Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Πρώτο πτυχίο άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος προπονητή Καράτε απο τα ΤΕΦΑΑ

Με πρωτοβουλία και προσωπικές ενέργειες του κ.Γιώργου Ζαγγελίδη-αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, το Καράτε πλέον ανοίγει νέους ορίζοντες και αποκτά επιστημονική ταυτότητα, αφού έγινε μάθημα ειδικότητας. Ήδη το πρώτο πτυχίο άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος προπονητή Καράτε ΤΕΦΑΑ αποκτήθηκε και μάλιστα από γυναίκα…την Αθηνά Σταμούλη!
Γιώργο Ζαγγελίδη, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Α.Π.Θ. – Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης με πολλούς τίτλους σε Καράτε, Τζούντο και Ju Jitsu, … Το πρώτο πτυχίο Καθηγητή Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα καράτε – Άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή ΚΑΡΑΤΕ Α΄ κατηγορίας της Γ.Γ.Α. από την Αθηνά Σταμούλη είναι γεγονός, εξέλιξη πολύ σημαντική.
Πράγματι κ. Ωραιόπουλε το Καράτε αρχικά έγινε μάθημα επιλογής το (2003) και στη συνέχεια μάθημα ειδικότητας το (2015) μετά από εισηγήσεις μου που έγιναν αποδεκτές από τους προέδρους και τις αντίστοιχες Γ.Σ. του τμήματος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Να διευκρινίσω απλά για ιστορικούς λόγους την αρχική προτροπή και επιθυμία ενός εκ των δασκάλων μου στο Shotokan καράτε, του κ. Γιώργου Καραστέργιου σχετικά με το γεγονός αυτό. Θετικό επακόλουθο είναι και η απόκτηση του πρώτου πτυχίου, όπως σωστά προαναφέρατε. Από το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 έχουμε πλέον και εξειδικευμένους στο καράτε καθηγητές μέσα από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του ΑΠΘ με ότι αυτό συνεπάγεται!
Αυτό το γεγονός είναι μια σημαντική εξέλιξη, την οποία θα μπορούσατε να δημοσιοποιήσετε στα Μ.Μ.Ε.
Σίγουρα θα μπορούσε να γίνει και με αυτόν τον τρόπο, δεδομένου όμως ότι υπάρχουν κάποιες αξίες και αρχές με τις οποίες και ταυτιζόμαστε και πέρα από την αναγνώριση εκ μέρους μου του έργου σας και των ικανοτήτων σας στο Καράτε, σας θυμίζω ότι γνωριζόμαστε πολλά χρόνια .. έχουμε γυμναστεί στο παρελθόν μαζί … και μας συνδέει μια μακρόχρονη υγιής φιλία… και ΝΑΙ επιθυμία μου ήταν να παραχωρήσουμε σε εσάς αυτή τη σύντομη συνέντευξη.
Στην επιτυχία αυτή υπήρξε κάποιος αρωγός;
ΟΧΙ και το λέω με πικρία και απογοήτευση, διότι ουδέποτε κλήθηκα να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε έστω .. και κοινωνική .. εκδήλωση (πχ κοπή πίτας και γελάει καλοσυνάτα ..) από τους αρμόδιους φορείς για να μιλήσω για θέματα που αφορούν την επιστημονική προσέγγιση του καράτε όπως και το έργο που παράγεται μέσα από το ΤΕΦΑΑ.
Με την εξέλιξη που έχουμε το Καράτε δεν αποκτά και Επιστημονική Ταυτότητα, πέρα από την Παιδεία και τη φιλοσοφία που το διακρίνει και το ξεχωρίζει;
Δυστυχώς το ενδιαφέρον συνήθως περιορίζεται μόνο “στα δικά μας παιδιά”. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και συνοδοιπόροι δάσκαλοι και αθλητές με πνεύμα και ήθος που συνεισφέρουν στο έργο μου. Το Καράτε, όπως είναι γνωστό σε όλους δεν αποτελεί ιδιοκτησιακό καθεστώς κανενός. Ο καθένας από την πλευρά του, που ισχυρίζεται ότι το υπηρετεί, οφείλει να προσφέρει τα μέγιστα ανιδιοτελώς για το καλό όλων. Αυτό άλλωστε εμπεριέχεται και στη φιλοσοφία του Καράτε Ντο.
Αθηνά Σταμούλη, θερμά συγχαρητήρια, είσαι η πρώτη φοιτήτρια που παίρνεις πτυχίο άδειας εξασκήσεως προπονητή Καράτε. Κάτοχος 2ου νταν WSKF, 1ου νταν της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.
Τα συναισθήματά σου;
Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον καθηγητή μου στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. κ. Γιώργο Ζαγγελίδη, ο οποίος μου στάθηκε από την αρχή ως ένας σωστός δάσκαλος συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου μου. Είμαι σίγουρα πολύ χαρούμενη, όμως ως καθηγήτρια/προπονήτρια πια αντιλαμβάνομαι τη μεγάλη ευθύνη στην κατεύθυνση της σωστής μεταφοράς των γνώσεων μου, όποτε αυτό προκύψει.
Πως σκέφτεσαι να αξιοποιήσεις το πτυχίο σου;
Είναι πολύ νωρίς ακόμα γιατί τώρα κάνω μεταπτυχιακές σπουδές και προσδοκώ σε έναν καλό συνδυασμό προσόντων σχετικά με την επαγγελματική κατοχύρωση. Ήδη συμμετέχω σε πρόγραμμα εδώ και δύο χρόνια στο Α.Π.Θ. διδάσκοντας καράτε σε μικρά παιδιά, συνδυάζοντας την γνώση με την εμπειρία. Μπορεί μεν να είμαι η πρώτη που πήρα πτυχίο ΚΦΑ με ειδικότητα καράτε, αποδεικνύοντας ότι το γυναικείο φύλο δεν υστερεί σε τίποτα από το αντρικό, αλλά όμως πρέπει να υπάρχει και συνέχεια.
Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με το Καράτε;
Και τα πέντε αδέλφια στην οικογένειά μου με προτροπή του πατέρα μας εκπαιδευτήκαμε στην σχολή ενός εξαίρετου δασκάλου, του Θωμά Δερβίση που μας έδωσε τις πρώτες γνώσεις.
Τι θα συμβούλευες σε άτομα που ασχολούνται ή όχι με το Καράτε;
Προτρέπω σε όλους να ασχοληθούν με το Καράτε, είναι το καλύτερο μέσο άσκησης εγρήγορσης πνεύματος και σώματος για όλες τις ηλικίες, διαπλάθει το χαρακτήρα στους μικρούς και τον διαμορφώνει στους μεγάλους.
πηγη:mahitikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου