Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Χάκαραν τη WADA! Ποια μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού βρέθηκαν ντοπέ

Απόρρητα έγγραφα της WADA ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, μετά από διαδικτυακή επίθεση από ομάδα χάκερ στον παγκόσμιο οργανισμό αντι-ντόπινγκ. Ποια μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού βρέθηκαν ντοπέ και τι απαντάει η WADA.
Τα έγγραφα αυτά, τα οποία δεν είναι σίγουρο πως είναι αυθεντικά, έχουν υποκλαπεί από το σύστημα ADAMS της WADA από ομάδα χάκερ, που υπογράφει ως "fancybear". Οι χάκερς είναι Ρώσοι (σύμφωνα με τη WADA) και δεν αποκλείεται να προχώρησαν σ' αυτήν την κίνηση, προκειμένου να πλήξουν την εικόνα των Αμερικανών αθλητών, λόγω της γνωστής κόντρας μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, με αφορμή την υπόθεση ντόπινγκ των Ρώσων αθλητών.
Χάκαραν τη WADA! Ποια μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού βρέθηκαν ντοπέ
Κι αναφέρομαστε στις ΗΠΑ, μιας και τα τέσσερα ονόματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, τα οποία φέρονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, είναι η γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς, η οποία σάρωσε τα χρυσά μετάλλια στο Ρίο, οι αδερφές Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς, καθώς και η αθλήτρια μπάσκετ Έλενα Ντέλε Ντόν.
Αποτέλεσμα εικόνας για Χάκαραν τη WADA
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά την επίθεση της ομάδας χάκερ, η Μπάιλς έχει κάνει χρήση ψυχοδιεγερτικών φαρμάκων αλλά και αμφεταμινών, η Σερένα Γουίλιαμς φέρεται να έχει κάνει χρήση οξυκοδίνης, υδρομορφίνης, πρεδνιζόνης και μεθυλπρεδνιζολόνης το 2010, το 2014 και το 2015, η μεγάλη της αδερφή, Βίνους, πεδνιζόνης, πρεδνιζολόνης, τριαμσινολόνης και φορμοτερόλης, ενώ η Έλενα Ντέλε Ντόνε, φέρεται να έχει κάνει χρήση αμφεταμινών.

Από την πλευρά του, ο παγκόσμιος οργανισμός αντι-ντόπινγκ επιβεβαίωσε την επίθεση, τονίζοντας πως οι χάκερς είναι Ρώσοι που θέλουν να πλήξουν την αξιοπιστία της WADA. "Καταδικάζουμε την κυβερνο-επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως στόχο να υποβαθμίσει τη WADA και το παγκόσμιο σύστημα αντι-ντόπινγκ. Εχουμε ήδη ενημερωθεί από τις αρχές ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις προέρχονται από τη Ρωσία", ανέφερε η ανακοίνωση της WADA. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των εγγράφων που ήρθαν στη δημοσιότητα.


WADA Confirms Attack by Russian Cyber Espionage Group:http://ow.ly/gYik304aJxX 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου