Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση της ΕΛΟΚ - Απορρίφθηκε η προσφυγή του σωματείου.....

Απορρίφθηκε η προσφυγή του σωματείου 'Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ' για ανάκληση διαγραφής του από τα μητρώα ΕΛΟΚ


Προς ενημέρωση συλλόγων σχετικά με απόφαση διαγραφής του σωματείου "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ" από τη Γενική Συνέλευση
Με την υπ’ αριθ. 3088 / 2016 Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (τακτική διαδικασία) απορρίφθηκε η αγωγή του συλλόγου με την επωνυμία «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ» κατά της από 14 Νοεμβρίου 2015 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης δυνάμει της οποίας διεγράφη από τα μητρώα μελών της Ομοσπονδίας κατ’ εφαρμογή της ρητά προβλεπόμενης ως λόγο διαγραφής περίπτωσης της παρ. 1 περ. δ’ του άρθρου 8 του Καταστατικού της ΕΛΟΚ λόγω άρσης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του σωματείου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απέρριψε όλους τους λόγους ακύρωσης της απόφασης περί διαγραφής που προβάλλονται στην αγωγή του σωματείου, όπως ενδεικτικά:
α) η παράνομη συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων στη Γενική Συνέλευση και
β) η παραβίαση του δικαιώματος ακρόασης του συλλόγου.
Σχετικά με την άρση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του εν λόγω σωματείου ως λόγο διαγραφής, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι η διαγραφή του σωματείου «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ» από τα μητρώα μελών της Ομοσπονδίας ανάγεται στην προστασία των συλλογικών συμφερόντων της ΕΛΟΚ και προς συμμόρφωση της ΕΛΟΚ με τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των διατάξεων του αθλητικού νόμου.
Συμπερασματικά και προς αποφυγή τυχόν παρερμηνειών, η ισχύς και η εγκυρότητα της απόφασης διαγραφής του σωματείου που ελήφθη στην από 14-11-2015 Γενική Συνέλευση της ΕΛΟΚ έχει επιβεβαιωθεί πλέον και δικαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου