Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Ο Γιάννης Πράπας σε μία συνέντευξη για το άθλημα του Καράτε στην Ύδρα και τις επιτυχίες του

Μια αυθόρμητη και ειλικρινή συζήτηση  με τον δάσκαλο καράτε Γιάννη Πράπα είχε σαν αποτέλεσμα την συνέντευξη που ακολουθεί παρακάτω....
Σήμερα ο πρωταθλητής και δάσκαλος καράτε, Γιάννης Πράπας, ζει στην Ύδρα, διδάσκει και στα χρόνια που λειτουργεί η Σχολή Καράτε στην Ύδρα έχει αναδείξει Παγκόσμιους Πρωταθλητές.
Το καράτε στην Ύδρα ξεκίνησε πριν περίπου 10 χρόνια, όταν ο προπονητής Γιάννης Πράπας αποφασίζει να μείνει μόνιμα στο νησί.  Στα χρόνια που ακολουθούν προπονεί τα παιδιά με ζήλο και μεθοδικότητα και ταυτόχρονα τα προετοιμάζει για συμμετοχή σε πολλά πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.
Ο Υδραίος αθλητής του καράτε Ιάσονας Διαμαντής είναι ο πρώτος χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής της Σχολής «Η Γροθιά της Ύδρας» μετά το πρωτάθλημα που έγινε στο Τέξας της Αμερικής. Το 2015 οι αθλητές Άγγελος Πλευρίτης και Γεωργία Γκιώνη παίρνουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα WIKF που πραγματοποιήθηκε στη Δανία, όπου ο  Άγγελος Πλευρίτης κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα αγωνίσματα kata και kumite. To 2016 οι αθλητές Άγγελος Πλευρίτης, Αλέξης Παντέλη και Ρόπι Σεϊμένι, πέρνουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα WIKF στο Ρόττερνταμ, όπου ο Άγγελος Πλευρίτης κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο kumite και ο Αλέξης Παντέλη χάλκινο. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WIKF που διεξήχθει στο Κουρασάο της Καραϊβικής το 2017, οι αθλητές Άγγελος Πλευρίτης και Αλέξης Παντέλη με την καθοδήγηση του άξιου προπονητή Γιάννη Πράπα είχε σαν αποτέλεσμα ο Άγγελος Πλευρίτης να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του kata και χάλκινο μετάλλιο στο kumite, ενώ ο Αλέξης Παντέλη κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο kata  και χάλκινο στο αγώνισμα του kumite…
Μια συνέντευξη από καρδιάς του δάσκαλου Καράτε Γιάννη Πράπα με καίριες απόψεις, έντονο προβληματισμό, αλλά και απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα.
Κύριε Πράπα, μετά την μεγάλη επιτυχία μπου σημειώσατε στο 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της WADO INTERNATIONAL KARATE που διεξήχθει στο CURACAO της Καραιβικής, ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

«Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να πω δυο λόγια για το άθλημα που εκπροσωπώ στο νησί και για τις επιτυχίες του. Κύριε Σπηλιώτη, όπως καταλαβαίνετε έχουμε μια πολύ σοβαρή πορεία πλέον στο Ολυμπιακό άθλημα του καράτε αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα, Στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας έμοιαζε με όνειρο ένας καρατέκα από την Ύδρα να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής. Όλοι οι στόχοι λοιπόν που είχαμε ως τώρα έχουν επιτευχθεί. Όμως μιλώντας για ένα Ολυμπιακό άθλημα καταλαβαινετε ότι τα σχέδιά μας δεν περιορίζονται πλέον στα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα της WIKF. Πλέον ανοίγουμε πανιά και βάζουμε πλώρη στο νέο όνειρο των Ολυμπιακών αγώνων του καράτε. Αυτό απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και εγώ είμαι διατεθειμένος και πρόθυμος να δουλέψω σκληρά ώστε μια μέρα οι αθλητές μας να προπονούνται με την Ολυμπιακή ομάδα καράτε».

Πείτε μας δυο λόγια για τους πρωταθλητές σας 'Άγγελό Πλευρίτη και Αλέξιο Παντέλη. Τι θεωρείτε οτι είναι αυτό που εδώ και δύο χρόνια σε διεθνή πρωταθλήματα έχουν αυτές τις επιτυχίες;
«Τα παιδιά που μόλις αναφέρατε διακρίνονται από το ήθος τους , τη συνέπειά τους στις προπονήσεις και το σεβασμό που έχουν προς τον εαυτό τους, τους συναθλητές τους και τον δάσκαλό τους. Δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις επιτυχίες τους αλλά για τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά τους. Τόσο ο Άγγελος Πλευρίτης όσο και ο Αλέξης Παντέλη ακολουθούν πιστά το τρίπτυχο του πρωταθλητή, Στόχο, Συντονισμό, Συνέπεια. Από κει και πέρα έρχεται και συμπληρώνει το ταλέντο τους και το αποτέλεσμα αυτής της συνταγής, ήδη το απολαμβάνουμε».

Φαντάζομαι ότι σε όλες αυτές τις επιτυχίες υπήρχαν Υδραίοι που βοήθησαν το άθλημα, θέλετε να μας πείτε γι΄ αυτό;
«Όλη η Ύδρα πάντοτε είναι δίπλα μας, Κάθε φορά που μιλάω γι ΄αυτό συγκινούμαι, είναι ένας ξεχωριστός λαός, γεμάτος από ευαισθησία για την τέχνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Μας υποστηρίζουν ηθικά και υλικά. Πρώτοι από όλους, ο Δήμος μας και η Μητρόπολή μας και τους ευχαριστώ, όχι μόνο ως καράτε αλλά και εγώ προσωπικά για όλο το καλό που κάνουν στο νησί μας. Πέραν όμως από αυτούς τους δύο βασικούς θεσμούς του νησιού μας που ανέφερα, μας έχουν βοηθήσει κατά καιρούς και άλλοι άνθρωποι. Όπως κύριος Δημήτρης Αντωνίτσης, η κυρία Μυρτώ Λιάτη, την Hellenic Seaways αλλά και αρκετοί άλλοι που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους».
Πείτε μου λίγα λόγια για τη σχολή σας, τι τμήματα έχετε και ποιες οι ώρες και οι μέρες λειτουργίας της;
“Η Σχολή Καράτε φιλοξενείται στο "Σαχτούρειο" Γυμνάσιο Ύδρας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πολύ εξυπηρετικό για τις προπονήσεις μας.
πηγη:http://hydraspoliteia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου