Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ συγχαίρει τη WKF για τα 50 χρόνια ιστορίας

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην οικογένεια Καράτε καθώς η κοινότητα Καράτε σε όλο τον κόσμο γιορτάζει την 50ή επέτειο από τη δημιουργία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε.

«Θα ήθελα να προσθέσω τα θερμά μου συγχαρητήρια εκ μέρους του Ολυμπιακού Κινήματος για την επίτευξη αυτού του σημαντικού ορόσημου. Μπορείτε να κοιτάξετε πίσω με υπερηφάνεια για μια περίοδο εξαιρετικής ανάπτυξης  του Καράτε στον κόσμο », δήλωσε ο κ. Μπαχ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε εορτάζει την πρόοδο πέντε δεκαετιών. Η WKF ιδρύθηκε στο Τόκιο (Ιαπωνία) στις 10 Οκτωβρίου 1970, πριν από τo 1o  Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Karate.

«Η στενή συνεργασία που διαθέτει η ΔΟΕ με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε συνέχισε να αναπτύσσεται και να ενισχύεται. Όπως έχουμε δει κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου κατάστασης που ο κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα με την παγκόσμια κρίση κορονoϊού, είμαστε πάντα πιο δυνατοί μαζί. Η ΔΟΕ έχει το προνόμιο να έχει αξιόπιστους εταίρους όπως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε στο πλευρό μας, καθώς προωθούμε τον ρόλο του αθλητισμού ως ουσιαστικού παράγοντα για την καταπολέμηση της πανδημίας και ως αναπόσπαστο μέρος της λύσης για την ανάκαμψη της κρίσης », δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ στο επιστολή συγχαρητηρίων.

Το Karate είναι έτοιμο να κάνει το Ολυμπιακό ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Η πρώτη Ολυμπιακή εμφάνιση του αθλήματος θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο όπου ιδρύθηκε το WKF και όπου πραγματοποιήθηκαν τα εναρκτήρια Παγκόσμια Πρωταθλήματα Karate: Nippon Budokan arena του Τόκιο.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 το επόμενο έτος θα είναι μια ακόμη πιο σημαντική ευκαιρία για να επισημάνουμε την 50ή επέτειο και να γιορτάσουμε τη δύναμη του αθλητισμού στο σπίτι του Καράτε στο ιστορικό Nippon Budokan», πρόσθεσε ο κ. Μπαχ.

πηγη:WKF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου