Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΛΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ WKF

TELECONF 2020Σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καράτε κο Antonio Espinos με άλλες εθνικές ομοσπονδίες - μέλη της WKF συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΛΟΚ κος Γιάννης Κουλουρίδης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κος Περικλής Σίμωσης την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020. Η ενημέρωση του Προέδρου της WKF, όπως ήταν αναμενόμενο, αφορούσε τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι και στις δραστηριότητες της WKF με έμφαση την επόμενη μέρα και την επάνοδο στην αγωνιστική δράση.

Εξειδικεύτηκαν ζητήματα που αφορούν τις προτεραιότητες για τον επαναπροσδιορισμό των αγωνιστικών δραστηριοτήτων με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών αλλά και την διαδικασία της ολυμπιακής πρόκρισης για τους Αγώνες Tokyo 2021 μετά το αναθεωρημένο σύστημα πρόκρισης που ενέκρινε η ΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη:
2020 teleconf2
- Η τελική απόφαση για την διεξαγωγή του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Dubai θα ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της WKF στο τέλος Ιουνίου όπου θα υπάρχουν πλέον επαρκή επιδημιολογικά στοιχεία όσον αφορά την πορεία εξάπλωσης της νόσου Covid-19 στη διοργανώτρια χώρα. Σχετική απόφαση θα ληφθεί  κατόπιν συνεχούς επανεκτίμησης της κατάστασης το φθινόπωρο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων - Νέων & U21 το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Φιλανδία τον Φεβρουάριο 2021.

Όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

- Για την 1η φάση πρόκρισης μέσω του ολυμπιακού ranking θα συμπεριληφθούν όπως είναι ήδη γνωστό τα δυο βαθμολογούμενα τουρνουά που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας: α) Karate1 Premier League Rabat/Μαρόκο τον Απρίλιο 2021 και β) Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών Γκέτεμποργκ/Σουηδία τον Μάϊο 2021

- Για την  2η φάση πρόκρισης, το Προολυμπιακό Τουρνουά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, πρόκειται να διεξαχθεί 11-13 Ιουνίου 2021 στο Παρίσι.

Όσον αφορά το αγωνιστικό πρόγραμμα της WKF για το έτος 2021 οι αγωνιστικές δραστηριότητες θα μειωθούν σχεδόν στο μισό και με την υπάρχουσα κατάσταση σχεδιάζεται η διεξαγωγή 2 Premier League events (εκτός του βαθμολογούμενου τουρνουά στο Rabat) για το πρώτο μισό του έτους και πριν τους Ο.A. Τokyo 2021 καθώς και άλλων 2 Premier League events μετά τους Ο.Α. και πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2021. Eξετάζεται, επίσης, η διεξαγωγή 2-4 Youth League events μέσα στην επόμενη χρονιά, ενώ δεν θα προγραμματιστούν τουρνουά SeriesA για το 2021.


Η επόμενη τηλεδιάσκεψη των εθνικών ομοσπονδιών με την WKF θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο όπου θα αναλυθεί και το πλάνο των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Dakar 2022 στο πρόγραμμα των οποίων περιλαμβάνεται το άθλημα του ΚΑΡΑΤΕ.

πηγή:elok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου