Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Σημαντικές αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΟΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛ.Ο.Κ με την νόμιμη σύνθεσή του μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Κας Ε. Ποντίδα συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, χθες 10/4/2021, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom και ευρισκόμενο σε νόμιμη απαρτία αποφάσισε τα εξής:
1. Εγκρίθηκαν οι πράξεις διοίκησης κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της 26.3.2021 και 3.4.2021. Αυτονοήτως, καμία απόφαση και διοικητική – οικονομική πράξη από την καταργηθείσα προσωρινή διοίκηση Βιδάκη δεν αναγνωρίζεται και δεν δεσμεύει την ΕΛ.Ο.Κ από τις 24.3.2021 και εντεύθεν τουλάχιστον και όχι μόνον.
2. Διόρισε πληρεξούσιο δικηγόρο με εντολή να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατά των υπευθύνων ως εξής: α) αναφορικά με την μη συμμόρφωση στην από 24.03.2021 απόφαση - προσωρινή διαταγή του Προέδρου Πρωτοδικών κ. Κασίμη για την άμεση παράδοση της διοίκησης, β) για την αναζήτηση ευθυνών σχετικά με την «κατασκευασμένη» έκθεση διαχειριστικού ελέγχου εταιρείας ορκωτών λογιστών σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν στο αρχείο της Ομοσπονδίας, και γ) για την αναζήτηση ευθυνών από υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την άρνησή τους να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες ρητά ορίζουν νόμιμη διοίκηση στην ΕΛ.Ο.Κ και το δικαίωμα σωματείων μελών να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους.
3. Ενέκρινε την πρόσληψη των ομοσπονδιακών προπονητών κ. Φώτη Λεκάκου και κ. Νεκτάριου Ξένου, μέχρι την 31.5.2021, για την προετοιμασία και την συμμετοχή της αποστολής Εθνικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Porec.
Ο μέχρι πρότινος ομοσπονδιακός προπονητής κος Ιωάννης Κανέλλης δεν επέδειξε ενδιαφέρον να συνεχίσει και η σύμβασή του ολοκληρώθηκε στις 31/3/2021.
4. Ενέκρινε την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας Ανδρών-Γυναικών για το προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την επιλογή των αθλητών-τριών που θα στελεχώσουν την αποστολή σύμφωνα με την απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής που ελήφθη σε συνεργασία με τους 2 ομοσπονδιακούς προπονητές.
5. Ενέκρινε την δαπάνη για την κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης/διαμονής των αθλητών-τριών της Εθνικής Ομάδας, τριών προπονητών (Φ. Λεκάκος, Ν. Ξένος, Μ. Χατζηλιάδης) και του αρχηγού της αποστολής.
6. Ενέκρινε την δαπάνη για την διενέργεια ανεξάρτητου, αξιόπιστου, αντικειμενικού και διαφανούς διαχειριστικού ελέγχου για τις οικονομικές χρήσεις των ετών 2019 & 2020. Ειδικά για το 2019 το εκλεγμένο ΔΣ της ΕΛΟΚ δεν αποδέχεται το κατασκευασμένο πόρισμα της εταιρείας KSi και ήδη προχωράει στα νόμιμα κατά παντός εμπλεκομένου με βάση τα ευρήματα στους λογαριασμούς emails της ΕΛΟΚ και αφορά αλληλογραφία της εταιρείας με μέλη της τότε προσωρινής Διοίκησης.
7. Ενέκρινε τον απολογισμό του 2019 σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία που παρέδωσε το Λογιστήριο της ΕΛΟΚ και την από 6/10/2020 προυπάρχουσα έκθεση ελέγχου του ΣΟΛ.
8. Ενημερώνει τα μέλη ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της ΕΛΟΚ στην ΕΟΕ κο Γιώργο Γερόλυμπο για την άμεση κατάθεση 3.000 ευρώ απευθείας στους λογαριασμούς των αθλητών της Προ-ολυμπιακής ομάδας για την κάλυψη των εξόδων ολυμπιακής προετοιμασίας.
Είναι προφανές ότι η καταργηθείσα προσωρινή διοίκηση του καθηγητή Βιδάκη, εδώ και πέντε (5) μήνες δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τα ζητήματα των αθλητών και της ολυμπιακής προετοιμασίας τους και αν κρίνουμε ότι χρειάστηκαν δέκα (10) μόνο μέρες για να διευθετηθούν αυτά, είναι σίγουρο ότι η μοναδική τους ενασχόληση στη διοίκηση της ομοσπονδίας αφορούσε την κατασκευή πορισμάτων για την δημιουργία εντυπώσεων και τις εκλογές η διεξαγωγή των οποίων λόγων των παράνομων πράξεων της διοίκησης Βιδάκη ακυρώθηκαν με απόφαση του Πρωτοδικείου.
Καλούμε τα μέλη μας να επιδείξουν ψυχραιμία και να ενημερώνονται μόνο από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας της Ομοσπονδίας και την ιστοσελίδα της www.elok.gr. Για τα υπόλοιπα το λόγο έχει η δικαιοσύνη η οποία έχει ήδη επιληφθεί προς γνώση και συμμόρφωση των ενδιαφερομένων.
πηγή : FB-Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου