Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Η ένωση ιατρών του Τόκυο και διαδηλωτές ζητούν την ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων.

Μεγάλα προβλήματα  αντιμετωπίζει η Ιαπωνία λίγο πριν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων  και αρκετoί έχουν ενώσει τις φωνές τους, προκειμένου να μην γίνουν οι αγώνες. Μάλιστα το 80% των κατοίκων δεν θέλουν να γίνει η κορυφαία αθλητική διοργάνωση. 

Για πρώτη φορά πήραν θέση και οι… γιατροί που ζήτησαν ευθέως την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ενωση Ιατρών του Τόκιο με εγγεγραμμένους 6.000 ιατρούς εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι τα νοσοκομεία στην πόλη υποδοχής των Αγώνων “έχουν τα κρεβάτια γεμάτα και δεν έχουν σχεδόν καμία περισσευούμενη θέση” εν μέσω αύξησης των λοιμώξεων.

“Ζητάμε από τις αρχές να πείσουν την ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δύσκολη και να λάβει την απόφασή να ακυρώσει τους Αγώνες”, δήλωσε η ένωση σε ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Γιοσιχάιντ Σούγκα και συμπλήρωσαν:

 «Οι γιατροί σύντομα θα αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών με θερμική εξάντληση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλουν στην αύξηση των θανάτων “η Ιαπωνία θα φέρει τη μέγιστη ευθύνη”, πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο μειώθηκε σε 3.680 τη Δευτέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Απριλίου, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, αλλά ο αριθμός των βαριών λοιμώξεων έφτασε σε ρεκόρ 1,235, δήλωσε το υπουργείο Υγείας την Τρίτη.

Επιπλέον Δεκάδες διαδηλωτές «κατέλαβαν» χθές 17/5  έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο, ζητώντας την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους η Ιαπωνία είναι αποφασισμένη να φιλοξενήσει παρά την έξαρση του κορονοϊού. 

Με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται να πλησιάζουν επίπεδα ρεκόρ, μαζί με την αργοπορημένη διάθεση εμβολίων, περισσότεροι άνθρωποι στην Ιαπωνία αισθάνονται άβολα για την προοπτική διεξαγωγής του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, το οποίο ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία σε 10 εβδομάδες.

Η συγκέντρωση είχε αρχικά προγραμματιστεί ως διαμαρτυρία για την επίσκεψη του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, η οποία είχε οριστεί για τις 17-18 Μαΐου, αλλά τελικά αναβλήθηκε.

«Οι ιατροί στην Ιαπωνία έχουν εξαντληθεί και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μπορέσουν να γίνουν με ασφάλεια», δήλωσε ο 65χρονος διαδηλωτής, Κέικο Νακαμόρι, έξω από τον σταθμό Σιμπάσι.

Σε σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από την εφημερίδα Asahi έδειξε ότι πάνω από το 80% των 1.527 ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να ακυρωθούν ή να αναβληθούν και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου