Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση της ΕΛΟΚ. σχετικά με την "Ελληνική Ομοσπονδία Άοπλης Μάχης Πλήρους Επαφής"

Ανακοίνωση της ΕΛΟΚ.

Προς ενημέρωση συλλόγων σχετικά με "Ελληνική Ομοσπονδία Άοπλης Μάχης Πλήρους Επαφής"

Με την υπ’ αριθ. 26 / 2016 απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου απορρίφθηκε η έφεση της ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε (Ελληνική Ομοσπονδία Άοπλης Μάχης Πλήρους Επαφής) κατά της πρωτόδικης απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου με την οποία είχε γίνει δεκτή η τριτανακοπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ) κατά της ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε.
Με την απόφαση αυτή ακυρώνεται τελεσίδικα η σύσταση της ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε και παύει αυτή να υφίσταται ως νομική προσωπικότητα.
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι το άθλημα της άοπλης μάχης πλήρους επαφής συνιστά διαφορετική έκφανση του ενιαίου αθλήματος του καράτε η οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την ίδρυση αυτοτελούς αθλητικής ομοσπονδίας. Αντιθέτως, η αναγνώριση της ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε αντιστρατεύεται τον αθλητικό νόμο και θα είχε ως αποτέλεσμα την ύπαρξη και λειτουργία στο άθλημα του καράτε δύο ομοσπονδιών με περαιτέρω συνέπεια τη διχοτόμηση του ενιαίου κλάδου του αθλήματος.
Η Διοίκηση της ΕΛΟΚ, πιστή στις δεσμεύσεις της, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα έννομα συμφέροντα των σωματείων - μελών της ενάντια σε κάθε ενέργεια που τορπιλίζει την ΕΝΟΤΗΤΑ του καράτε.
logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου