Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Βρισκόμαστε όλοι σε θέσης ευθύνης...

Ακολουθεί ανακοίνωση της προσωρινής Διοίκησης της ΕΛΟΚ:

«Η προσωρινή Διοίκηση της ΕΛΟΚ στο πλαίσιο της τακτικής επίσημης ενημέρωσης των συλλόγων και των μελών της Ομοσπονδίας που θα έχει καθ όλη την διάρκεια της σύντομης θητείας της, με αρμοδιότητα σύμφωνα με την δικαστική απόφαση να ασχοληθεί με τα απολύτως κατεπείγοντα θέματα που δεν μπορούν να αναβληθούν, θέλει να γνωστοποιήσει τα παρακάτω:
1. Σε υλοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και λόγω της υπαγωγής του ΚΑΔ της στις σχετικές ρυθμίσεις και των ΚΥΑ που εξεδόθησαν, η Ομοσπονδία μας συμπεριλήφθηκε στα Μέτρα Στήριξης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού, όπως άλλωστε και άλλες αθλητικές ομοσπονδίες και αθλητικοί όμιλοι στην χώρα.
2. Το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων που στεγάζονται τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, όπως και όλα τα στάδια της χώρας, είναι και αυτό με βάση τις ρυθμίσεις σε αναστολή λειτουργίας.
3. Παρόλα αυτά η ΕΛΟΚ έχει κρατήσει ενεργές τις απόλυτα βασικές λειτουργίες της με εξ αποστάσεως επικοινωνία με τα μέλη της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@elok.gr) και παρακαλούμε για κάθε επείγον θέμα να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω αυτού του email και να διαβάζετε τις ανακοινώσεις που θα δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.elok.gr
4. Η προσωρινή Διοίκηση της ΕΛΟΚ από τις 10/3/2019 που συγκροτήθηκε σε σώμα μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει:
• στην αποκατάσταση της λειτουργίας των βασικών δομών και των γραφείων της Ομοσπονδίας,
• στην έγκαιρη δήλωση μετά από εισήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή, της αποστολής της Εθνικής ομάδος μας για το Πανευρωπαϊκό του Baku, με 6 θετικούς ψήφους, το οποίο δυστυχώς αργότερα ακυρώθηκε από τους διοργανωτές λόγω του κορωνοϊού.
• στην έγκαιρη δήλωση της προ-ολυμπιακής μας ομάδος στην ΕΟΕ, μετά από εισήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή, για την πιθανή συμμετοχή των αθλητών μας για το προ-ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, με 6 θετικούς ψήφους, το οποίο δυστυχώς αργότερα ανακοινώθηκε ότι αναβλήθηκε από τους διοργανωτές και την ΔΟΕ λόγω του κορωνοϊού.
• στην παραλαβή των γραφείων, των βιβλίων και των στοιχείων της ομοσπονδίας τα οποία προβλέπονται στο Καταστατικό.
• στην δήλωση των υπαλλήλων της ΕΛΟΚ και του εθνικού προπονητή σε καθεστώς αναστολής εργασίας σύμφωνα με τα Μέτρα Στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, με 6 θετικούς ψήφους.
• είναι σε επικοινωνία με τους συλλόγους μας, αλλά και με όλους τους φορείς, για την βοήθεια σε κάθε θέμα που μπορεί να συνεισφέρει μέσω της απομακρυσμένης επικοινωνίας στο email: info@elok.gr.
Η Ομοσπονδία μας είναι συνεχώς σε λειτουργία απομακρυσμένης επικοινωνίας για τα κατεπείγοντα θέματα παρόλο τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
5.Η προσωρινή Διοίκηση κατόπιν αποφάσεων που έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή της δια περιφοράς σήμερα 16/4/2020, με έξι ψήφους υπέρ, δυο κατά και τρία μέλη απόντα, πρόκειται :
· μετά από επικοινωνία του ταμία μας με τον ταμία του εκλεγέντος ΔΣ να προχωρήσει σε παραλαβή του ταμείου αμέσως μόλις αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.
· να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την νομιμοποίηση των εκπροσώπων και την παροχή εξουσιοδότησης στον Ταμία της προσωρινής Διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος για διενέργεια συναλλαγών μέσω του συστήματος e-banking και προς το σκοπό της κάλυψης των οικονομικών υποχρεώσεων της ΕΛΟΚ.
· να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών πεπραγμένων της ΕΛΟΚ για το οικ. έτος 2019 από τους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές και οι διασταυρώσεις στα στοιχεία της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΛΟΚ (ο έλεγχος είχε ήδη παραγγελθεί από την εκλεγμένη διοίκηση και διεκόπη λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού)
· μετά την εκλογή του συμβούλου της Προσωρινής Διοίκησης κου Μάριου Σιταρά στη θέση του Προέδρου Τεχνικής Επιτροπής, να προχωρήσει στην αναμόρφωση του αγωνιστικού προγράμματος της ΕΛΟΚ για το υπόλοιπο της σεζόν με άμεση προτεραιότητα την διεξαγωγή των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Παίδων και Εφήβων – Νέων.
· αφού έθεσε εις γνώση όλων των μελών της προσωρινής Διοίκησης σχόλια και αναρτήσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο, τα έξι μέλη της παρούσας διοίκησης όπως αυτά προστέθηκαν με την από 9/3/2020 απόφασης της Προέδρου Πρωτοδικών κας Σκάρπου, ρητά δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να έχουν καμία εμπλοκή και ευθύνη με την αφαίρεση, επεξεργασία και χρήση της βάσης δεδομένων, καθώς επίσης την κοινοποίηση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και αρχείων της ΕΛΟΚ που υπήρχαν στον Server της ΕΛΟΚ σε ηλεκτρονική μορφή και αποφασίστηκε να δημιουργηθεί σχετικός φάκελος για την παραπομπή του θέματος στις αρμόδιες αρχές για τις κατά νόμον ενέργειες.
· να αναβληθεί η συζήτηση του αιτήματος των 5 μελών της Προσωρινής Διοίκησης για την έκδοση διαπιστωτικής πράξης κατά των εκλεγμένων μελών ΔΣ μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης του ΑΣΕΔ σύμφωνα με την πρώτη προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε στις 14/2/2020 με την οποία διορίστηκε προσωρινή διοίκηση στην ΕΛΟΚ από την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Δριβελέγκα, όπου με ρητή αναφορά ορίζει την ισχύ της προσωρινής διαταγής “έως την έκδοση οριστικής απόφασης του ΑΣΕΑΔ επί της προσφυγής κατά της υπ΄αριθμ. 27/2020 απόφασης”.
· να αναμείνει τις έγγραφες εξηγήσεις του Προέδρου και Γεν. Γραμματέα της προηγούμενης Προσωρινής Διοίκησης (28/2/2019-9/3/2019) σχετικά με τους λόγους που δεν παραδίδουν τους κωδικούς του προσωρινού GMAIL και της σελίδας facebook που έχει δημιουργηθεί και δηλωθεί σε φορείς, την Διεθνή Ομοσπονδία WKF και στα Μέλη της ΕΛΟΚ, δημιουργώντας σύγχυση και παρακωλύοντας την ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας, ιδιαίτερα όταν την διαχείριση του λογαριασμού GMAIL έχει τρίτο πρόσωπο που δεν έχει καμία σχέση με το ΔΣ και να αναλάβει αν χρειαστεί άλλες ενέργειες.
Ειδικότερα, όλοι γνωρίζετε ότι είμαστε διορισμένη προσωρινή διοίκηση με συγκεκριμένο έργο και αρμοδιότητες και προσπαθούμε να πάμε το Ελληνικό καράτε μπροστά σύμφωνα με του νόμους του κράτους και το καταστατικό μας. Βρισκόμαστε όλοι σε θέσης ευθύνης ως διορισμένη διοίκηση και πρέπει να κάνουμε όλοι ότι είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας όπως ορίζεται και στην απόφαση διορισμού μας, έως ότου επανέλθει στην κανονικότητα.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς και προσοχή #μένουμε σπίτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου