Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δημοτικό σχολείο στην Κρήτη, αντικατέστησε τις καρέκλες των μαθητών με μπάλες

Το Δημοτικό σχολείο στον Φουρφουρά της Κρήτης, αποτελεί το πρώτο δημοτικό σχολείο, που... πέταξε τις καρέκλες του! Ο Φουρφουράς είναι ένα χωριό του Ρεθύμνου, με μόλις 650 κατοίκους, όμως το σχολείο του έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, χάρη στο εκπληκτικό προσωπικό του. Ίσως να αποτελεί και το μοναδικό σχολείο της χώρας, όπου συμβαίνουν πραγματικά καινοτόμα πράγματα, για τα ελληνικά δεδομένα, στον τομέα της εκπαίδευσης.

Πέταξε τις ξύλινες καρέκλες από τις τάξεις του και στη θέση τους τοποθέτησε μπάλες για πιλάτες.
 Η ιδέα ήταν του γνωστού πλέον δασκάλου, του Άγγελου Πατσιά, ο οποίος, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες καρέκλες, εμποδίζουν τόσο τη σωστή αναπνοή, όσο και την καλή κυκλοφορία του αίματος και επιβαρύνουν το σώμα με τη λανθασμένη στάση που το κάνουν να παίρνει.

Αντίθετα, αυτές οι ελβετικές μπάλες γυμναστικής με τις οποίες αντικατέστησαν τις καρέκλες, κρατούν το κορμί σε εγρήγορση, βοηθούν στη συγκέντρωση, αλλά και γυμνάζουν, διευκολύνοντας την αναπνοή, όπως και την καλή κυκλοφορία του αίματος. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι μπάλες χρησιμοποιούνται σε κέντρα πληροφορικής και σε καθιστικές εργασίες. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν ιδιαίτερα τα παιδιά με αυτισμό.

Το Δημοτικό αυτό σχολείο, είναι τετραθέσιο, ενώ ονομάζεται και «Σχολείο της Φύσης και των Χρωμάτων», αφού αποτελεί το μοναδικό δημόσιο Δημοτικό της χώρας, που συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια λίστα των σχολείων της εναλλακτικής εκπαίδευσης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, σε μια διαφορετική εκπαιδευτική κοινότητα.

Το ελληνικό σχολείο που αντικατέστησε τις καρέκλες των μαθητών με μπάλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου