Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

WKF:Ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε...

Εκπρόσωποι του Καράτε στην Ιαπωνία πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο για να ζητήσουν την ένταξη του αθλήματος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της WKF Τσαιχιχίσα Ναγκούρα και ο Πρόεδρος της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Καρατε και  Επίτιμος Πρόεδρος της WKF Takashi Sasakawa.

Οι προσπάθειες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε για την επίτευξη της ενσωμάτωσης του Καράτε στη λίστα των πρόσθετων αθλημάτων στο πρόγραμμα του Παρισιού το 2024 ήταν στην κορυφή της ατζέντας της διάσκεψης. Εξετάστηκαν επίσης τα αιτήματα για διατήρηση του Καράτε, τουλάχιστον μέχρι το Ολυμπιακό ντεμπούτο του στους Αγώνες του Τόκιο 2020.

"Η απόφαση που ανακοινώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 δεν είναι κατανοητή ούτε αποδεκτή. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε την ένταξη του Καράτε ως το πέμπτο πρόσθετο άθλημα για το Παρίσι το 2024. Επιπρόσθετα, θα διατηρήσουμε την αναφορά μας για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους πίσω από τον αποκλεισμό, οι οποίοι προς το παρόν είναι εντελώς ακατανόητοι », δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της WKF Toshihisa Nagura μετά από την αναθεώρηση της χρονικής σειράς των γεγονότων που προέκυψαν στην απόφαση του Παρισιού 2024 OCOG.

Ο κ. Nagura επιβεβαίωσε επίσης ότι το WKF θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς του Παρισιού 2024 για να βρει λύση στην «εκπληκτική, απογοητευτική και αμφισβητήσιμη» απόφαση. «Ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε», πρόσθεσε ο Ιαπωνικός αξιωματούχος του καράτε.

"Ο αποκλεισμός του Karate από την πρόταση πρόσθετων αθλημάτων είναι πολύ απογοητευτικό για εμάς. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την ένταξη ", δήλωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος της WKF Takashi Sasakawa. και πρόσθεσε  "Παρ 'όλα αυτά, αυτό δεν είναι ένα τέλος για εμάς. Ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βάλουμε Karate όπου αξίζει να είναι "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου