Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Σκανδαλο συγκλονιζει την WKF

CelanΟ γενικός γραμματέας της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Καράτε, αντιπρόεδρος της βαλκανικής και πρόεδρος της Κροατικής ομοσπονδίας καράτε συνελήφθη μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, εκ των οποίων τέσσερα από τα θύματα ήταν ηλικίας 11-17 ετών. Σύμφωνα με αναφορές από το πρακτορείο ειδήσεων 24SATA, οι κατηγορίες αυτές έγιναν μεταξύ 2003-2015.
Ο Stjepan CELAN, ο οποίος είναι επικεφαλής της Κροατικής  ομοσπονδίας του καράτε , έχει τοποθετηθεί από το 2016 ως Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε στην Ευρώπη απευθείας από τον Antonio Espinos και από τότε όλες οι διοργανώσεις παίδων και εφήβων νέων έχουν φιλοξενηθεί στην Κροατία.

Η WKF, η οποία διοικείται περισσότερα από 19 χρόνια από τον Antonio Espinos, κάνει μόλις το ντεμπούτο της  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, κατόπιν αιτήματος της Ιαπωνίας ενώ η αντιπολίτευση του Espinos τον κατηγόρησαν για οικονομικά εγκλήματα και για την κατάχρηση της θέσης του εντός της ομοσπονδίας και έχει κριθεί ένοχος στις δίκες κακοδιαχείρισης της CAS, ενώ διασφαλίζει - με ανήθικο τρόπο - ότι οι αντίπαλοί του απομακρύνονται από τις θέσεις τους.
πηγή:http://sportsemic.com/2018/09/29/a-sexual-misconduct-allegation-against-european-karate-federation/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου