Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Στη Κροατία το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καράτε


Το 56ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε θα διεξαχθεί στο Πόρετς (Κροατία) από τις 19 έως τις 23 Μαΐου 2021. Η Εκτελεστική Επιτροπή της EKF αποφάσισε tη διοργάνωση της μεγαλύτερης εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Καράτε στην εθνική ομοσπονδία της Κροατίας μετά την αποχώρηση της Σουηδίας ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης λόγω της απόσυρσης της Σουηδικής Ομοσπονδίας Καράτε από  τη διοργάνωση του τουρνουά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας Coronavirus.

Η Κροατική Ομοσπονδία Καράτε πρόσφερε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να εγγυηθεί την επιτυχία της εκδήλωσης και πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις που είχε θεσπίσει η EKF, όπως η τοποθεσία στην Κεντρική Ευρώπη για τη διευκόλυνση της πρόσβασης από διάφορα μέρη της ηπείρου και την εμπειρία διοργάνωσης εκδηλώσεων υπό την ειδικές περιστάσεις COVID-19, μεταξύ άλλων.

Επομένως, το τουρνουά θα διεξαχθεί στο Porec (Κροατία) από τις 19 έως τις 23 Μαΐου 2021. Η πόλη που βρίσκεται στην ακτή της χερσονήσου του Ίστρια ήταν ο χώρος διεξαγωγής του WKF Youth Camp & Youth League 2020 πριν από την ακύρωση της εκδήλωσης στην πανδημία του κοροναϊού. Το 2021 WKF Youth Camp και ένα από τα γεγονότα Karate 1-Youth League του 2021 αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο Porec τον επόμενο χρόνο.

Το 56ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμπεριλαμβάνεται στη διαδικασία Ολυμπιακών Προκριματικών. 

«Η Εκτελεστική Επιτροπή καθόρισε ακριβείς παραμέτρους προκειμένου να εξασφαλίσει την πραγματοποίηση των αγώνων λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που επιβάλλονται από την πανδημία, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού», δήλωσε ο Πρόεδρος της EKF και της WKF Antonio Espinós.

«Θέλω να επαινέσω και να ευχαριστήσω την στάση του Προέδρου της Κροατικής Ομοσπονδίας Νταβόρ Σίπεκ, ο οποίος αμέσως μετά τη γνώση της κατάστασης και σε χρόνο ρεκόρ, κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Κροατικών αρχών και θεσμών. Στη συνέχεια πρότεινε τη διοργάνωση της εκδήλωσης μαζί με την EKF, κάνοντας τα πράγματα πολύ πιο εύκολα από την αρχή. Καταστάσεις όπως αυτό καταδεικνύουν πόσο ενωμένοι είμαστε, πόσο σταθερή είναι αυτή η ενότητα και πόσο ισχυρή αυτή η ενότητα μας κάνει », πρόσθεσε ο κ. Espinós.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου