Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση σχετικά με την "Ελληνική Ομοσπονδία Άοπλης Μάχης Πλήρους Επαφής"

Ενημέρωση σχετικά με την "Ελληνική Ομοσπονδία Άοπλης Μάχης Πλήρους Επαφής"

Με την υπ' αριθ. 366/2015 Απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου έγινε δεκτή η τριτανακοπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ) κατά της ομοσπονδίας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΟΠΛΗΣ ΜΑΧΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ» (ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε.) που εδρεύει στο Βόλο και με την οποία ακυρώνεται η υπ'αριθ. 11/2015 Απόφαση του αυτού δικαστηρίου για εγγραφή της ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε. στο δημόσιο Βιβλίο Σωματείων που τηρείται στο Πρωτοδικείο Βόλου, δεχόμενη ότι:

α) τα δήθεν «αθλήματα» που καλλιεργεί η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΟΠΛΗΣ ΜΑΧΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ» (ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε.) αποτελούν μία διαφορετική έκφανση του ενιαίου αθλήματος του Καράτε, η οποία όχι μόνο δεν δικαιολογεί την ίδρυση αυτοτελούς αθλητικής ομοσπονδίας αλλά είναι επιπροσθέτως παράνομη λόγω της αντίθεσης των οικείων διατάξεων του Καταστατικού του εν λόγω σωματείου στον αθλητικό νόμο και το Καταστατικό της ΕΛΟΚ.

β) η σύσταση της ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε. προκαλεί άμεση βλάβη των εννόμων συμφερόντων της ΕΛ.Ο.Κ η οποία υπό την ιδιότητά της ως η μόνη αθλητική ομοσπονδία που δικαιούται να συσταθεί και να λειτουργεί στην Ελλάδα με σκοπό να καλλιεργεί το άθλημα του Καράτε και παρεμφερών πολεμικών τεχνών.

Όπως ρητά αναφέρεται στο σκεπτικό της ανωτέρω Απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου:
« τόσο η ΕΛ.Ο.Κ όσο και η ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε. έχουν ως βασικό σκοπό τη διάδοση και την ανάπτυξη του αυτού αθλήματος του Καράτε, η δε ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε. διεκδικεί να λειτουργήσει ως ομοσπονδία των αθλημάτων ή κλάδων άθλησης που αναφέρονται και παραπέμπουν ευθέως σε παρεμφερείς και συναφείς με το Καράτε τεχνικές,και η πλειοψηφία των ιδρυτικών μελών είναι αθλητικοί σύλλογοι του καράτε »

Και καταλήγει η Απόφαση:
« είναι σαφές, ότι η αναγνώριση της ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε. έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη και λειτουργία στο άθλημα του ΚΑΡΑΤΕ δυο Ομοσπονδιών, γεγονός που επιφέρει όμως την διχοτόμηση του ενιαίου κλάδου του εν λόγω αθλήματος, προκαλεί σύγχυση σε ενδιαφερόμενα νομικά πρόσωπα - σωματεία, στους αρμόδιους κρατικούς φορείς, ενώ αντίκειται και στην προβλεπόμενη από το άρθρο 19 παρ. 1 του νόμου 2725/1999 νομοθετική ρύθμιση της αναγνώρισης μιας μόνο υπερκείμενης ένωσης ή ομοσπονδίας ανά άθλημα ή κλάδο άθλησης »

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε και το Διοικητικό της Συμβούλιο δεσμεύονται να υπερασπιστούν τα έννομα συμφέροντα της ομοσπονδίας και των συλλόγων - μελών της έναντι όλων όσων με ενέργειές τους βλάπττουν το σκοπό ή αμφισβητούν το ρόλο της.
πηγη: Ελοκ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου