Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Γιώργος Τζανος και Μάρκος Ζίγκας-Τσαγγαράς στο πρόγραμμα Ολυμπιακών υποτροφιών του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη

Image may contain: 3 people, people standing and indoor
photoes FB Ioanna Zinga
Το βράδυ της Τρίτης (25/4) στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής βρέθηκαν αθλητές των ολυμπιακών αθλημάτων, ανάμεσα σε αυτούς και  οι  πρωταθλητές του Καράτε απο Ελλάδα και Κύπρο, Γιώργος Τζανος και Μαρκος Ζίγκας-Τσαγγαράς

Στηρίζοντας το Ολυμπιακό όνειρο από το 1999, το πρόγραμμα Αθλητικών Υποτροφιών του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, έχει σταθεί, τα τελευταία 18 χρόνια κοντά σε εκείνους που προπονούνται σκληρά, συχνά σε ευνοϊκές συνθήκες, για να μπορούν να συναγωνιστούν επάξια τους καλύτερους αθλητές του κόσμου σε αυτή τη μεγάλη "γιορτή" του αθλητισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

No automatic alt text available.Από τα πρώτα χρόνια του προγράμματος έως σήμερα, περισσότερες από 400 υποτροφίες έχουν εστιάσει σε αυτήν την πολλά υποσχόμενη νέα γενιά πρωταθλητών, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να επιδοθούν απρόσκοπτα στην προσπάθειά τους για τη διάκριση σε μια ανταγωνιστική, διεθνή σκηνή.

Image may contain: 1 person, standing, on stage and indoorΜε την κοινή επιθυμία να στηρίξουν την αριστεία, τον Ολυμπισμό, αλλά και τις ελπίδες, ιδιαίτερα των νέων, η Ελληνική Πρωτοβουλία και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ενώνουν τις δυνάμεις τους με το ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη έως το 2020, ενισχύοντας Έλληνες και Κύπριους αθλητές στην επίπονη προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Με τη συνεργασία και των τριών Ιδρυμάτων, χορηγήθηκαν για την σεζόν αυτή 41 αθλητικές υποτροφίες σε αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο που αγωνίζονται σε ατομικά Ολυμπιακά αθλήματα, καθώς και δυο, αντίστοιχα, στον πρώτο Έλληνα και στην πρώτη Ελληνίδα που τερμάτισαν στον 34ο Κλασικό Μαραθώνιο (Μερούσης και Ρεμπούλη).


Στην χθεσινή εκδήλωση στο κτίριο της ΕΟΕ, σε αυτό στάθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, στις δηλώσεις που έκανε, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα πως "οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα.  Στο Ρίο κατακτήσαμε έξι μετάλλια και ήταν ένα Eλληνικό θαύμα η 26η θέση που καταλάβαμε στο σύνολο.
Τα χρήματα που μαζεύουμε αποτελούν οξυγόνο για τους αθλητές μας.
Στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο που βρισκόμουν, συγκεντρώσαμε πάνω από 200.000 δολάρια σε μόλις δέκα λεπτά, τα οποία θα πάνε στους αθλητές μας ενόψει Τόκιο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου