Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

RIP Master Mabuni Kenei 13/02/1918-19/12/2015


Το Σάββατο 19 Δεκ 2015, λάβαμε τη θλιβερή είδηση ​​του θανάτου του Master Mabuni Kenei.
O Κenei Mabuni γεννήθηκε στην πόλη Shuri της Οkinawa στις 13 Φεβρουαρίου 1918 και ήταν το πρώτο από τα 3 παιδιά του Master Kenwa Mabuni, ιδρυτή του Shito Ryu Karate Do.
Eξαιτίας της διαρκούς επαφής με τον πατέρα του, Kenwa Mabuni, ο οποίος είχε ανάμειξη με το Καράτε, εισχώρησε σε αυτό το περιβάλλον από νεαρή ηλικία.
Εκτός από την εκπαιδευσή του στο Κarate, στο Ryu-kyu Kobudo και το Ju Jutsu με τον πατέρα του ο Kenei  έμαθε Kendo και Judo στο σχολείο καθώς επίσης και Νinjutsu από τον 14ης γενιάς Koga ryu Master Seiko Fujita.
Ως έφηβος μετά την μετακόμιση της οικογενείας του στην συνοικία Κansai, στην Osaka της Ιαπωνίας το 1928, συχνά συνόδευε τον πατέρα του στα πολυάριθμα ταξίδια διδασκαλίας, του Shito ryu Karate do και αρκετές φορές συμμετείχε κάνοντας επίδειξη σε διάφορες διοργανώσεις.
Τον Μάρτιο του 1934 ο πατέρας του Kenwa Mabuni ίδρυσε στην Οsaka το προσωπικό του dojo που το ονόμασε "Yoshukan" (καλλιέργεια ανωτέρων ικανοτήτων και πνεύματος) και το οποίο επισκεπτόταν πολλοί μεγάλοι δάσκαλοι του Καράτε για να προπονηθούν, συμπεριλαμβανομένων των Master: Motobu Choki, Konishi Yasuhiro, Moden Yabiku και Funakoshi Gichin, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Kenei να τους γνωρίσει.
Μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ο Kenei συνέχισε να βοηθάει τον πατέρα του στη διδασκαλία και την διάδωση του Shito ryu Karate do σε όλη την Ιαπωνία.
Το 1947 μετά από εξετάσεις απέκτησε δίπλωμα χειροπρακτικού.
Έπειτα από τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του, στις 23 Μαίου του 1952 o Kenei Mabuni τον διαδέχθηκε ως Soke (συνεχιστής του στυλ), κληρονομώντας παράλληλα το αρχέτυπο όνομα της προσωπικής σχολής του Master Kenwa Mabuni, το "Yoshukan".
Η γνώση και η επιδεξιότητά του στο Καράτε τον έκαναν διάσημο και άξιο σεβασμού σε ολόκληρη την υφήλιο και γι’αυτό το λόγο από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, έχει κάνει αμέτρητα ταξίδια, διδάσκοντας παγκοσμίως το Shito ryu Karate do.
Κατά την διάρκεια της εναρκτήριας τελετής του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καράτε (WUKO), το 1970, πρωτοπαρουσίασε το kata "Nipaipo" του Gokenki sensei.
o 1972, του απονεμήθηκε από την "Federation of All Japan Karate-do Organizations" (FAJKO), o τίτλος του πρώτου βαθμού εξεταστή.
"Το συμβούλιο των Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών (Nippon Budo Kyougi Kai), τον τιμά με μετάλλιο για την εξέχουσα προσφορά του, στις 15 Ιανουαρίου 1984.
Στις 17 Μαρτίου του 1993 στην Οσάκα, ο Kenei Mabuni βοήθησε να ιδρυθεί η "World Shito ryu Karate do Federation" της οποίας ονομάστηκε "Κυβερνήτης" (Sosai).
O Kenei Mabuni αφιερώνοντας τη ζωή του στη μελέτη και την διδασκαλία του Shito ryu Karate do, κατάφερε να προωθήσει σε ολόκληρο τον κόσμο το μοναδικό αυτό σύστημα του πατέρα του με επιτυχία.

 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου