Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν του Matteo Pellicone στο Ολυμπιακό Κέντρο FIJLKAM της Ostia

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν  τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Matteo Pellicone στο Ολυμπιακό Κέντρο FIJLKAM της Ostia, με την παρουσία του προέδρου FILJKAN  Domenico Falcone του Πρόεδρου CONI Giovanni Malago, τον πρόεδρο της WKF Antonio Εσπίνος και πολλές άλλες προσωπικότητες απο τον χωρο  του αθλητισμού,  καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ο Matteo Pellicone υπήρξε για περισσότερα από 30 χρόνια ο στηλοβάτης του Τζούντο,  της Πάλης και του Karate και επίσης δημιουργός του Ολυμπιακού κτηρίου του κέντρο εκπαίδευσης που φέρει το όνομά του.
Υπό την προεδρία του αξέχαστοι πρωταθλητές έχουν ακμάσει στις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις, σε ένα σύνολο 730 ατομικών και 80 ομαδικών μεταλλίων στις μεγάλες  κατηγορίες.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Raffaele Squitieri, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων World Wrestling Michel Dusson, ο Γενικός Γραμματέας του Τζούντο Ευρωπαϊκής Ένωσης ENVIC Galea, ο Γενικός Γραμματέας της CONI Roberto Fabbricini, πολλοί πρόεδροι ομοσπονδιών καθώς και ο επίτιμος Πρόεδρος του Fijlkam και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καράτε Giuseppe Pellicone, αδελφός του Matteo Pellicone.

Πολύ συγκινητική  ήταν η στιγμή όταν οι Ολυμπιονίκες Giulia Quintavalle και Αντρέα Μινγκούτσι ( χρυσό στο Πεκίνο το 2008 στο τζούντο και πάλης) και ο  Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καράτε Luigi BUSA συνοδεύσαν την  Μαρίνα Pellicone, χήρα του Matteo, για να αποκαλύψει στη μνήμη του Matteo Pellicone, το χάλκινο γλυπτό που ανήκει στον καλλιτέχνη Italo Celli.

Κατά τη διάρκεια της τελετής επίσης παρουσίαστηκε η  βιογραφια του με τίτλο "Matteo Pellicone: Ο Πρόεδρος» που γράφτηκε από τον δημοσιογράφο Vanni Loriga











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου