Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΕΛΟΚ

Συνήλθε σε συνεδρίαση την Παρασκευή 26/3/2021, το Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ με την νόμιμη σύνθεση, σε εφαρμογή της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, κι αφού υπήρξε η απαιτούμενη απαρτία αποφασίστηκαν τα εξής :

1. Προκηρύσσονται άμεσα αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα για την εκλογή 15-μελούς ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και του εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η εκλογική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος και συγκεκριμένα στις 22 Μαΐου 2021 και η επαναληπτική συνεδρίαση, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, στις 23 Μαΐου 2021. Η σχετική πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛΟΚ για την ενημέρωση των σωματείων μελών.
2. Εγκρίθηκε ο κατάλογος των συλλόγων που θεμελιώνουν το δικαίωμα ψήφου στη Γ.Σ. και θα υποβληθεί για επικύρωση από τη Γ.Γ.Α. με την προσθήκη των 7 συλλόγων που είχαν αποκλειστεί και αναγνωρίστηκε το δικαίωμα συμμετοχής τους στις αρχαιρεσίες με την από 26.3.2021 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και συγκεκριμένα των :
α) Α. Σ. ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΑΤΕ ΣΟΤΟΚΑΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
β) Α. Σ. ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΑΤΕ ΣΟΤΟΚΑΝ ΙΛΙΣΙΩΝ
γ) ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
δ) Α. Γ. Σ. ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕΓΑΣ
ε) ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΗΣΙΣ
στ) ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΗΣ ΙΛΙΟΥ
ζ) ΟΙ ΚΟΝΔΟΡΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
3. Προχωράει σε νόμιμες ενέργειες εναντίον της καταργηθείσας με δικαστική απόφαση προσωρινής διοίκησης επειδή αρνήθηκαν να παραδώσουν άμεσα, όπως ρητά ορίζει η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, τα βιβλία, το ταμείο, τα στοιχεία, τα κλειδιά, τους κωδικούς κλπ. Ειδικότερα, η μη παράδοση του ταμείου της ομοσπονδίας, εκτός από τις νομικές ευθύνες που δημιουργεί σ’ όσους παραβιάζουν την ως άνω δικαστική απόφαση, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την αποστολή της Εθνικής Ομάδας της ΕΛΟΚ στο Porec, και ιδιαιτέρως των αθλητριών και αθλητών που διεκδικούν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.
4. Προχωράει σε νόμιμες ενέργειες εναντίον της εταιρείας ορκωτών λογιστών KSi την έκθεση και το περιεχόμενο της οποίας δεν αποδέχεται και αναστέλλει κάθε έγκριση της έκθεσης αυτής από την καταργηθείσα προσωρινή διοίκηση, καθώς επίσης δεν αναγνωρίζει καμία οικονομική υποχρέωση απέναντι στην εταιρεία αυτή, δεδομένου ότι η έκθεσή αυτή είναι πλήρης αναληθών καταχωρήσεων και συμπερασμάτων, και οι ευθύνες θα αναζητηθούν στα αρμόδια Ελληνικά Δικαστήρια κατά των νόμιμων εκπροσώπων της, του διενεργήσαντος τον έλεγχο και εναντίον κάθε εμπλεκομένου που απέκρυψε με δόλο στοιχεία κατά την διαδικασία του ελέγχου. Η απαράδεκτη εργαλειοποίηση εκθέσεων με αναληθείς και ανακριβείς αναφορές για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά και η αποστολή της έκθεσης στα e-mail των συλλόγων μια ημέρα πριν την διεξαγωγή εκλογών εκτός των προβλεπόμενων καταστατικών διαδικασιών, θίγει εκτός από τα μέλη της διοίκησης στα οποία αναφέρεται και την ίδια την ομοσπονδία και το κύρος του αθλήματος. Να σημειωθεί ότι για την περίοδο του οικ. έτους 2019 υπάρχει αντίστοιχη έκθεση του ΣΟΛ (Σώμα Ορκωτών Λογιστών) που είχε προηγηθεί και ολοκληρωθεί τον Αύγουστο 2020 και δεν είχε εντοπίσει κανένα θέμα!
Τέλος, η απελθούσα προσωρινή διοίκηση δεν παρήγγειλε την διεξαγωγή ελέγχου των πεπραγμένων της δικής της χρήσης η οποία βεβαίως θα ελεγχθεί από την νόμιμη εκλεγμένη διοίκηση για να διαπιστωθούν τυχόν παραλείψεις και παρατυπίες και θα τεθεί υπόψη των σωματείων – μελών σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό.
πηγη:ΕΛΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου