Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Πολιτιστική Ολυμπιάδα ξεκινά η οργανωτική επιτροπή στο Τόκιο 2020

Η Ιαπωνική κυβέρνηση ,η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων (Τόκιο 2020), το Συμβούλιο Τεχνών του Τόκιο (Tokyo Metropolitan Ίδρυμα Ιστορίας και Πολιτισμού) και η Mitsui Fudosan Co., Ltd. θα πραγματοποιήσουν την "Πολιτιστική Ολυμπιάδα" μια  εκδήλωση για να σηματοδοτήσει την έναρξη του τετραετούς προγράμματος των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που οδηγούν στο Τόκιο το 2020.

Η ανακοίνωση της λαμβάνει χώρα στην περιοχή Nihonbashi του Τόκιο, τη γενέτειρα του πολιτισμού Edo που διατηρεί ακόμα και σήμερα τα ίχνη του πάνω από 400 ετών ιστορία της.
Η Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2020 σχεδιάζει να προσκαλέσει τους ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ιαπωνίας να ενταχθεί στα διάφορα προγράμματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να συγχωνεύσει το παραδοσιακό και το σύγχρονο, και να διαδώσουν τη γοητεία της ιαπωνικής κουλτούρας σε όλο τον κόσμο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

DATE:
October 7th, (FRI) 2016
13:00: Venue Open
13:30: Ceremony
14:00: Performance


VENUE:
Nihonbashi FUKUTOKU GARDEN, 2-5-10 Nihonbashi Muromachi, Chuo-ku, Tokyo

ADMISSION: FREE

Η εκδήλωση θα ακολουθείται από μια παράσταση παραδοσιακών "Sanbaso"( εορταστικός χορός) και πολλά άλλα. Κάθε παράσταση έχει ως στόχο να συνδυάσει το ιστορικό με το σύγχρονο, δημιουργώντας μια ισχυρή απεικόνιση της ιαπωνικής κουλτούρας στα ύψη στο μέλλον.

Σχετικά με την Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2020

Ο Ολυμπιακός Χάρτης ορίζει σαφώς ανάμειξη του αθλητισμού με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση ως μια από τις θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπισμού.
 Ως εκ τούτου, οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες ως στόχο έχουν να ενσωματώσει τις πολιτιστικές πτυχές της χώρας υποδοχής με τον εορτασμό των αθλητικών επιτευγμάτων, και την παροχή ευκαιριών για το σύνολο του πληθυσμού ώστε να αισθάνεται το πνεύμα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Το Τόκιο το 2020, έχει ως στόχο να εμπλουτίσει τον πολιτισμό της κάθε περιοχής της Ιαπωνίας, την ενθάρρυνση της νεολαίας και  του έθνους να συμμετέχουν στα διάφορα προγράμματα και έτσι να εμπνεύσει τη δημιουργικότητά τους. Προκειμένου να διαδοθεί το μήνυμα, και με την υποστήριξη της κεντρικής και τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων οργανισμών το  Tokyo2020 θα συνεχίσει να προωθεί την ποικιλομορφία και την Πολιτιστική Ολυμπιάδα σε όλη τη χώρα.

(left)Soke-Fujima-Ryu, Kanjuro FUJIMA VIII
(right)Kanze school of noh shite-kata, living national treasure, Gensho UMEWAKA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου