Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ολοκληρώθηκε η 57η Διεθνής Σύνοδος για Νέους Μετέχοντες της ΔΟΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, η 57η Διεθνή Σύνοδος για Νέους Μετέχοντες, που είναι παραδοσιακά η μεγαλύτερη Σύνοδος που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία.
Η Σύνοδος είχε βασικό θέμα: «Διακυβέρνηση στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα», ένα από τα φλέγοντα ζητήματα του Ολυμπιακού κινήματος και το ειδικό θέμα ήταν: «Ηθική, Εκπαίδευση και Διακυβέρνηση στο Ολυμπιακό Κίνημα».
Ο Πρόεδρος της ΔΟΑ Μιχάλης Φυσεντζίδης κήρυξε τη λήξη των εργασιών της Συνόδου, που παρακολούθησαν 153 νέες και νέοι από 88 χώρες, εστιάζοντας στην ομιλία του, στις τέσσερις βασικές ηθικές αξίες που ενσωματώνει η Ολυμπιακή διακυβέρνηση και είναι η διαφάνεια, η δημοκρατία, η ευθύνη και η λογοδοσία και παραπέμπουν στο αξιακό σύστημα του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών Αξιών, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί διαχρονικά.
Ολοι όσοι συμμετείχαν, έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και έζησαν πρωτόγνωρες εμπειρίες συνδέοντας την αθλητική τους κουλτούρα με το Ολυμπιακό πνεύμα και το χώρο στον οποίο γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Συνολικά 12 καθηγητές και ειδικοί του αθλητισμού μίλησαν στους μετέχοντες, μεταξύ των οποίων, το μέλος της ΔΟΕ Sam Ramsamy, ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου (IAAF) Οlivier Gers και ο Υves Lostecque, Διευθυντής του Αθλητικού Τομέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Εκτός από τις ομιλίες, οι νέες και οι νέοι συμμετείχαν σε ομαδικές συζητήσεις, έκαναν παρουσιάσεις, συμμετείχαν σε αθλητικά δρώμενα, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικά ταξίδια σε αρχαιολογικούς χώρους και μπορεί να ήρθαν σαν ξένοι στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά έφυγαν ως φίλοι, με συναισθήματα, εμπειρίες και παραστάσεις που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.
πηγη:εοε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου