Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Μήνυμα του προέδρου της ΕΛΟΚ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΡΑΤΕ

Φίλες και Φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ευθύνης σας ανακοινώνω το όνομα του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ του οποίου έχω την τιμή να ηγηθώ στις επικείμενες αρχαιρεσίες της ΕΛ.Ο.Κ σε μια κρίσιμη καμπή για το άθλημά μας ενόψει και της παρουσίας του στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Ευελπιστώντας ότι αυτό που μέχρι πρότινος ήταν όνειρο για κάθε καρατέκα είναι πλέον κοντά στην πραγματοποίησή του, ο συνδυασμός μας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΡΑΤΕ σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΤΕ με ανανεωμένη την διοικητική και τεχνική του ομάδα.

Στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια κατορθώσαμε να εξελίξουμε την ποιότητα των αγώνων, να αποκεντρώσουμε τις δραστηριότητές μας και να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Γ΄ κατηγορίας δίνοντας το δικαίωμα σε εκατοντάδες νέους και παλιούς καρατέκα να εργαστούν νόμιμα ως προπονητές και να στελεχώσουν νέους συλλόγους. Δεχτήκαμε την κριτική για λάθη ή παραλείψεις, δίκαια ή άδικα δεν έχει σημασία, κάνουμε την αυτοκριτική μας με διάθεση να συμπληρώσουμε όσα δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε την τετραετία που πέρασε και προετοιμαζόμαστε για το μέλλον! Σας καλούμε να χαράξουμε μαζί το αύριο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΡΑΤΕ. Για την επιτυχία της προσπάθειάς μας αυτής υπάρχουν δυο βασικές προϋποθέσεις: ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΝΟΤΗΤΑ. Το δεύτερο το επιδιώξαμε και μας λυπεί ιδιαίτερα που κάποιοι επέλεξαν άλλο δρόμο.

Συνεχίζουμε ωστόσο, να πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι μαζί, απομονώνοντας τα διαλυτικά και παρασιτικά στοιχεία, μπορούμε να γράψουμε τη νέα σελίδα για το ελληνικό ολυμπιακό καράτε.

Θέτουμε 4 βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθούμε την επόμενη τετραετία 2016-2020:

1) Πλήρης αποκέντρωση όλων των διαδικασιών & λειτουργίας της ομοσπονδίας:
σε τεχνικό επίπεδο με τη δημιουργία σώματος περιφερειακών εξεταστών, σε αναπτυξιακό επίπεδο με τη δημιουργία σώματος ομοσπονδιακών περιφερειακών προπονητών και την αναβάθμιση των περιφερειακών κυπέλλων και την διοργάνωση σειράς αγώνων κυπέλου που μαζί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα αποτελούν Εθνικό Κριτήριο για την στελέχωση των εθνικών ομάδων.

2) Ενίσχυση και υποστήριξη των σωματείων:
με επικέντρωση δράσεων (όχι μόνο διεξαγωγή αγώνων) στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες του πληθυσμού με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διείσδυση του καράτε σε δραστηριότητες μαζικού και σχολικού αθλητισμού, με συνέργειες με τοπικές, δημοτικές και περιφερειακές αρχές

3) Αναδιοργάνωση λειτουργίας εθνικών (ολυμπιακών) ομάδων:
σε ανθρώπινο δυναμικό με την στελέχωση του νέου ομοσπονδιακού προπονητικού team με βοηθούς προπονητές σε κεντρικό επίπεδο και περιφερειακούς ομοσπονδιακούς προπονητές κλιμακίων, με νέες δομές πολυμελών προ-εθνικών (και προ-ολυμπιακών ομάδων σε περίπτωση που ενταχθεί το Καράτε στους Ο.Α. του 2020) σε περιφερειακό επίπεδο (βάσει συνεχούς αξιολόγησης).

4) Υλοποίηση προγράμματος χορηγιών και δράσεων marketing:
για την κάλυψη των αγωνιστικών – αναπτυξιακών αναγκών της ΕΛ.Ο.Κ και των αποστολών των εθνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι συνυποψήφιοι του συνδυασμού μας καθώς και οι εξειδικευμένες προτάσεις μας για όλα τα θέματα που άπτονται στη λειτουργία της ΕΛΟΚ για την περίοδο 2016-2020.

Με τιμή,

Χρήστος Μπουλούμπασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου