Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Η WKF συνάντησε την Οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Παρισι 2024

Αποτέλεσμα εικόνας για WKF MEETS PARIS 2024 ORGANISING COMMITTEEΗ Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 (Organising Committee of the Olympic Games Paris 2024) (COJO) συναντήθηκε  την Τετάρτη 6 Μαρτίου, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF), τον Αντόνιο Espinos, τον Γενικό Γραμματέα της WKF Toshihisa Nagura και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Ομοσπονδίας Καράτε Francis Didier . Κατά τη συνεδρίαση, το COJO εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της κ. Tony Estanguet, τον γενικό διευθυντή Etienne Thobois, τον διευθυντή του αθλητισμού Jean-Philippe Gatien και τον αναπληρωτή διευθυντή της Sports Aurelie Merle.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Καράτε θα συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020 ως πρόσθετη πειθαρχία. Στην Ολυμπιακή εκδήλωση που θα διεξαχθεί στο έθνος γέννησης αυτής της πολεμικής τέχνης, η οποία ασκείται από περισσότερους από 10 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, 80 αθλητές θα συγκρούονται για να κερδίσουν έναν από τους οκτώ τίτλους των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα είναι ένα όνειρο για μια ολόκληρη γενιά καρατέκα.

Στις 21 Φεβρουαρίου, η Οργανωτική Επιτροπή του Παρισιού 2024 αποκάλυψε τα τέσσερα προτεινόμενα αθλήματα που θα προστεθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθεί στη γαλλική πρωτεύουσα. Το καράτε δεν συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο αυτό, παρόλο που είχε εκπληρώσει όλα τα κριτήρια, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του COJO.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας συζήτησαν τα θέματα που σχετίζονται με την απόφαση του COJO.

Antonio Espinós, πρόεδρος του WKF:
"Έχουμε έρθει στο Παρίσι με στόχο να ζητήσουμε από το COJO να επανεξετάσει τη θέση της σχετικά με την απόφασή του να προτείνει μόνο τέσσερις επιπλέον κλάδους για τους Αγώνες του Παρισιού 2024. Ως Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε με τους Toshihisa Nagura και Francis Didier, να προασπίσουμε τη μεγάλη οικογένεια των καρατέκα, τους αθλητές μας σήμερα και τις ελπίδες μας για αύριο Προσφέρουμε την ενσωμάτωση του Καράτε ως το πέμπτο πρόσθετο άθλημα, δυστυχώς δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από τους συνομιλητές μας, εκτός από το ότι ο συνολικός αριθμός των αθλητών δεν μπορεί να ξεπεραστεί στους αγώνες, ένα επιχείρημα το οποίο δεν ανταποκρίνεται καθόλου στο αίτημά μας. Σε καμία περίπτωση δεν μας είπαν ότι η αρχική τους πρόταση θα έπρεπε να περιοριστεί σε τέσσερα αθλήματα · επομένως δεν φαίνεται να υπάρχει ρητή οδηγία από τη ΔΟΕ. Επιπλέον, ζητήσαμε από το COJO να διασφαλίσει την πλήρη διαφάνεια της απόφασής του, ώστε να έχουμε σαφή και αντικειμενικά επιχειρήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αποφασιστηκε.  Ως εκ τούτου, θα κάνουμε λίγες μέρες να αναλύσουμε την κατάσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συμβουλευτούμε ειδικούς, και θα ξεκινήσουμε ένα σχέδιο δράσης με έναν μόνο στόχο: την ένταξη του Καράτε στο Παρίσι το 2024. Θα μελετήσουμε όλες τις δυνατότητες και εμείς δεν αποκλείουμε οποιαδήποτε επιλογή. Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας. Έχουμε υπερασπιστεί την οικογένειά μας και τους αθλητές μας σταθερά και από αυτή την άποψη, είμαστε ικανοποιημένοι με τη συνάντηση, καθώς μας επιτρέπει να αρχίσουμε τώρα με τις ενέργειές μας στο εξής. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν θα εγκαταλείψουμε. "

Toshihisa Nagura, Γενικός Γραμματέας της WKF:

"Ως εκπρόσωπος της Ιαπωνίας, ήθελα να επισημάνω την τρέχουσα κατάσταση του Karate, ενός αθλήματος που θα είναι παρόν σε όλους τους ηπειρωτικούς αγώνες, τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Νεολαίας και τους Παγκόσμιους Αγώνες Παραλίας πριν από το Τόκιο 2020. Στο Τόκιο η ΔΟΕ αποφάσισε να συμπεριλάβει σειρά νέων αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του καράτε, δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι το άθλημα αυτό απορρίπτεται όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο δεν έχουν ακόμη διεξαχθεί ακόμα. "

Francis Didier, Πρόεδρος της FFK:

"Η θέση του FFK είναι να κάνουμε τα μέγιστα μαζί με τη WKF, έτσι ώστε το Karate να μπορεί να παρευρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Η πρόταση του COJO αντιπροσωπεύει έλλειψη σεβασμού για όλους τους αθλητές μας, η έλλειψη σεβασμού για την οικογένεια των οπαδών μας ... είναι απλώς κοινή λογική. Πώς μπορούμε να πούμε στους αθλητές μας ότι δεν θα είναι στο Παρίσι το 2024 ακόμα και πριν μπορέσουν να επιδείξουν τις αξίες τους στο Τόκιο 2020. Σας παρακαλώ να το εξηγήσετε αυτό στο Steven Da Costa, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, στους Gwendoline Philippe και Alizée Agier, και οι δύο «Μεγάλοι Νικητές 2018» και σε όλους τους ελπιδοφόρους ανταγωνιστές μας που δεν θα μπορέσουν να εκπροσωπήσουν την πειθαρχία τους στο Παρίσι μπροστά στο ακροατήριό τους · αυτοί οι αθλητές δεν θα μπορέσουν αντιπροσωπεύουν το άθλημά τους, ακόμη και πριν να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το πρώτο ολυμπιακό όνειρό τους στο Τόκιο, ας το βάλουμε στη θέση τους, ο τρόπος με τον οποίο αυτή η απόφαση είναι αντίθετη με την κοινή λογική και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα τη πάμε εως το τέλος  Ενθαρρύνω τους αθλητές όλων των Ολυμπιακών κλάδων να τοποθετηθούν στα παπούτσια των νέων καρατέκα μας. Πώς θα αντιδρούσαν; Πώς θα αντιδρούσε η εθνική τους ομοσπονδία; "

"Έχουμε επίσης συζητήσει με τους αντιπροσώπους της COJO τη στρατηγική τους όσον αφορά τα μετάλλια και τις επιδόσεις των Γάλλων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες μεσα στο σπίτι τους . Με αυτή την έννοια, αξίζει να θυμηθούμε το μεγάλο επίπεδο του Γαλλικού  Καράτε στη διεθνή σκηνή.
Επιπλέον στοιχεία
The Karate Federation in France
250,000 members.
14th national federation
35% of female licenses.
55% of affiliates under the age of 18.
2nd nation in the world.
1st European nation.
Karate in the world
10 million athletes.
194 affiliated national federations.
65% of athletes under 21 years old.
40% of female athletes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου