Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Tο Νοέμβριο του 2021 θα πραγματοποιηθεί τo 25o Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Καράτε

Karate World Championships postponed to 2021 Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε αποφάσισε να αναβάλει τη μεγαλύτερη εκδήλωση του αθλήματος λόγω της αβέβαιης κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Μετά από μεγάλη εξέταση και ανάλυση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε ενέκρινε τη Δευτέρα την αναβολή του επόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καράτε.Το  25ο παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε προγραμματιστεί για τις 17-22 Νοεμβρίου 2020 κει μεταφέρονται  16 έως τις 21 Νοεμβρίου 2021.

Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με τους τοπικούς διοργανωτές και τις τοπικές αρχές, η WKF αποφάσισε να επαναπρογραμματίσει το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς η ευημερία και η ασφάλεια των αθλητών και των θαυμαστών δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί εν μέσω της συνεχιζόμενης επιδημίας του COVID-19.

«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά ένα γεγονός για το μέγεθος και τη συνάφεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος δεν θα μπορούσε να γιορταστεί με αρκετές εγγυήσεις όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω των τρεχουσών συνθηκών. Είναι η πρώτη φορά στα 50 χρόνια ιστορίας των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων μας που δεν θα γιορτάσουμε μια έκδοση του μεγαλύτερου μας γεγονότος στη σεζόν του. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι το τουρνουά το 2021 θα συνεχίσει την εξαιρετική πρόοδο των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων μας και ότι ένα νέο και συναρπαστικό κεφάλαιο της ιστορίας μας θα γραφτεί τον επόμενο χρόνο στο Ντουμπάι », δήλωσε ο Πρόεδρος της WKF Antonio Espinós.

Η απόφαση αναβολής του 25ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος έως το 2021 συνεπάγεται ότι το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cadet, Junior & U21 που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2021 στην Τουρκία μετακινείται τώρα στο 2022. Στη συνέχεια, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022 στην Ουγγαρία μεταφέρεται στο 2023 . Επίσης το Συνέδριο της  WKF που είχε προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2020 στο Ντουμπάι θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στην πόλη του Εμιράτου την παραμονή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2021.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία Καράτε των ΗΑΕ και τον πρόεδρό της Στρατηγού Νάσερ Αλραζούκι για τη συνεργασία τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Με τη σκληρή δουλειά και τη δέσμευσή τους, είμαι πεπεισμένος ότι η εκδήλωση το επόμενο έτος θα είναι τεράστια επιτυχία », πρόσθεσε ο Espinós.

Η τελευταία έκδοση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Karate πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη (Ισπανία) το 2018. Σχεδόν 1200 αθλητές από 131 χώρες συμμετείχαν στην εκδήλωση σε ένα ρεκόρ συμμετοχής στο πολυαναμενόμενο γεγονός του αθλήματος.

Πηγή:WKF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου