Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Η ιερή Ολυμπιακή φλόγα αρχίζει και πάλι το ταξίδι της στην Ιαπωνία

 Την Πέμπτη 25 Μαρτίου η Ιαπωνία μπαίνει πάλι σε ρυθμούς Τόκιο 2020 με την επανέναρξη της λαμπαδηδρομίας υπό αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα, όπως τον αποκλεισμό για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εθελοντών από χώρες του εξωτερικού.

«Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση να απαγορεύσουμε την είσοδο στη χώρα σε φιλάθλους από όλο τον κόσμο δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αποκλείσουμε και τους εθελοντές που ζουν εκτός Ιαπωνίας. Με μεγάλη λύπη λάβαμε αυτήν την απόφαση.»

Η Αφή της Ολυμπιακής φλόγας έγινε στις 12 Μαρτίου 2020 στην Ολυμπία και μετά από οκτώ ημέρες παραδόθηκε στους διοργανωτές, που πλέον μπορούν να συνεχίσουν την περιοδεία της στην Ιαπωνική επικράτεια ως την ημέρα έναρξης των αγώνων στις 23 Ιουλίου 2021.Στην τελετή επανέναρξης στη Φουκουσίμα δεν θα παρευρεθούν θεατές, ενώ όλο πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνόϊου.

Η φλόγα  ξεκινά το ταξίδι των 121 ημερών και θα περάσει και από τις 47 περιφέρειες στη χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου» και θα έχουν την τιμή να την μεταφέρουν 10.000 δρομείς.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον ιστότοπο του Τόκιο 2020.

Οι πρώτες πέντε περιφέρειες που θα διανύσει η φλόγα είναι η Φουκουσίμα (25-27 Μαρτίου), η Τότσι, (28-29 Μαρτίου), η Γκούνμα (30-31 Μαρτίου), το Ναγκάνο (1-2 Απριλίου) και η Γκιφού (3-4 Απριλίου) . Από εκεί, θα φτάσει περίπου το 98% της Ιαπωνίας, προτού φτάσει στον τελικό του προορισμό στο Ολυμπιακό Στάδιο, Τόκιο, στις 23 Ιουλίου 2021, την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Η Ολυμπιακή φλόγα όχι μόνο θα συμβολίσει την ανατολή μιας νέας εποχής που διαδίδει την ελπίδα που θα φωτίσει τον δρόμο μας, αλλά θα χρησιμεύσει επίσης για να διαδώσει τη χαρά και το πάθος των Ιαπώνων γύρω από το Ολυμπιακό Κίνημα καθώς πλησιάζουν οι Αγώνες. Κατά μέσο όρο, ο καθένας δρομέας θα διανύσει απόσταση περίπου 200 μέτρων και θα μεταφέρει τη φλόγα στον επόμενο

Λάβετε μέρος στο Olympic Torch Relay στα κοινωνικά μέσα! #HopeLightsOurWay

Όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο, η συμμετοχή σας στο Olympic Torch Relay στα κοινωνικά μέσα δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη. Δείξτε το ολυμπιακό σας πνεύμα ή στείλτε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης στους λαμπαδηδρόμους δημοσιεύοντας στα κοινωνικά μέσα χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα hashtags: # Tokyo2020, #HopeLightsOurWay, #TorchRelay, #StrongerTogether και #OlympicFlame.Το «Hope Lights Our Way», ενώνει τον Ιαπωνικό λαό σχετικά με μηνύματα σχετικά με την υποστήριξη, την αποδοχή και την ενθάρρυνση του άλλου

Οι αναρτήσεις με το #HopeLightsOurWay ή οποιοδήποτε hashtag που σχετίζεται με το Torch Relay θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο του Torch Relay και στα κοινωνικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου