Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ενημέρωση ΕΛΟΚ- Διαδικασίες επανεκκίνησης προπονήσεων & αγώνων- προτάσεις.

Η προσωρινή Διοίκηση της ΕΛΟΚ στο πλαίσιο της τακτικής επίσημης ενημέρωσης των συλλόγων και των μελών της Ομοσπονδίας που θα έχει καθ’ όλη την διάρκεια της σύντομης θητείας της, με αρμοδιότητα σύμφωνα με την δικαστική απόφαση να ασχοληθεί με τα απολύτως κατεπείγοντα θέματα που δεν μπορούν να αναβληθούν, θέλει να γνωστοποιήσει τα παρακάτω:

Με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την ενημέρωση από την υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ, εξειδικεύουμε παρακάτω τα μέτρα της επανεκκίνησης της Αθλητικής δραστηριότητας που άπτονται της λειτουργίας και επανεκκίνησης της ομοσπονδίας μας και των συλλόγων της.

Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη παρέστησαν από πλευράς ΕΛΟΚ ο πρόεδρος της προσωρινής Διοίκησης κος Γιάννης Κουλουρίδης και ο εκπρόσωπος του αθλήματος στη Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κος Γιώργος Γερόλυμπος.

Και οι δύο ανωτέρω εκπρόσωποι τοποθετήθηκαν με συγκεκριμένες προτάσεις στις 2 τηλεδιασκέψεις που έχουν γίνει με τον Υφυπουργό χθές αλλά και σε αυτή που έλαβε χώρα πρίν λίγες ημέρες μεταξύ ΓΓΑ - ΕΟΕ και παράλληλα θα υποβληθεί σχετικό γραπτό κοινό υπόμνημα που επεξεργάζονται όλες οι Ομοσπονδίες Μαχητικών Αθλημάτων, οι οποίες φιλοξενούνται στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Πιό συγκεκριμένα:

1. Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη, ο κος Κουλουρίδης έθεσε μεταξύ άλλων προτάσεων και επισήμως το αίτημα να επιχορηγηθούν από την ΓΓΑ οι δύο αποστολές της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ευελπιστούμε να διοργανωθούν στο τέλος του 2020. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα της δήλωσης των εθνικών μας και προ-ολυμπιακών μας ομάδων έχει προωθηθεί με 6 θετικές ψήφους των μελών της προσωρινής Διοίκησης.

2. Στην τηλεδιάσκεψη με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) μεταξύ άλλων θεμάτων, ο εκπρόσωπος του Καράτε στην ΕΟΕ κος Γερόλυμπος, έθεσε υπόψη της αθλητικής ηγεσίας την πρόταση για την πλήρη χρήση της εγκατάστασης τους Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων απο τις ομοσπονδίες των Μαχητικών Αθλημάτων που φιλοξενούνται εκεί μέχρι το τέλος του 2020, ούτως ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι όποιες επιπλέον απαιτήσεις αποστάσεων κλπ που θα προβλέπει το πρωτόκολλο που θα εκδοθεί για την κατηγορία που υπήχθη το άθλημα μας.

Η χθεσινή ενημέρωση μέσω της τηλεδιάσκεψης αφορούσε την επανεκκίνηση των προπονήσεων για ατομικά αθλήματα εξωτερικού χώρου και μόνον αυτά, που θα αρχίσουν από 4 Μαΐου. Οι προπονήσεις στην κατηγορία αυτή θα γίνονται ατομικά και όχι άνω των 5 ατόμων με αποστάσεις 2 μέτρων μεταξύ των αθλουμένων. Από τις 4 Μαΐου θα αρχίσουν προπονήσεις σε ανοικτά στάδια και οι αθλητές που διεκδικούν την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα δηλωθούν με λίστα που έχει η Ολυμπιακή επιτροπή. Η ΕΛΟΚ έχει καταθέσει την λίστα με τους αθλητές που έχουν πιθανότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση τους για το Τόκυο 2021, παρόλο που η προπόνηση των αθλητών μας δεν διενεργείται κατά βάση σε ανοικτά στάδια.

Στην τηλεδιάσκεψη δεν έγινε καμία ανακοίνωση για τα αθλήματα εσωτερικού χώρου και επαφής που ανήκει το Καράτε παρά μόνον αναφέρθηκε ως πιθανή ημερομηνία επανέναρξης προπονήσεων αθλημάτων εσωτερικού χώρου θα είναι μετά τα μέσα Ιουνίου, στο 7ο Στάδιο επανεκκίνησης, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης αργότερα το ίδιο απόγευμα. Η κάθε πιθανή επανεκκίνηση στο 7ο στάδιο θα επέλθει εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή στα προηγούμενα στάδια.

Παρακάτω θα βρείτε για την διευκόλυνση σας μερικές ημερομηνίες που αφορούν την δραστηριότητα των αθλητών, προπονητών και μελών μας, ώστε να βοηθηθεί η Ελληνική Οικογένεια του Καράτε να προγραμματίσει τις δράσεις του το επόμενο διάστημα.

1. Ελεύθερη μετακίνηση εντός Νομού από 4 Μαΐου

2. Μετακίνηση από Νομό σε Νομό από 18 Μαΐου

3. Μετακίνηση από και πρός τα Νησιά από 1η Ιουνίου

4. Τελευταία θα ανοίξουν τα γυμναστήρια σε κλειστούς χώρους και περιλαμβάνονται στο 7ο στάδιο επανεκκίνησης. Εκτός από τα γυμναστήρια σε κλειστούς χώρους, στο 7ο στάδιο θα ανοίξουν επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις και μαζί τους οι σύλλογοι με δραστηριότητες εκγύμνασης σε εσωτερικό χώρο. Το τελευταίο στάδιο θα εξελιχθεί στα μέσα με τέλη Ιουνίου, ενώ περαιτέρω θα εξειδικευτούν τα βήματα του Ιουνίου στις 18 Μαΐου. Με αποστάσεις ανάμεσα στα όργανα γυμναστικής, χρήση μάσκας και γαντιών, ελεγχόμενη είσοδο και συνεχή απολύμανση με αντισηπτικό περιλαμβάνονται ανάμεσα στα μέτρα προστασίας. Η λειτουργία των αποδυτηρίων θα αποτελεί μία πολύ εξειδικευμένη δράση με πολλά μέτρα που θα κάνουν την διαδικασία πολύ δύσκολη. Αυτά συνάχθηκαν από τα μέτρα για επανέναρξη των προπονήσεων σε εξωτερικό χώρο και αναμένεται να είναι πολύ ειδικότερα και σχολαστικότερα για τις προπονητικές δραστηριότητες σε κλειστό χώρο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνεται και θερμομέτρηση των αθλουμένων πριν εισέλθουν στον χώρο κλπ.

5. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την επανέναρξη των αγώνων σε εσωτερικό χώρο γενικότερα, αλλά κατέστη απόλυτα σαφές ότι όταν αυτό συμβεί, θα γίνει χωρίς θεατές μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο!

Η ΕΛΟΚ θα προχωρήσει στην συλλογή προτάσεων για τις διαδικασίες επανεκκίνησης του αθλήματος μας και την βιωσιμότητα των συλλόγων, που ζητάμε να υποβληθούν μέχρι τις 4/5/2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΛΟΚ: info@elok.gr, με σκοπό να τις κωδικοποιήσει και να αποσταλούν στην ΓΓΑ για περαιτέρω επεξεργασία από την Υγειονομική επιτροπή, ώστε να ληφθούν υπόψη στις όποιες ρυθμίσεις προετοιμαστούν για την επανεκκίνηση της δικής μας κατηγορίας αλλά και για την ενίσχυση της λειτουργίας των συλλόγων μέσω της πολιτείας. Η λειτουργία κάθε αθλήματος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και πρέπει να έχουν αποτυπωθεί στην Υγειονομική Επιτροπή που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Επιπλέον των ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι ως ΕΛΟΚ συμμετέχουμε με εκπρόσωπο μας, τον Πρόεδρο Κο Ιωάννη Κουλουρίδη στην υγειονομική επιτροπή που σύστησε η ΓΓΑ και επομένως παρεμβαίνουμε αλλά και παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις.

Επίσης θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι επιπλέον του υπομνήματος όλων των ομοσπονδιών Μαχητικών Αθλημάτων που θα υποβληθεί από κοινού, έχουμε ζητήσει ως ΕΛΟΚ συνάντηση με τον κο Υφυπουργό για να καταθέσουμε τις προτάσεις της ομοσπονδίας μας σαν πόνημα των προτάσεων των μελών μας. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι η ΕΛΟΚ δεν παρέλαβε ποτέ, παρά τις όποιες συστάσεις, τις έγγραφες εξηγήσεις των Προέδρου και Γεν. Γραμματέα της προηγούμενης Προσωρινής Διοίκησης (28/2/2020 - 9/3/2020) σχετικά με τους λόγους που δεν παραδίδουν τους κωδικούς του προσωρινού GMAIL και της σελίδας facebook που έχει δημιουργηθεί από τους ιδίους και έχει δηλωθεί σε φορείς, την Διεθνή Ομοσπονδία WKF και στα Μέλη της ΕΛΟΚ, δημιουργώντας σύγχυση και παρακωλύοντας την ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας, ιδιαίτερα όταν την διαχείριση αυτού του λογαριασμού GMAIL έχει τρίτο πρόσωπο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το ΔΣ και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δέχεται αλληλογραφία που αφορά την ομοσπονδία μας χωρίς καμία εξουσιοδότηση και αρμοδιότητα.

Ειδικότερα, όλοι γνωρίζετε ότι είμαστε διορισμένη προσωρινή διοίκηση με συγκεκριμένο έργο και αρμοδιότητες και προσπαθούμε να λειτουργήσουμε προσωρινά το Ελληνικό Καράτε σύμφωνα με του νόμους του κράτους και το καταστατικό μας. Βρισκόμαστε όλοι σε θέσης ευθύνης ως διορισμένη διοίκηση και πρέπει να πράξουμε όλοι ότι είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας, όπως ορίζεται και στην απόφαση διορισμού μας, έως ότου επανέλθει η ομοσπονδία στην κανονικότητα.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς και προσοχή #μένουμε ασφαλείς
πηγη:elok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου