Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Πως θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκυο

Με περιορισμένο αριθμό αθλητών, αραιοκατοικημένο Ολυμπιακό χωριό, τελετή έναρξης και τελετή λήξης με όσους θα έχουν απομείνει, είναι το πλάνο των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων και της ΔΟΕ.

Την εβδομάδα που πέρασε, πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με τις αντίστοιχες Εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές  και υπήρξε  ενημέρωση σχετικά με το σχεδιασμό και τα μέτρα που θα λάβουν οι Ιάπωνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό στο Ολυμπιακό χωριό που αποτελεί το μεγαλύτερο πονοκέφαλο για ΔΟΕ και τους διοργανωτές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι αποστολές των 206 χωρών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μαζί με την ομάδα των προσφύγων, θα διαμείνουν όλοι εντός του Ολυμπιακού χωριού.

Πέντε μέρες πριν από τον αγώνα τους αφού πρώτο επιβεβαιωθεί ότι είναι αρνητικοί στον κορονοϊό θα εισέλθουν οι αθλητές και οι συνοδοί τους, 

Όποιος ολοκληρώνει τη συμμετοχή, 48 ώρες αργότερα θα είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό χωριό, προκειμένου να αποφευχθεί η συγχρωτισμός.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, αν τελικά η τελετή έναρξης πραγματοποιηθεί με την παρουσία αθλητών και αθλητριών και όχι μόνο των σημαιοφόρων, σε αυτήν δε θα συμμετέχουν ο στίβος, η πάλη, η ποδηλασία πίστας, η καλλιτεχνική κολύμβηση, το καράτε, το μοντέρνο πένταθλο, η ρυθμική γυμναστική, το σπριντ στο κανόε, το τραμπολίνο, το bmx και η αναρρίχηση.

Εν τω μεταξύ μπορεί ένα σημαντικό ποσοστό των κατοίκων της Ιαπωνίας να θέλει να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Aγώνες του Τόκιο, καθώς φοβούνται ότι η έλευση αθλητών, παραγόντων και φιλάθλων μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ωστόσο η κυβέρνηση δεν σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

Σε συνέντευξη της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, τόνισε «πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία για τον ιό, αλλά θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί τυχόν διασπορά».

Επίσης η Κόικε τόνισε πως τυχόν ακύρωση των αγώνων, εκτός από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που θα προκαλέσει στη χώρα, σίγουρα θα επηρεάσει και τα επόμενα Ολυμπιακά ραντεβού, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, το 2022, στο Πεκίνο και τους Ολυμπιακούς το 2024 στο Παρίσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου