Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Αρχίζουν το ερχόμενο Σάββατο τα “ΛΕΜΕΣΙΑ 2016”

Με κεντρικό σύνθημα «Ναι στον Αθλητισμό, στο Όραμα και την Ελπίδα» πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 23 Οκτωβρίου, η αθλητική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού «ΛΕΜΕΣΙΑ 2016», η οποία φέτος επεκτείνεται χρονικά και τιμά, μεταξύ άλλων, το θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη.

ΛΕΜΕΣΙΑΗ εξαγγελία των φετινών Λεμεσίων, που οργανώνονται για 17η συνεχή χρονιά,  έγινε σε διάσκεψη Τύπου στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, κατά την οποία ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, ανέφερε πως η διοργάνωση έχει αφήσει το στίγμα της στα αθλητικά δρώμενα ολόκληρης της Κύπρου και στόχος του Δήμου είναι να γίνει ένα αθλητικό καλεντάρι, όπου όλα τα αθλήματα θα διεξάγονται καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Είπε, ακόμη, πως σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, προκαλεί ικανοποίηση το γεγονός ότι τα Λεμέσια βελτιώνονται και αναβαθμίζονται χρόνο με το χρόνο, ενώ υπέδειξε πως από το 2013 και μετά παρατηρείται μια αυξημένη συμμετοχή των δημοτών στις μαζικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης, όπως το Fitness Day, τον Ποδηλατικό Γύρο, τον αγώνα δρόμου 10χλμ «Μάριου Αγαθαγγέλου» και τα θαλάσσια αθλήματα.

Ο κ.Χρίστου κάλεσε και φέτος το κοινό να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις των Λεμεσίων, λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες και χειροκροτώντας την προσπάθεια των αθλητών.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού, Απόστολος Ψαράς, ο οποίος ανέφερε πως «αυτό το αθλητικό γεγονός, χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, γιγαντώνεται και αγκαλιάζει όλη την πόλη, αλλά και αγκαλιάζεται από αυτήν και τους ανθρώπους της».

Υπέδειξε δε ότι, παρά το ότι φέτος η επίσημη λήξη των Λεμεσίων θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και οι διεθνείς αγώνες Fudokan Καράτε-Do, εφήβων και ανδρών, που θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στο Λύκειο Αγίας Φυλάξεως.

Η εναρκτήρια εκδήλωση των Λεμεσίων θα δοθεί το ερχόμενο Σάββατο, στις 15:00, με το «ΜΤΝ Run in Colour», όπου το κοινό καλείται να τρέξει ή να περπατήσει μια διαδρομή γεμάτη χρώμα, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού, με σημείο εκκίνησης το χώρο στάθμευσης Εναερίου. Με την αγορά του εισιτηρίου συμμετοχής, στηρίζεται το Ίδρυμα»Ελπίδα»,  για τα παιδιά του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν αγώνες Κανόε-Καγιάκ στο φράγμα Γερμασόγειας (9:00), ενώ την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου διοργανώνεται η «Μέρα Άθλησης/Fitness Day» στην κυκλική αποβάθρα του Παραθαλάσσιου Πολυλειτουργικού Πάρκου, από τις 18:00 μέχρι τις 20:00.

Ο 5ος Διεθνής Αγώνας Κλειστής Κωπηλασίας θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 15:30, στο κλειστό γήπεδο Λυκείου Λινόπετρας, ενώ την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 8:00 θα διεξαχθεί τρίαθλο στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο, με τους αθλητές να αγωνίζονται στο κολύμπι, το ποδήλατο και το τρέξιμο.

Την ίδια μέρα, στις 10:00, ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει τον καθιερωμένο Ποδηλατικό Γύρο της Λεμεσού, με σημείο έναρξης το χώρο στάθμευσης Εναερίου, ενώ στις 10:30 θα διεξαχθεί μίνι τουρνουά υδατοσφαίρισης στο κολυμβητήριο Λεμεσού.

Επίσης, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 15:00, στο Φυτίδειο Στάδιο (ΓΣΟ), θα πραγματοποιηθεί ημερίδα παρουσίασης αθλημάτων για άτομα με αναπηρία, ενώ στις 16:00, στο στάδιο του Λανιτείου, θα γίνουν αγωνίσματα από βετεράνους αθλητές του στίβου, τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού.

Την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο γήπεδο καλαθόσφαιρας της ΑΕΛ, θα γίνει προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ Γκίνες ανταλλαγής κεφαλιών χωρίς να πέσει η μπάλα στο έδαφος, από τα αδέλφια Ρένο και Δήμο Χριστοδουλίδη.

Για τους φίλους της πυγμαχίας, θα διεξαχθούν από τις 21 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου οι 16οι Διεθνείς Αγώνες Πυγμαχίας στο αμφιθέατρο του Παραθαλάσσιου Πολυλειτουγικού Πάρκου, στις 17:00, με τη συμμετοχή αθλητών ολυμπιακού επιπέδου, από 15 χώρες.

Η καθιερωμένη βράβευση Αρίστων Αθλητών και Σωματείων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», στις 19:30, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμος θα τιμήσει τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη, για τη μεγάλη του προσφορά στον αθλητισμό. Θα βραβευτούν επίσης αθλητές και αθλήτριες που αρίστευσαν και διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους καθώς και αθλητικά πρότυπα και σωματεία.

Στις 22 και 23 Οκτωβρίου, στις 13:00, θα πραγματοποιηθούν αγώνες βετεράνων κολυμβητών, στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού, ενώ τις ίδιες μέρες και ίδια ώρα θα διεξαχθούν αγώνες ιστιοπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή του Ναυτικού ομίλου Λεμεσού.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτελεί ο 19ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου 10 χιλιομέτρων «Μάριος Αγαθαγγέλου», που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου, στις 16:00, με εκκίνηση και τερματισμό το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο (ΓΣΟ). Παράλληλα θα διεξαχθεί αγώνας 3 χιλιομέτρων για ενήλικες και ενός χιλιομέτρου για παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου