Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ, Γ. Κουλουρίδης στο ΑΠΕ: «Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία»

 

Ο πρόεδρος Γιάννης Κουλουρίδης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλάει για μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε, να ξαναμπεί άμεσα το καράτε στο δρόμο της κανονικότητας. Αφήνει αιχμές ότι με ευθύνη των πέντε μελών, αναβλήθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2020.  

Επίσημες διοργανώσεις δεν διεξάγονται από το lockdown του Μαρτίου και το Πανελλήνιο που επρόκειτο με βάση τον αρχικό προγραμματισμό να γίνει τον Σεπτέμβριο θα αποτελούσε μια καλή αρχή. Όμως, καλά κρατεί η κόντρα μεταξύ των μελών της προσωρινής 11μελούς διοίκησης που είχε ξεκινήσει από τις αρχές του έτους, μετά τον διορισμό της από το Πρωτοδικείο, συνέπεια της παύσης της προηγούμενης διοίκησης (Γερολύμπου-Ποντίδα) και την τιμωρία εννέα μελών της από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος.  

«Υπάρχει προσπάθεια στρέβλωσης της πραγματικότητας τις τελευταίες ημέρες από συγκεκριμένους κύκλους παραπληροφόρησης, με σκοπό να δημιουργηθούν δυσμενείς εντυπώσεις για τους χειρισμούς της Ομοσπονδίας και των 6 μελών της πλειοψηφίας» είπε ο κ. Κουλουρίδης και πρόσθεσε: «Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα περιστατικά που οδήγησαν, σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας, στην αναβολή του αγωνιστικού ημερολογίου για το 2020 χάνοντας τη μοναδική ευκαιρία, έστω μερικής επιστροφής στην κανονικότητα» 

Πέντε μέλη της Προσωρινής Διοίκησης υποστηρίζουν ότι ενημερώθηκαν από τα Social Media για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ότι αποφασίστηκε εν κρυπτώ η διεξαγωγή του. Τι απαντάτε; 

«Το αγωνιστικό πρόγραμμα είχε εγκριθεί με 10 ψήφους υπέρ από τις 29/6/2020, ενώ στη συνέχεια εξασφαλίσαμε άδεια για τέλεση των αγώνων στο κλειστό της Χαλκίδας, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Στις 24/8, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων, ανακοινώθηκαν επικαιροποιημένες οδηγίες της ειδικής Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας. Έτσι, ήταν αδύνατη η διεξαγωγή σε ένα Σαββατοκύριακο μιας διοργάνωσης με συνολικά 60 κατηγορίες. Για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την ανάγκη περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και της ασφάλειας των εμπλεκόμενων στους αγώνες, κρίθηκε αναγκαία η διεξαγωγή τους  σε τέσσερις αγωνιστικές ημέρες (3-4 και 10-11 Οκτωβρίου) 

Στείλαμε προς έγκριση (14/9) στη ΓΓΑ το σχέδιο υγειονομικού αγωνιστικού πρωτοκόλλου για το καράτε, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν οι νέες επικαιροποιημένες οδηγίες της Ειδικής Υγειονομικής Επιτροπής. Το   σχέδιο εγκρίθηκε και αναρτήθηκε στο ειδικό πεδίο ενημέρωσης (Αθλητισμός & Covid) στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α. Τις επόμενες ημέρες και αφού εγκρίθηκε η παραχώρηση χρήσης του γηπέδου, μεριμνήσαμε για την παρουσία εθελοντών Σαμαρειτών - διασωστών στους αγώνες, αναρτήσαμε την προκήρυξη και γενικά ακολουθήσαμε όλα όσα γίνονται πριν από ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα.  

Συνεπώς, δεν μπορώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν τα πέντε μέλη της Διοίκησης να υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημέρωση» 

- Ας υποθέσουμε ότι έγιναν όλα που υποστηρίζετε. Γιατί δεν προχωρήσατε στη διεξαγωγή αφού υπήρχε η πλειοψηφία; 

Στις 20 Σεπτεμβρίου υποβλήθηκε καταγγελία στην ΓΓΑ από τον Σπύρο Δρακόπουλο, γονέα πρώην αθλητή, ο οποίος υποστήριζε ότι η Ομοσπονδία δεν έχει υποβάλλει προς έγκριση στην ΓΓΑ υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα, η προκήρυξη δεν έχει υπογραφή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, και ότι δεν έχει προβλεφθεί ο τρόπος ελέγχου χρήσης απαγορευμένων, διεγερτικών ουσιών στους αγώνες Παίδων.  

Ετσι στις 24/9/2020 με πρωτοβουλία μου, προσκλήθηκε σε κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ, όπου εισηγήθηκα η τέλεση των αγωνιστικών εκδηλώσεων της ΕΛΟΚ να έχουν την ομόφωνη έγκριση όλων των μελών του για να σηματοδοτήσουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό του αθλήματος. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι αγώνες θα πρέπει να αναβληθούν. 

Ήταν η ώρα της μεγάλης ευθύνης και δυστυχώς κάποιοι δεν ήθελαν να την αναλάβουν, ξεχνώντας ακόμα και το διορισμό τους από το πρωτοδικείο. Ζήτησα επίσης σε όσους αισθάνονται ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των ευθυνών τους  να παραιτηθούν και να αντικατασταθούν, αλλά μάταια. Η αντίφαση είναι ότι κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, σωματεία μέλη μας δήλωναν παράλληλα συμμετοχή στο πρωτάθλημα και οι εκπρόσωποι τους, μέλη του ΔΣ αντιδρούσαν». 

Πώς αντιμετωπίζουν τα σωματεία και οι αθλητές την αναβολή; 

«Μετά την ανακοίνωση της αναβολής δεχόμαστε καθημερινά μηνύματα από την κοινότητα του καράτε τα οποία κατακρίνουν τη συμπεριφορά των 5 μελών μας και τη στάση τους καθώς και του γνωστού στους διάδρομους της ΓΓΑ καταγγέλλοντος, αγνοώντας το κόπο και την επιθυμία αθλητών, των προπονητών, των γονέων τους και των σωματείων τους να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση. Οι εμμονές και η εμπάθεια κάποιων καθώς και οι προσωπικές τους διαφορές με τις ανοικτές δικαστικές τους υποθέσεις δεν θα καταστρέψουν το άθλημα που αγαπάμε» 

Τέλος, ο κ. Κουλουρίδης μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνει έκκληση ενότητας: 

«Εμείς θα είμαστε πάντα παρόντες και θα προσπαθούμε με διαφάνεια, συνέπεια και ηθική όπως κάνουμε έως τώρα, να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε μπροστά για την ανάπτυξη του αθλήματος και μόνο. Καλούμε όλους να συνεργαστούν και να αποκλείσουν όσους συκοφαντούν και θέλουν μόνο τη προσωπική τους προβολή.  

Ας ενωθούμε όλοι, αθλητές, προπονητές, γονείς, μέλη και φίλοι του καράτε και ας προχωρήσουμε μπροστά, το μέλλον μας ανήκει. 

Προσοχή, το σύνθημα είναι «μένουμε ασφαλείς» και όχι απαθείς». 

Γ. Μανταίος

πηγη:ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου