Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΛΟΚ 6/12/2020 - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΛΟΚ

Σε συνέχεια της υπ’ αρ. 82/2-10-2020 απόφασης του ΑΣΕΑΔ με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της υπ’ αρ. 27/2020 απόφασης της ΕΦΙΠΗΔ συγκλήθηκε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση δια περιφοράς για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και την λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού Covid- 19 (απαγόρευση συναθροίσεων).

Στα θέματα της ημερησίας της διάταξης ήταν η άμεση προκήρυξη εκλογών σύμφωνα με την απόφαση του διορισμού της προσωρινής διοίκησης στην ΕΛΟΚ προκειμένου να επιληφθεί των κατεπειγουσών και ανεπίδεκτων αναβολής θεμάτων και, σε περίπτωση αμετάκλητης απόρριψης της προσφυγής ενώπιον του ΑΣΕΑΔ, να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέου ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Κατόπιν των ανωτέρω, σύμφωνα με την εισήγηση, την απορριπτική απόφαση του ΑΣΕΑΔ, την εντολή διορισμού Προσωρινής Διοίκησης, την τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για την διεξαγωγή εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες ειδικά για το έτος 2020 υποχρεωτικά εντός του τελευταίου διμήνου, τις σχετικές διατάξεις και τις προθεσμίες του ν.4726/2020 (νέος αθλητικός νόμος), τα μέλη αποφάσισαν με πλειοψηφία 6 μελών: για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 (με επαναληπτική συνεδρίαση την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου).

Η σχετική πρόσκληση θα δημοσιευθεί για την ενημέρωση των μελών συλλόγων σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν.4726/2020 για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρξε ενημέρωση για τα πεπραγμένα της Προσωρινής Διοίκησης περιόδου Μαΐου - Σεπτεμβρίου 2020, για την δημιουργία του ειδικού πεδίου ενημέρωσης των μελών - συλλόγων στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΟΚ , καθώς και την ανυπόστατη καταγγελία που υποβλήθηκε στην Γ.Γ.Α. και απαντήθηκε απο την ΕΛΟΚ, για τους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων - Κορασίδων.

Ενημερώθηκαν, επίσης, τα μέλη σχετικά με τους γραφειακούς / αποθηκευτικούς χώρους στο Αθλητικό Κέντρο Άνω Λιοσίων και για την μετακίνηση των υφιστάμενων γραφείων των αθλητικών ομοσπονδιών τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Στο θέμα αυτό έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΛΟΚ ο οποίος συμμετείχε στις κοινές συσκέψεις ομοσπονδιών και στελεχών της ΚΑΕ ΑΕΚ, πετυχαίνοντας να διατηρήσει τα υφιστάμενα γραφεία με μικρής έκτασης μετασκευές και διαμορφώσεις που δεν θα επιβαρύνουν την ομοσπονδία.

Επίσης, τέθηκαν, προς ενημέρωση και για την λήψη απόφασης τα εξής επείγοντα θέματα με αναλυτικές εισηγήσεις:

-Επικύρωση της από 4-9-2020 απόφασης της Επιτροπής Μεταγραφών (έγκριση μεταγραφών)

-Επικαιροποίηση της προ-Ολυμπιακής ομάδας Καράτε για τους Αγώνες Τόκιο 2020

- Ανανέωση της σύμβασης με τον εθνικό ομοσπονδιακό προπονητή έως 31/12/2020

- Έγκριση δαπανών (για κάρτες υγείας, διπλώματα kyu κλπ.)

-Εξουσιοδότητη πληρεξούσιου δικηγόρου για να παρασταθεί σε δίκη στο Εφετείο Αθηνών

(συζήτηση της έφεσης σωματείων)

Τα ως άνω επείγοντα θέματα εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία με 6 ψήφους.

Τα υπόλοιπα 5 μέλη διατύπωσαν μέσω κοινής επιστολής για άλλη μια φορά τις ενστάσεις τους σχετικά με την διαδικασία σύγκλησης του Δ.Σ. και δεν μετείχαν στην λήψη αποφάσεων για τα ως άνω κατεπείγοντα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ομοσπονδίας και τους αθλητές μέλη μας.

Ειδικότερα για την επικαιροποίηση της προΟλυμπιακής Ομάδας του Καράτε η πρόταση της ΕΛΟΚ αφορά τους αθλητές -τριες οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια της Ε.Ο.Ε. ως εξής:

Χατζηλιάδου Ελένη

Ξένος Χρήστος-Στέφανος

Ξένος Διονύσιος

Μαστρογιάννης Κωνσταντίνος

Κυδωνάκη Κυριακή

Πανετσίδου Βασιλική

Τζάνος Γεώργιος

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε επ' ωφελεία των αθλητών, των μελών μας και της ανάπτυξης του αθλήματος.

Προσοχή #μένουμε_ασφαλείς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΛΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου