόδευαν τους αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες, ώστε να παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο για την επίσημη έναρξη των αγώνων.
Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» έκανε την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με το χορό κότσαρι. Ο Σύλλογος της «Αναπάλης» παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς για να παραδώσει τη σκυτάλη στους «Κομνηνούς, οι οποίοι με το αγγείο του Βασίλη Καρυοφυλλίδη και το νταούλι του Δημήτρη Σιδηρόπουλου, έδωσαν το παραδοσιακό στίγμα του Πόντου.
(Φωτ.: Richard Naylor-Jones για το ESKA European Shotokan Karate-Do Association)
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου