Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ένα κορυφαίο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών φιλοξενήθηκε για τρίτη χρονιά στην Κομοτηνή.

 Ένα κορυφαίο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών φιλοξενήθηκε για τρίτη χρονιά στην Κομοτηνή. Πρόκειται για το Budo Festival 3 στο οποίο συνυπήρξαν και αναδείχθηκαν διαφόρων ειδών πολεμικές τέχνες, με το συνολικό θέαμα να μην αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ Στην εκδήλωση δεν υπήρξε εισιτήριο, αλλά φιλανθρωπικές κούτες όπου οι παραβρισκόμενοι μπορούσαν να χαρίζουν φάρμακα και παιχνίδια. Αυτές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου Κομοτηνής και θα δοθούν σε σύλλογο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Το σίγουρο είναι πως οι υπεύθυνοι των σχολών απέδειξαν έμπρακτα ότι διοργάνωσαν το φεστιβάλ από το δικό τους μεράκι και όχι για να βάλουν χρήματα στις τσέπες τους.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ MAKOTO

Το φεστιβάλ άφησε τους θεατές στο γυμναστήριο, που ήταν σχεδόν κατάμεστο, με το στόμα ανοιχτό, ενώ η επίδειξη της ομάδας Makoto, κορυφαίας στο είδος της στην Ελλάδα, φάνταζε ...χολιγουντιανή. Με κατάλληλο φωτισμό, αξιοζήλευτη σκηνοθεσία, πολεμική μουσική επένδυση αλλά και πολλές πρόβες οι οποίες απέδωσαν, άντρες και γυναίκες της makoto απέδειξαν στο ταρτάν το λόγο που θεωρούνται οι κορυφαίοι στο είδος. Μάλιστα τα περισσότερα μέλη της ομάδας είναι Κομοτηναίοι, ενώ την παράσταση έκλεψε ο Αγησίλαος Βεσεξίδης –κάτοχος και συγκάτοχος 5 ρεκόρ γκίνες, γύρω από τον οποίο είχε στηθεί όλο το σκηνικό. Η επίδειξη ήταν δεκάλεπτη και περιλάμβανε μία θεαματική πολεμική μάχη, κατά η οποία αν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός θα μπορούσε να σταθεί αντάξια σε ταινία. Τα λόγια περιττεύουν, όμως, γι’ αυτό σας καλούμε να επισκεφτείτε το www.xronos.gr, όπου θα βρείτε το μόνο ασφαλή δείκτη της παραπάνω διαπίστωσης, δηλαδή τα βίντεο της επίδειξης!


ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΜΕΧΡΙ …ΚΑΠΟΕΪΡΑ Τέσσερις σύλλογοι έδωσαν το δυναμικό παρόν στο φεστιβάλ. Ο σύλλογος ιαπωνικών τεχνών «Άπω Ανατολή», ο σύλλογος πυγμαχίας ΑΟ Θραξ, το τμήμα καποέιρα του γυμναστηρίου Will & Still και η σχολή πολεμικών τεχνών Αμαράντων. Οι τέσσερις υπεύθυνοι, δηλαδή οι Αγησίλαος Βεσεξίδης, Ιωάννης Κάλφας, Δημήτρης Χιονίδης και Χασάν Αχμέτ βραβεύτηκαν για την παρουσία τους, ενώ αναμνηστικά θα δοθούν και στην πρόεδρο της ΔΕΚΚΕΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου και στον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη για την συμβολή τους στην υλοποίηση του εγχειρήματος.  Στην εκδήλωση παρακολουθήσαμε τα πάντα. Από επιδείξεις καράτε και ζίου ζίτσου των μικρών, κινήσεις με σπαθιά κατάνα από τους έμπειρους μαχητές, αγωνιστική πυγμαχία μέχρι και θεαματικό …καποέιρα! Το φεστιβάλ «αγκάλιαζε» κάθε γούστο και δεν άφηνε τον θεατή να βαρεθεί, αφού οι πολεμικές τέχνες και οι επιδείξεις εναλλάσσονταν γρήγορα και το θέαμα κλιμακωνόταν προς το τέλος.



Πηγή:.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου