Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ (ΚΥΑ ΦΕΚ 1868)

Η ΕΛ.Ο.Κ. σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:"Σε συνέχεια της ενημέρωσης που πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 μετά από επικοινωνία με την ειδική Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και τον επιστημονικό συνεργάτη του γγΑ κο Δ. Κωνσταντινίδη καθώς και της ενημέρωσης - οδηγιών που έχουμε από την Γ.Γ.Α. διευκρινίζουμε ότι οι σύλλογοί μας μπορούν να λειτουργήσουν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, τους όρους και τους περιορισμούς της ΚΥΑ υπ' αριθ. ΦΕΚ 1868/Β/17-5-2020, το υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες ασφαλούς άσκησης της Β φάσης, καθώς επίσης και τα ισχύοντα στην ειδική αθλητική και σωματειακή νομοθεσία.
 
Προς αποφυγή της παραπληροφόρησης, σχετικά με την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για δραστηριότητες των επιμέρους ΚΑΔ που αναφέρονται στην ΚΥΑ, διευκρινίζουμε ότι η σχετική ΚΥΑ δεν αποκλείει την λειτουργία των συλλόγων μελών μας στη Β φάση τα οποία ενδεικτικά έχουν και τον ΚΑΔ 85.51.10.09 με περιγραφή Υπηρεσίες σχολών πάλης, πυγμαχίας και παρόμοιων αθλημάτων (καράτε, τζούντο, τάε κβον ντο, άλλων πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας).
Η ενημέρωση της Ομοσπονδίας, δεδομένου των συνθηκών και της συνεχούς επανεκτίμησης της κατάστασης, αφορά στο γενικό πλαίσιο της ασφαλούς επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας. Είναι προφανές ότι οι αυστηροί περιορισμοί 1 άτομο ανά 30 τ.μ. και για τους αθλητές 13 ετών και άνω για προπόνηση χωρίς επαφή αφορούν την ασφάλεια όλων μας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα θετικό βήμα αν αναλογιστούμε ότι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα επιτρεπόταν μόνο η προπόνηση φυσικής κατάστασης σε εξωτερικό χώρο και η άρση των περιορισμών για τα μαχητικά αθλήματα προσδιοριζόταν αρχικά στην Γ φάση, δηλαδή τον Ιούνιο!
 
Μένουμε ασφαλείς, ακολουθούμε τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενημερωνόμαστε από  το ειδικό πεδίο ενημέρωσης Αθλητισμός & Covid19 της Γ.Γ.Α. στο σύνδεσμο https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports και τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΟΚ, προετοιμαζόμαστε για την περαιτέρω άρση των περιορισμών, μπορούμε να προπονούμαστε στο Καράτε (χωρίς επαφή) σε εξωτερικούς χώρους, μπορούμε να προπονούμαστε στην αθλητική εγκατάσταση του συλλόγου μας με τους όρους και τους περιορισμούς της ΚΥΑ καθώς και των οδηγιών ασφαλούς άσκησης της Β φάσης.
Το κάθε σωματείο είναι υπεύθυνο, για την ασφάλεια των αθλητών του πρωτίστως, και θα πρέπει τηρεί όλες τις προϋποθέσεις του νόμου (να απασχολεί προπονητή, να έχει άδεια λειτουργίας, να τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες, να υπάρχουν δελτία αθλητικής ιδιότητας της οικείας ομοσπονδίας και ενημερωμένη κάρτα υγείας αθλητή, να μεριμνά για την ακριβή δήλωση και περιγραφή της δραστηριότητάς του στις αρμόδιες αρχές κ.ο.κ.)
Διευκρινίζεται επίσης ο η ΚΥΑ δεν απαιτεί τεστ για τον COVID-19 αλλά έχει ως προυπόθεση την προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης ότι οι προσερχόμενοι για προπόνηση αθλητές δεν παρουσιάζουν τα συμπτώματα λοίμωξης.
 
Έντυπα/Φόρμες προς συμπλήρωση

πηγη:elok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου