Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤ'ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) για προπονήσεις αθλητών σωματείων ατομικών και ομαδικών αθλημάτων για τους οποίους δύνανται να προγραμματιστούν διοργανώσεις έως και τον Σεπτέμβριο του 2021. Το πρόγραμμα ελέγχων των αθλητών για COVID19 καθορίζεται στον Πίνακα 2. Ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας (χαμηλό- χαμηλό/μεσαίομεσαίο-υψηλό) του αθλήματος καθορίζεται ο βαθμός ελέγχου με τεστ αντιγόνου COVID-19.

Η χωρητικότητα των εγκαταστάσεων καθορίζεται στον Πίνακα 1. Συστήνεται, στην αρχή, λόγω των περιορισμών χωρητικότητας η διάρκεια προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 75’ και να υπάρχουν 15’ μεταξύ των προγραμματισμένων προπονήσεων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ. Συστήνεται όπου είναι δυνατόν οι προπονήσεις να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για εξαερισμό και κλιματισμό (κλειστά κλιματιστικά, φυσικός αερισμός μόνο):
https://gga.gov.gr/images/iogeneis-loimokseis.pdf 

Τα σωματεία θα πρέπει:
Α) Να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην αντίστοιχη Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας.
Β) Να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στην αθλητική εγκατάσταση με τα ωράρια προπόνησης.
Γ) Να προσκομίζουν μια φορά την εβδομάδα στην αθλητική εγκατάσταση τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19 για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.
Δ) Να αποστέλλουν στην αντίστοιχη Ομοσπονδία σε εβδομαδιαία βάση, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων με τη μορφή:
Ημερομηνία:
Όνομα σωματείου:
Υπεύθυνος COVID:
Άθλημα:
Αριθμός self test εβδομάδας:
Αριθμός rapid test/PCR test εβδομάδας:
Αριθμός κρουσμάτων εβδομάδας:
Ε) Σε περίπτωση κρούσματος να ενημερώνουν άμεσα την αθλητική εγκατάσταση και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο covid19@gga.gov.gr 


COVID-19 TESTING : Αθλητές που είναι υπόχρεοι σε εβδομαδιαίο self test : Rapid test ανά 2 εβδομάδες
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες/Διοργανώτριες Αρχές των οποίων οι αθλητές υπόκεινται σε έλεγχο COVID-19 έχουν την υποχρέωση να διατηρούν στο αρχείο τους τις βεβαιώσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων για τα τεστ αντιγόνου για COVID-19 που έχουν διενεργηθεί, για τουλάχιστον τέσσερις (4) μήνες, καθώς ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμισή τους στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.


MΕΓΙΣΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ:
1 άτομο/20τ.μ. για τα πρώτα 400τ.μ.
1 άτομο/25τ.μ για τα άνω από τα πρώτα 400τ.μ.
Στις ανωτέρω εγκαταστάσεις η τήρηση καταλόγου εισερχομένων-εξερχομένων είναι υποχρεωτική.
Οι προπονητές και το προσωπικό των σωματείων υποχρεούνται σε χρήση διπλής μάσκας και διενέργεια εβδομαδιαίου self test
Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες της Γ.Γ.Α.

πηγη:elok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου